Reportáže

Venkovní loučení výhrou, Piráti porazili Kladno v prodloužení

Napsala 21.04.2019 Kateřina Kundertová
K l a d n o / C h o m u t o v - Piráti v jedenáctém kole baráže o Tipsport extraligu vyrazili na led kladenských Rytířů, kde s omlazenou sestavou dlouho hledali střelce. Nakonec vyrovnal v 59. minutě Martin Šťovíček, na něhož v prodloužení navázal Petr Koblasa. Chomutovští tak v poslední venkovní bitvě ročníku urvali výhru za dva body.
BAR11 ne 21.4.2019
KLA
1:2p(0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
CHM
Kladno
Brízgala (58. Cikánek) – Zelingr, Říha, Zajíc, Nash, Hořava, Lakos – Zikmund, Plekanec, Jágr – Strnad, Vampola, Redlich – Svedlund, Machač, Melka – Bláha, Kaut, Hajný – Jelínek
Chomutov
Pavlát – Kovář, Flemming, Štich, Knot, Trefný, Blaha, Zeman – Tomica, Huml, Stránský – Koblasa, Klhůfek, T. Svoboda – Dlouhý, Šťovíček, Chlán – Chrpa, Chlouba, Ouřada

Branky a nahrávky

Kladno
31. Redlich (Plekanec, Říha)
Chomutov
59. Šťovíček (Chlouba, Huml), 62. Koblasa (Blaha)

Statistiky

Vyloučení
2:3
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
31:33
Střely zblokované
6:11
Hity
9:11
Vhazování
35:26
Diváci
5200
Rozhodčí
Hribik, Veselý – Jelínek, Pešek
Vyšší tresty
Trefný a Štich (oba Chomutov) 10 minut

Shrnutí

Po čestném buly se do první vážnější šance dostal Jakub Chrpa, který na hranici brankoviště Adama Brízgalu překonal, ale puk se došoural vedle tyčky. Na druhé straně vypadl puk před Štěpána Bláhu, který však odkrytou část klece minul.

Na přelomu třetiny ujel ve vlastním oslabení Petr Koblasa a předložil puk Ivanu Humlovi, jenž však trefil jenom roztaženého brankáře. Za pár okamžiků Kryštof Ouřada posunu podél brankoviště na Jakuba Chrpu, který ani tentokrát neskóroval. V závěru Kladno nevyužilo 67 vteřinou dlouho přesilovku pět na tři.

V úvodních minutách prostředního dějství hráli Chomutovští ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách, ani jednu však nevyužili a pokračovali aktivní hrou. V devětadvacáté minutě si Jakub Strnad vyměnil v přečíslení dva na jednoho puk s Petrem Vampolou, jehož zpětnou přihrávku už nečekal, takže trefil pouze tyčku.

O chvíli později se Tomáš Redlich prohnal do pásma a z pravého kruhu zamířil přesně – 1:0. Odpovědět mohl Petr Koblasa, jenž však z prostoru mezi kruhy trefil jenom gólmanův beton.

Závěrečná třetina se, co se týče šancí, rozjela přibližně po osmi minutách, kdy z hranice brankoviště Petr Koblasa po ideální přihrávce trefil jenom gólmana. Na druhou stranu po chybě Chomutova ve středním pásmu vyrazil junior Šimon Jelínek, jenž si však na svého vrstevníka Dominika Pavláta ránou na lapačku nepřišel.

V 58. minutě Adam Brízgala reagoval na akce přes šířku pásma a poranil si tříslo, takže přenechal své místo Lukáši Cikánkovi. Pár okamžiků před sirénou nejprve Jakub Strnad před opuštěnou brankou v power-play soupeře trefil jenom Bretta Flemminga, takže mohli udeřit Severočeši.

Všechnu práci odvedl Roman Chlouba, když se prokličkoval obranou a pravděpodobně nechtěně nechal ležet puk v brankovišti, odkud ho dorazil do sítě Martin Šťovíček 1:1.

V nastavení Lukáš Blaha na vlastní modré přiťukl Petru Koblasovi, který po levém křídle dojel na kruh a ránou do vrchních pater branky rozhodl – 1:2pp.

TOPfoto: Roman Mareš.

Ohlasy trenérů

David Čermák (Rytíři Kladno): „Bylo to velmi těžké utkání, protože po pátečním zápase to z kluků už spadlo. Asi se trochu projevila oslava z pátku. Samozřejmě jsme chtěli kvůli fanouškům vyhrát, bohužel, závěr se nepovedl. Za to, co jsme předvedli za celé play-off a baráž, jsme si oslavy zasloužili. Kvůli lidem jsme chtěli nastoupit v plné sestavě, aby si i hráči oslavu užili. Na úterý se ještě domluvíme. Asi dáme šanci i ostatním klukům, aby si zahráli baráž.“

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Viděli jsme vyrovnané utkání. Oba dva gólmani chytali výborně, a proto byl výsledek dlouho 0:0. Potom domácí z brejkové šance udeřili a vedli 1:0. Je to škoda, protože před obdrženou brankou jsme měli řadu šancí a mohli jsme v klidu vést o tři góly. Je to ale bolest celé naší sezony, že se trápíme a nedáme góly. Řekli jsme si, že zkusíme zabojovat a zvrátit utkání. Vyšlo nám odvolání gólmana, dali jsme gól v power-play a pak v prodloužení. Chtěl bych mužstvu poděkovat. V této situaci není lehké se motivovat, zvlášť tady, když to Kladno mělo jako oslavy. Chci hráčům poděkovat za to, že jsme vyhráli. Zároveň chci pogratulovat Kladnu k zaslouženému postupu do extraligy.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov