Aktuální zprávy

A-tým přebírá Martin Štrba, jeho asistenty budou Petr Martínek a Kamil Koláček

17.05.2019 Tisková zpráva
C h o m u t o v - Jen pár dní nebylo jasné, kdo povede Piráty v nadcházející sezóně Chance ligy. Nyní se vedení klubu dohodlo na spolupráci s Martinem Štrbou, který se stává novým hlavním trenérem. Jeho asistenty budou Petr Martínek a nově také Kamil Koláček.

„Martin Štrba dobře zná soutěž, která nás čeká, navíc umí pracovat s mladými hráči, což pro nás bylo také jedno z kritérií,“ vysvětluje volbu nového hlavního kouče výkonný ředitel Stanislav Mikšovic. „Ještě hledáme sportovního manažera, aby měl hlavní trenér oponenturu při sestavování mužstva,“ doplňuje.

Nový šéf chomutovské seniorské střídačky začínal i končil aktivní kariéru v rodných Českých Budějovicích. Martin Štrba odstartoval hokejovou cestu jako hráč Motoru, v jehož dresu si poprvé zahrál mezi tuzemskou elitou. Poslední zápasy pak odehrál během sezóny 2012/2013 v krajském přeboru za tým David Servis České Budějovice.

V domácí elitní soutěži naskočil jako hráč ještě za Liberec, pražskou Spartu a Mladou Boleslav, celkem odehrál v Tipsport extralize téměř 500 utkání s bilancí 260 bodů (114+146). Kromě toho si vyzkoušel také ruskou a slovenskou nejvyšší soutěž.

Od roku 2014 působil v pozici jednoho z trenérů českobudějovických juniorů a tamního A-týmu, u něhož strávil v letech 2015 až 2018 tři sezóny. V předchozím ročníku vedl juniory Motoru, s nimiž dvanáctinásobný český reprezentant postoupil do lepší poloviny soutěže při jejím rozdělení, ale ve skupině o postup do play-off se Jihočeši museli sklonit před Piráty a Vítkovicemi.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov