Ohlasy po utkání

„Musíme extraligu udržet, pod sestupem nechceme být nikdo podepsaný,“ velí Vladimír Růžička

Napsal 09.04.2019 Eliška Ratiborská
C h o m u t o v - Piráti zvítězili nad Českými Budějovicemi jednobrankovým rozdílem a získali tak důležité body pro setrvání v Tipsport extralize. Vladimír Růžička byl u postupu do nejvyšší české hokejové ligy před čtyřmi sezónami, letos bojuje o její udržení a je odhodlán na ledě nechat vše.

Vladimíre, zúčastnil jste se baráže i před čtyřmi sezónami, kdy Chomutov bojoval v opačném směru než letos, tedy o postup do extraligy. Jaký je pro vás rozdíl v postoji k této soutěži?

„Rozdíl je samozřejmě ten, že předtím jsme postupovali nahoru a tentokrát můžeme spadnout naopak dolů, což za žádnou cenu nechceme.”

Cítíte nějakou zvláštní povinnost extraligu udržet, když jste ji tehdy vybojoval, jak se říká ,vlastníma rukama’?

„Určitě se nechci podepsat pod pád do nižší ligy, stejně jako každý z týmu. Před těmi čtyřmi pěti lety, kdy jsme postupovali, tak jsem nepočítal s tím, že někdy budu za stejný tým hrát znovu baráž a naopak nejvyšší soutěž zachraňovat.”

Je rozdíl mezi hrou týmů, které odehrály poslední sezóny v Chance lize, a Pardubicemi, které hrály extraligu?

„Třeba Kladno hrálo dobře, ale já si myslím, že my máme spíše problém stále se sebou, a to konkrétně s vyloučeními. My děláme blbé fauly a pak i prvoligové týmy, které přesilovky trénují, nejsou úplně mimo. To my jim dáváme šance dostat se do hry nebo přímo příležitosti dát gól.”

Poslední utkání s Českými Budějovicemi rozhodovaly až nájezdy. Byl tentokrát závěr utkání klidnější, i když jste udržovali pouze jednobrankový náskok?

„Nevím, nervozita tam každopádně byla. Chtěli jsme stav zápasu udržet, jelikož víme, že v letošní sezóně jsme nějaká utkání ztratili právě na konci, takže jsme se báli a jsem jedině rád, že jsme to ubojovali.”

Cestou do šatny letěla rozmlácená hokejka budějovického hráče a další křičel, že se stejně v první lize potkáte. Jsou ve vás po prohrách podobné emoce nebo se snažíte zůstat v klidu a soustředit se na další zápas?

„Já jsem je tedy neslyšel, ale přijde mi komické, že někomu přejí sestup a ještě by z toho měli radost. Možná je dožene karma jinde. My takový přístup rozhodně nemáme.”

Jak se vám hrálo? Je tělo po nemoci již v pořádku?

„Jde spíše o takové návaly, což je zapříčiněno i množstvím vyloučení. Pak se totiž neustále točí jen pár kluků dokola a člověk to musí vydýchat. Nicméně je to každým dnem lepší, ale jak jsem říkal, vždy přijde nějaká pasáž, kdy lapeme po dechu.”

Již je odehrána polovina baráže. Myslíte, že už jste mohli najít recept na výhry a soupeře?”

„Myslím si, že jsme hlavně poslední dva zápasy, ať už na Kladně nebo s Českými Budějovicemi, podali dobré výkony, i když v prvním zmíněném to nakonec nevedlo k bodům. Jsem rád, že jsme tentokrát vyhráli, ale receptem na vítězství bych to nenazýval.”

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov