Reportáže

Chomutov smutní nad sestupem, výhra v Pardubicích nestačí

Napsala 19.04.2019 Kateřina Kundertová
P a r d u b i c e / C h o m u t o v – Piráti vyrazili v rámci desátého kola baráže o Tipsport extraligu naposledy do Pardubic, kde pro vykřesání naděje záchrany udělali vše možné. První tři body ze vzájemných duelů v prolínací soutěži však nestačí, jelikož Rytíři své utkání na jihu Čech také vyhráli, a oba celky tak dělí osm bodů. Dvě kola před koncem je tedy rozhodnuto, Piráti v příští sezóně nejvyšší soutěž hrát nebudou.
BAR10 pá 19.4.2019
DPA
0:3(0:2, 0:0, 0:1)
CHM
Pardubice
Klouček – Budík, Zdráhal, Mikuš, Hrádek, Mert, Nedbal – Machala, Poulíček, Horký – Dušek, Marosz, Kloz – Voženílek, Pochobradský, Matýs – Kratochvil, Machač
Chomutov
Peters – Kovář, Flemming, Štich, Knot, Trefný, Blaha, Dietz – Tomica, Huml, Stránský – Koblasa, Klhůfek, T. Svoboda – Dlouhý, Šťovíček, Duda – Chrpa, Chlouba, Ouřada

Branky a nahrávky

Pardubice
Chomutov
11. Koblasa (Klhůfek, T. Svoboda), 15. Dlouhý (Štich, T. Svoboda), 43. Chrpa (Chlouba, Ouřada)

Statistiky

Vyloučení
2:4
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
14:30
Střely zblokované
17:12
Hity
4:6
Vhazování
27:29
Diváci
8176
Rozhodčí
Hradil, Jeřábek – Jindra, Zíka

Shrnutí

Piráti vstoupili do utkání aktivně, ale žádná z ran neměla proti Milanu Kloučkovi gólové parametry. Pardubice v kombinované sestavě se k ohrožení Justina Peterse dostaly jenom zřídka. Skóre se poprvé měnilo v jedenácté minutě, kdy akci na jeden dotek od pravého mantinelu zakončil mezi kruhy Petr Koblasa ránou z první – 0:1.

Zanedlouho střelu Davida Šticha od modré čáry tečoval Adam Dlouhý mimo dosah brankáře Východočechů – 0:2. Snížit mohl Jan Kloz, ale sám za obranou Chomutova si proti kanadskému gólmanovi tváří v tvář neporadil.

Vstup do prostřední části vyšel lépe Dynamu, jelikož ze závaru Jan Zdráhal nastřelil tyčku. Pokračující hra ve čtyřech na obou stranách výrazné šance nepřinesla, naopak přesilovka pro domácí už ano. Luboš Horký poslal v tandemu puk na Patrika Poulíčka, jenž před odkrytou brankou trefil pouze blokujícího Bretta Flemminga.

Od poloviny základní hrací doby si v početní výhodě zahrály oba celky, ani jeden však branku nevsítil i přes dobré akce kolem klece soupeře. Velmi blízko gólu a snížení byl ve 38. minutě Ondřej Matýs, jenž rozezvučel konstrukci za chomutovskou jedničkou.

V úvodu třetího dějství Piráti předvedli povedený ťukes po ose Kryštof Ouřada – Roman Chlouba – Jakub Chrpa, který pouze doklepl do sítě a zvýšil na rozdíl tří gólů – 0:3. Aktivní byl v dalším průběhu Pavel Klhůfek, který nejprve trefil beton a následně u tyčky opět zamířil do stejné části brankářské výstroje. V závěru Piráti ubránili oslabení, takže už se na výsledku nic nezměnilo.

TOPfoto: HC Dynamo Pardubice.

Ohlasy trenérů

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): „Chomutov měl tentokrát kvalitu jinde než my. Dali jsme šanci oproti poslednímu zápasu deseti novým hráčům. Ve druhé třetině jsme nastřelili dvě tyčky, kdy jsme mohli skórovat, ale Chomutov měl celý zápas pod kontrolou a zaslouženě vyhrál.“

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Do utkání jsme vstoupili velice dobře, hráli jsme jednoduchý, organizovaný hokej. Podařilo se nám dát první branku a utkání jsme víceméně odehráli od začátku do konce kvalitně. Samozřejmě Pardubice zareagovaly na vývoj tabulky a nehrály v plné sestavě, daly šanci dalším hráčům, což je v pořádku. Proto je asi výsledek takový. Jsme rádi, že jsme utkání vyhráli, i když víme, že v tuhle chvíli nic neřeší.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov