Aktuální zprávy

Mladí Piráti bojují o MS osmnáctek, Vrhel a Koláček jdou do akce

Napsal 10.10.2019 Libor Kult
C h o m u t o v - V letních měsících už absolvovali s reprezentační osmnáctkou přípravné kempy, jenže do zápasů zatím nezasáhli, neboť v konečné nominaci na Hlinka Gretzky Cup nefigurovali. Teď mají Stanislav Vrhel a Josef Koláček první příležitost přesvědčit trenéry o svých kvalitách přímo během utkání. V Příbrami zasáhnou do tří soubojů proti Rusku.

Josef Koláček odjel na aktuální sraz s vizitkou nejproduktivnějšího hráče juniorského týmu Pirátů, neboť v deseti duelech dvakrát skóroval a přidal osm asistencí. Stanislav Vrhel pak pravidelně nastupuje v Chance lize, kde se gólově prosadil dvakrát a přidal tři přihrávky.

Navíc tráví z hráčů svého ročníku na ledě nejvíc času. Jeho průměr na zápas činí téměř patnáct minut, benátecký Vojtěch Jiruš má v osmi startech průměr těsně pod třináct minut. Vzhledem k reprezentačním povinnostem Stanislav Vrhel tím pádem vypadl ze sestavy A-týmu.

„Trochu mě mrzelo, že nemůžu pomoct Pirátům, když byla taková marodka, ale trenéři mě pustili a já rozhodně reprezentaci odmítat nebudu. Zahrát si třikrát proti Rusům je taky skvělý,“ hlásí Stanislav Vrhel před startem trojboje s úřadujícími vicemistry světa kategorie do 18 let.

Samozřejmě že pozornosti místního odchovanec neunikly ani oba domácí souboje svěřenců Martina Štrby, do nichž nemohl zasáhnout. „Oba zápasy jsem sledoval na dálku, protože jsme vždycky měli trénink. Před ním jsem jen koukl na sestavu a popřál klukům na Whatsappu hodně štěstí,“ prozrazuje. „Po tréninku jsem si našel výsledek, podíval jsem na góly a klukům jsem pogratuloval k prvním gólům,“ doplňuje ještě.

Pro Stanislava Vrhela představuje světový šampionát velké lákadlo i vzhledem k místu, kde se bude hrát jedna ze skupin. „Bylo by super, kdybych se na mistrovství dostal, protože se bude hrát u Detroitu a já mu fandím. Byla by pecka se dostat tak blízko,“ uzavírá směrem k turnaji, který budou hostit americká města Plymouth a Ann Arbor.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov