DOROST - článek

„Vytěsnil jsem nezdary z hlavy,“ prozradil Jiří Kulich. Čím ho inspiroval Ondřej Kaše?

Napsal 11.10.2019 Michal Luxa
C h o m u t o v – Střetnutí mezi Chomutovem a PZ Kladno patřilo Jiřímu Kulichovi, jenž režíroval vysoké vítězství celku ze severu Čech. Teprve patnáctiletý mladík si duel podmanil pěti body, které zaznamenal díky čtyřem brankám a jedné přesné přihrávce.

Deváté kolo ELIOD extraligy dorostu poslalo do ROCKNET ARÉNY PZ Kladno, které ze severu Čech odjely s vysokým debaklem. Už před samotným zápasem bylo o favoritu střetnutí jasno, což se podepsalo i na samotném utkání. Chomutovští od třetí minuty vedli a postupně náskok navyšovali, cifra se na jejich straně zastavila na čísle osm. „Sice jsme byli oslabeni, chyběli nám kapitán Tadeáš Svoboda a Ondřej Čech. Ale myslím, že jsme to zvládli skvěle,“ vyhrkl na první otázku o hodnocení zápasu.

Hned v úvodu muž zápasu zmínil absence, ovšem náhradníci dvou tahounů mužstva se ukázali v dobrém světle. Marek Černý dokonce vsítil úvodní gól, když přebruslil obránce a bekhendovým blafákem se nemýlil. „Kluci z Kadaně zápas odmakali a byl to od nich krásný výkon,“ pochválil nově příchozí spoluhráče.

Na konci čtvrté minuty byli Piráti už ve vedení o dva zásahy, když se prosadil první trefou v zápase Jiří Kulich. Chomutovští jakoby poté trochu polevili a nechali Středočechy korigovat. „Musíme se na to zaměřit, protože většinou když dostaneme gól, polevíme,“ krčil rameny nechápavě. „Utkání se definitivně zlomilo ve druhé třetině, kdy jsme dali čtvrtou branku. Od té doby jsme měli více sebevědomí,“ hledal zlomový moment střetnutí.

V čase 28:51 už měl Jiří Kulich na kontě druhý vstřelený gól. Sám po zápase přiznal, že od té doby si myslel na vstřelení hattricku, což se mu povedlo šest minut po zahájení poslední dvacetiminutovky. „Určitě jsem nad hattrickem přemýšlel. Kluci mě hlavně podporovali, abych třetí branku v utkání dal. Mám totiž výborné spoluhráče,“ pochvaloval si.

„Myslím, že čtyři branky jsem dal někdy minulý rok, shodou náhod také proti PZ Kladnu,“ hledal v paměti příjemný moment. „Sedí nebo nesedí, někdy se to poštěstí. Tentokrát to proti nim znovu vyšlo,“ odpovídal na otázku o oblíbenosti posledního soupeře.

Pokud se zaměříme na předchozí zápasy, Chomutovští měli proti sobě silnější soupeře. Střelecky se jim nedařilo, vždyť zaznamenali pouze dva zásahy a navíc bodově vyšli naprázdno. „Musíme se především zaměřit na koncovku. Osobně jsem měl dost šancí, akorát že jsem měl v hlavě, že nedávám branky. Proto mi to nešlo, ale proti Kladnu jsem si s tím zkusil trochu pohrát a konečně to vyšlo,“ prozradil autor čtyř gólů v duelu. „Dokázal jsem předešlý nezdar z hlavy vytěsnit a hlavně spoluhráči mi dobře nahrávali. Tentokrát jsme se střílením neměl problém,“ doplnil ještě.

„Obalil jsem si hokejku, jako když jsem byl ještě malý a napsal na ní jména rodičů a bráchy,“ uvedl změnu v rituálech. „Napsal jsem si je na pásku na holi nahoře. Viděl jsem to u Ondry Kašeho, který to tam měl, tak jsem to zkusil taky,“ popisoval dál nový rituál.

Severočeši se aktuálně nachází na šestém místě, což potřebují k tomu, aby se po první části nemuseli strachovat k nepříznivým bojům. „Musíme porážet tyhle soupeře, jakými jsou PZ Kladno, Třemošná a tak. Hlavně si ale myslím, že máme i na silnější protivníky,“ řekl závěrem.

×
Odehrané v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov