JUNIOŘI - článek

Junioři skončili na turnaji v Karlových Varech pátí, kouči odhalovali mezery

Napsala 21.08.2019 Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - Chomutovští odehráli v rámci přípravy na nadcházející sezónu v DHL juniorské lize akademií tradiční západočeský turnaj O pohár hejtmanky Karlovarského kraje. Piráti v česko-německé konkurenci skončili pátí, důležitější je však odhalení slabin před tuzemskou nejvyšší soutěží.

Piráti zahájili turnaj proti německému týmu Kölner EC, se kterých sehráli vyrovnanou první třetinu, ale ve druhé třikrát inkasovali, na což nezvládli zareagovat. Nutno podotknout, že v brance dostal prostor věkem ještě dorostenec Matyáš Bajgar a v poli chyběli například obránci Denis Zeman s Jakubem Štochlem nebo útočníci Tomáš Koblížek s Josefem Koláčkem.

V pátek vyzvali svěřenci Jaroslava Becka a Jana Brychty známého soupeře z Mladé Boleslavi, proti kterému v základní hrací době ani jednou nevedli. Poslední srovnání skóre se povedlo v padesáté minutě Martinu Berčíkovi, který byl v Karlových Varech jako doma, právě ze západu totiž přišel do Chomutova. Rozhodující trefu zaznamenal už po půl minutě prodloužení Patrick Pech.

Tabulka skupiny A


TýmZVVPPPPSkóreBody
1.Mountfield HK2110015:65
2.HC Energie Karlovy Vary2101010:104
3.Jungadler Mannheim200027:160

Tabulka skupiny B


TýmZVVPPPPSkóreBody
1.Kölner EC210108:54
2.BK Mladá Boleslav201105:53
3.Piráti Chomutov200117:102

Dva body po základní skupině odsoudily Piráty ke třetímu místu v tabulce, a tudíž pouze k boji o páté místo. Skóre zápasu otevřel už na začátku druhé minuty Jakub Štochl, na něhož navázal až v závěrečném dějství Michal Janeček. Mannheim se sice dostal na dostřel, ale branka Petera Lobodowského definitivně rozhodla o výhře Pirátů. Závěrečné minuty okořenilo několik strkanic.

Z bodového hlediska si na turnaji vedl nejlépe Miroslav Dani se čtyřmi asistencemi. Po třech čárkách za gól a dvě asistence zapsali Patrick Pech a obránce Denis Zeman. O dvě branky se postaral Jakub Jaroš.

„Byla to pro nás ideální možnost poznat hráče v zatížení na potřebné úrovni. Byl to tradiční a dobře obsazený turnaj, který nám potvrdil názor na některé hráče. Zjistili jsme, kde máme ještě mezery a na co se musíme zaměřit. Umístění pro nás nebylo až tak důležité, cennější jsou poznatky ze zápasů,“ říká Jaroslav Beck.

„Musíme pracovat hlavně na reakci. Jde o reakci do defenzivy, na ztracený puk v útoku nebo úplné zmizení kotouče, který se pak někde objeví. Další věcí je taktika. Máme typy hráčů, kteří chtějí hodně hrát a mají rádi kotouč, z toho potom plynou věci, které ve hře nemůžou být. Zůstáváme vepředu a pomalu se vracíme,“ připojuje kouč.

Sestava Pirátů na turnaji

    Richard Běhula, Matyáš Bajgar – Tomáš Holec, Tomáš Jungvirt, Denis Zeman, Jan Matějka, Jakub Štochl, Dominik Ferbas, Dominik Vaněk, Jakub Šuráň, Dominik Ludvík, David Petrásek, Martin Pöschl – Jakub Baier, Lukáš Benda, Martin Berčík, Miroslav Dani, Michal Janeček, Jakub Jaroš, Peter Lobodowski, Jan Prokop, Patrick Pech, Tomáš Koblížek, Josef Koláček, Anderson O´Connor, Libor Švec.

Zápasy Chomutova

Kölner EC – Piráti Chomutov 7:3 (2:2, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Üffing (Geuss, Sennhenn), 17. Üffing (Chrobot), 22. Bruch (Glötzl, Claster), 34. Üffing (Aichinger, Reuss), 37. Hodi (Korus, Petersen), 51. Glötzl, 60. Chrobot (Üffing) – 9. Jaroš (Pöschl, Prokop), 15. Jaroš (Pöschl, Pech), 45. Jaroš (Lobodowski, Dani).
Vyloučení: 6:3. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0.

Piráti Chomutov – BK Mladá Boleslav 4:3 po prodloužení (1:2, 1:0, 1:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Šuráň (Dani, Koláček), 26. Zeman (Benda), 50. Berčík (Prokop), 61. Pech (Matějka, Zeman) – 3. Mežnar (Petržilka), 8. Závora, 42. Petriska (Mežnar).
Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0.

Jungadler Mannheim – Piráti Chomutov 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 46. Broda (Kranz, Tschwanow) – 2. Štochl (Koblížek, Dani), 44. Janeček (Zeman, Dani), 53. Lobodowski (Koblížek, Pech).
Vyloučení: 8:11, navíc Ramoser 10 minut, Elbi-Schmidt (oba Mannheim) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:0.

Fotografie: Lukáš Mayer. 

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov