JUNIOŘI - reportáž

Piráti vykradli Žďár nad Sázavou a posunuli se na druhou příčku

Napsala 19.01.2019 Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - Piráti ve třináctém kole nadstavby DHL extraligy juniorů odjeli již ke čtvrtému venkovnímu souboji v řadě. Tentokrát zavítali do Žďáru nad Sázavou, kde sice v oslabeních ztratili dvougólové vedení, ale v závěrečných minutách strhli výhru na svou stranu. Jelikož se v nadstavbě Tomáš Koblížek dostal další brankou na bilanci 2+1, přiřkl svému týmu i čtvrtý bod. Tři kanadské body také nastřádali Kryštof Ouřada a obránce Denis Zeman.
N13 so 19.1.2019
ZNS
2:4(0:0, 0:1, 2:3 - N 0:1)
CHM
Žďár n/S
Radosta – Černohorský, Mikulík, Filip, Klodner, Poizl, Marek, Budín – Vojinovič, Vlk, Kouba – Pětník, Malenovský, Kadleček – Gergel, Puczek, Nagy – Nikolič, Vašíček
Chomutov
Šatný – Váchal, Šuráň, D. Zeman, Mikulec, Beneš, Štochl – Vrhel, Dospěl, Chlán, Svoboda, Prokop, Mežnar, Lobodowski, T. Koblížek, Pech, Ouřada, Gut

Branky a nahrávky

Žďár n/S
43. Vašíček (Poizl, Radosta), 47. Kadleček (Vašíček, Poizl)
Chomutov
37. Ouřada (T. Koblížek, D. Zeman), 41. M. Svoboda (Chlán, Pech), 54. Gut (Ouřada, D. Zeman), 60. T. Koblížek (Ouřada, Gut), 64. T. Koblížek (Pech, D. Zeman)

Statistiky

Vyloučení
3:4
Využití
2:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
29:46
Diváci
120
Rozhodčí
Úlehla – Bohuněk, Roischel
Vyšší tresty
Černohorský (Žďár n/S) 10 minut

Shrnutí

Když Piráti v úvodu ubránili první oslabení, mohl otevřít skóre utkání v nařízeném trestním střílení Petr Chlán, který si však nepřišel na Jana Radostu v brance Žďáru nad Sázavou.

Ve druhé části Chomutovští nevyužili tři nabídnuté přesilovky, což je nemuselo mrzet, protože se ve 37. minutě prosadil Kryštof Ouřada – 0:1.

Závěrečné dějství začal bleskurychle Matyáš Svoboda, jenž poslal Piráty do dvougólového vedení – 0:2. Zanedlouho chomutovská družina nabídla Plamenům dvě po sobě jdoucí početní výhody, ve kterých srovnali Dominik Vašíček a Slavomír Kadleček, ti se tak postarali o závěrečné drama – 2:2.

Poslední slovo ale měli hosté. V konečném součtu si vítěznou branku připsal Michal Gut, na něhož ještě navázal ránou do prázdné branky Tomáš Kobližek. Ti stanovili finální podobu výsledku na 2:4 z pohledu domácích.

V nadstavbě rozhodl druhým zásahem v utkání na konci 64. minuty Tomáš Koblížek – N 0:1.