Aktuální zprávy

Piráti jsou s Langem dohodnuti na podmínkách, k týmu se připojí Tayler Thompson

25.08.2019 Tisková zpráva
C h o m u t o v - Svěřencům Martina Štrby zbývají už jen poslední dva přípravné zápasy před vstupem do základní části Chance ligy, čímž pádem se finalizuje i podoba kádru, s nímž mužstvo vstoupí do mistrovských bojů. Jeho součástí nebudou Marcel Hlaváček s Miroslavem Hradeckým, naopak jednání s Viktorem Langem směřují k podpisu smlouvy. Od pondělí se do tréninku nově zapojí kanadský útočník Tayler Thompson (na snímku).

Hned od prvního tréninku na ledě brázdila hlavní plochu ROCKNET ARÉNY desítka hráčů na zkoušku, z nichž si smlouvu vybojovali obránce Tomáš Pařízek a útočník Kryštof Hrala. Z dalších adeptů zaujal trenéry ještě dvaadvacetiletý útočník Jiří Tupý, který v šesti duelech jednou skóroval a přidal jednu asistenci.

Jirka si vysloužil místo v týmu svým přístupem. Na pozici, na kterou s ním počítáme a kterou si v přípravných zápasech uhrál, pro nás bude přínosem,“ říká hlavní kouč Martin Štrba na adresu hráče, jenž zůstává v mužstvu.

O něco později se k týmu připojil čtyřiadvacetiletý švédský obránce Viktor Lang a také on by měl vstoupit do Chance ligy v barvách Pirátů. S klubem je dohodnutý na podmínkách svého působení, zbývá doladit poslední detaily a podepsat smlouvu.

Viktor od první chvíle dokazoval své kvality. V zápasech patřil k našim nejlepším bekům, proto jsme rádi, že zůstane. Nabídli jsme mu smlouvu a on si vzal nějaký čas na rozmyšlení. Teď už zbývá jen podpis,“ líčí Martin Štrba. Zkušební období pak bylo prodlouženo brankáři Martinu Altrichterovi.

To dvaadvacetiletý zadák Marcel Hlaváček a o čtyři roky mladší útočník Miroslav Hradecký chomutovský dres v mistrovských duelech znovu neobléknou. Více než dvoumetrový bek dostal prostor ve dvou duelech, v nichž nebodoval a měl bilanci účasti na ledě +2. Mladý forvard zapsal v jediném startu asistenci, ovšem nakonec si vybral pokračování v zámoří, kde strávil už předchozí sezónu.

Naopak zpoza Atlantiku přiletí kanadský centr Tayler Thompson. Šestadvacetiletý rodák z městečka Bredenbury v provincii Saskatchewan si po skončení v nižších juniorských soutěžích zahrál za tým University of Saskatchewan, odkud se na dva roky přesunul do Southern Professional Hockey League.

Sezónu 2017/2018 potom zahájil ve francouzském Brestu, ovšem záhy se přesunul do East Coast Hockey League, kde působil i v minulém ročníku stejně jako Darby Llewellyn. Tayler Thompson se s klubem dohodl na působení do konce října s možností opce pro zbytek sezóny.

Hledali jsme centra do první nebo druhé lajny, navíc vyššího praváka, což Tayler splňuje. Věříme, že v zápasech potvrdí reference, které jsme na něj získali a rychle se adaptuje,“ uvádí Martin Štrba na adresu nejnovějšího člena svého kádru. „Vše jsme řešili v době, kdy jsme definitivně nevěděli, jestli zůstane Viktor Lang a chtěli jsme ještě cizince k Darbymu Llewellynovi. Teď budeme mít tři kluky zvenku, což by jim mohlo pomoct k rychlejší aklimatizaci,“ doplňuje ještě hlavní trenér.

Ke změnám dochází rovněž v rámci trenérského a realizačního štábu A-týmu Pirátů. „Dohodli jsme se s Kamilem Koláčkem, že se nakonec bude soustředit jen na práci u dorosteneckého mužstva, protože tomu jedinému letos hrozí sestup, který nechceme dopustit. U A-týmu bude působit jako konzultant, který v případě potřeby vypomůže i na ledě. To samé platí pro Martina Stasinku, který by měl pomáhat rozvíjet jednotlivé herní činnosti hráčů,“ vysvětluje výkonný ředitel klubu Stanislav Mikšovic. Tým kustodů pak doplní Ivan Kopecký, jenž bude vypomáhat především při domácích zápasech.

TOP foto: www.letelegramme.fr

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov