Ohlasy po utkání

„Liberec nás přejel, do závěru musíme jít s čistou hlavou,“ velí Tomáš Svoboda

Napsala 03.02.2019 Kateřina Kundertová
L i b e r e c / C h o m u t o v - Chomutovští ve 42. kole Tipsport extraligy podlehli Liberci, když v závěru korigoval na 2:7 Tomáš Svoboda. To však ničemu nepomohlo, Piráti prohráli druhý venkovní duel v řadě se sedmi inkasovanými góly a celkem šestou bitvu. Zkušený forvard nyní vítá reprezentační pauzu, která by mohla mužstvo posunout do závěrečné desítky duelů, ve kterých se bude hrát o vše.

Piráti ve dvaačtyřicátém kole extraligy vysoko podlehli Liberci, na čemž nic nezměnil ani gól Tomáše Svobody v samotném závěru. „Chyby si ukazujeme, protože gólů dostáváme hrozně moc. Vždycky je dostaneme po individuálních chybách, což nás psychicky sráží,“ připouští střelec druhého gólu.

Chomutovští prohráli 2:7 na góly a 17:43 na střely, což hodně napovídá o obrazu severočeské bitvy. „Je to jedno s druhým. Faktorů je hodně. Od střelby po dodržování toho, co máme hrát. V naší situaci nesmíme vymýšlet nic navíc. Jednoduše se to říká, ale pak se to hůře plní na ledě,“ praví Tomáš Svoboda. „Liberec nás přejel úplně strašně. Třetí třetina se vyrovnala, ale Liberec asi trošku zvolnil,“ přidává.

Tomáš Svoboda – 42 zápasů 7+11

V pondělí začíná únorová reprezentační přestávka, ve které národní týmy vyrazí na mezinárodní měření. Extraliga se tak potřetí v sezóně zastaví. „Jsem rád, že nás čeká přestávka, trošku si odpočineme a nabereme síly na závěr, abychom ho zvládli a dotáhli se na Vary. Musíme si o pauzu všechno vyříkat, abychom šli na tu poslední část s čistou hlavou,“ velí jednatřicetiletý útočník.

Nejlepší období odehrála družina Vladimíra Růžička od 28. prosince do 11. ledna, za tuto dobu vyhrála čtyři z pěti možných zápasů. „Je to hodně o psychice. Dostali jsme se trošku do úzkých. Když to budeme brát z pohledu vody, ve které se s Piráty pohybujeme, prosinec byl skvělý, protože jsme se začali bodově dotahovat. Pak přišla nějaká zranění, takže hráči začali chybět,“ uvádí Tomáš Svoboda.

Zlepšená forma se ale dál nepřenesla, nyní prohráli Chomutovští už šestý duel v řadě. „Je to o hlavě, protože jsme ztratili sebedůvěru, kterou jsme v prosinci měli, což je na ledě hrozně znát. Na psychice nepřidá, když se v podstatě od listopadu bojuje o vyhnutí se baráži a o bytí či nebytí,“ líčí zkušený forvard, který zapsal proti Bílým Tygrům sedmou branku.

Krátce před polovinou února se rozjede poslední desítka bitev, ve kterých bude ještě ve hře třicet bodů. „Musíme se soustředit na poslední zápasy, abychom se dotáhli na Vary a šli do play-out s tím, že si to s nimi můžeme rozdat,“ uzavírá Tomáš Svoboda.

Foto: Petr Kozelek.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov