DOROST - reportáž

Výhru dorostu řídil čtyřgólový Kulich, nadstavbový bod má PZ Kladno

Napsal 14.12.2018 Marek Douda, Libor Kult
C h o m u t o v - I třetí zápas nadstavbové skupiny C ELIOD extraligy dorostu odehráli mladí Piráti na vlastním ledě, kde hostili PZ Kladno. V normální hrací době získali svěřenci Petra Jíry s Kamilem Koláčkem tři body díky příspěvku Jiřího Kulicha, jenž se podílel na všech gólech. Čtyři sám vstřelil u pátého asistoval. Středočeši sice v nadstavbovém prodloužení využili přesilovku, přesto Piráti slaví třetí výhru v řadě.
N3 pá 14.12.2018
CHM
5:1(1:0, 3:1, 1:0 - N 0:1)
PZK
Chomutov
Malant – Němec, Perný, Kovár, M. Pöschl, Martínek – Spudich, L. Koblížek, T. Šilar, Iljuk, Príhoda, Jiří Kulich, T. Svoboda, Vostiňák, Döring
PZ Kladno
Gabriška – Burger, Sýkora, Hříbal, Deniger, Malý, Horn, Hvězda – Bareš, Rejna, Hurta, Cihelka, Šugár, L. Kulich, Vimmer, Redlich, Mikeska

Branky a nahrávky

Chomutov
10. Jiří Kulich (Príhoda, Martínek), 26. Jiří Kulich (Kovár, L. Koblížek), 33. Jiří Kulich (Iljuk), 37. Jiří Kulich (L. Koblížek), 42. Iljuk (Jiří Kulich)
PZ Kladno
29. Vimmer (Bareš, L. Kulich), 63. Sýkora

Statistiky

Vyloučení
5:4
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
42:21
Diváci
110
Rozhodčí
Luczków – Toman, Kokrment

Shrnutí

První výraznou šanci si v úvodu klání připsala pirátská posádka, když se Vostiňák dostal za obranu, ale následně přestřelil brankovou konstrukci. Severočeši dlouho nepouštěli kladenské PZ do střeleckých pozic a soupeř poprvé zahrozil v šesté minutě, kdy Redlich vyslal z mezikruží tvrdou ránu, která ovšem minula prostor mezi třemi tyčemi. Piráti posléze ubránili první oslabení a následně otevřeli skóre. V desáté minutě se ve skrumáži před brankou, které předcházela velká šance Príhody, nejlépe zorientoval další z řad Pirátů Jiří Kulich, jenž otevřel gólový účet – 1:1.

Ve druhé polovině prvního dějství disponovali Chomutovští větší územní převahou, přičemž veškeré pokusy Středočechů úspěšně odráželi. Možnost odskočit soupeři na rozdíl dvou branek nastala v sedmnácté minutě, když Kladno faulem darovalo Pirátům přesilovou hru. Němec způsobil nahozením brankáři hostí problémy, čehož chtěli využít dojíždějící Döring s Kovárem, žádný z jmenovaných však pod tlakem dotírající obrany gumu za brankovou čáru nepropasíroval. V samém závěru třetiny dorážel Svoboda bezprostředně před Gabriškou, ale rovněž marně.

Vstup do prostředního dějství znamenal práci pro brankáře Malanta, jenž nejprve vykopl puk po špatném zpracování kladenského Kulicha a následně zareagoval na tvrdý projektil od modré čáry. Od dvaadvacáté minuty hráli Piráti první přesilovku třetiny, přičemž největší šanci měli v nadcházející minutě. Döring se postavil k trestnému střílení poté, co byl zastaven za hranicí pravidel, ale tváří v tvář Gabriškovi neuspěl. Severočeši navýšili vedení v šestadvacáté minutě, kdy se Jiří Kulich prosadil střelou z levého křídla – 2:0. V polovině zápasu Kladenští snížili, když Štěpán Vimmer překonal Malanta ze samostatného úniku – 2:1.

Středočeši se po první brance zvedli a ve třiatřicáté minutě měli na dosah vyrovnání. V akci dva na jednoho převzal zodpovědnost útočící Cihelka, proti kterému brankář Pirátů zakročil betonem. Pirátská posádka z následného protiútoku udeřila, což se později ukázalo jako zlomové. Jiří Kulich nedal maskovanému strážci šanci a třetí trefou v zápase dovršil hattrick – 3:1. Čtyři minuty poté se Severočeši radovali znovu. V přesilové hře z pravého kruhu pálil Jiří Kulich, jenž znovu vlastnoručně přepsal gólový výčet – 4:1.

Stejně jako druhá, rovněž třetí fáze zápasu patřila Chomutovu. Piráti ve dvaačtyřicáté minutě znovu stříleli ostrými a navýšili náskok, na čemž se opět podílel Jiří Kulich. Čtyřgólový střelec po vlastní šanci přihrál od zadního mantinelu na Erika Iljuka, jenž přidal pátý zářez do sítě Kladna – 5:1. Severočeši i nadále ovládali hru, přičemž kladenské PZ na sebe upozornilo v osmačtyřicáté minutě. K Šugárovi se jen se štěstím dostal odražený puk po nahození Malého, kladenský forvard se však nepovedeným blafákem připravil o možný gól.

Ve druhé desetiminutovce třetího dějství chomutovská aktivita pokračovala, což platilo rovněž pro Jiřího Kulicha. Chomutovský kanonýr při vlastním oslabení ujel bránícím hráčům, proti Gabriškovi ovšem tentokrát neskóroval. V šestapadesáté minutě byly k vidění šance na obou stranách. Nejprve Iljuk od pravého kruhu minul kladenskou klec, o třináct vteřin později se Lukáš Kulich vydal vstříc Malantovi, jenž v poslední chvíli zasáhl vyrážečkou. Chomutovští dorostenci si skóre v posledních minutách pohlídali a brali tři body.

Chomutovští měli v první minutě nadstavby na holích rozhodující branku, velké šance ovšem neproměnili. Svoboda kličkou nevyzrál na pozorného Gabrišku, jenž se roztáhl přes celé brankoviště. Půl minuty poté selhal Jiří Kulich proti betonu brankáře hostí. Kladenští následně hráli přesilovou hru, při které se prosadil Lukáš Sýkora a ukořistil bonusový bod pro Středočechy.

Ohlasy trenérů

Petr Jíra (Piráti Chomutov): „Vzhledem k marodce, na které je i náš nejlepší hráč Marcel Štefančík, jsme věděli, že nás čeká těžký zápas, protože PZ jde v posledních týdnech nahoru. První třetina byla vyrovnaná, pak jsme zápas zlomili na svou stranu, protože kluci nic nepodcenili. Bohužel jsme ztratili bod v nadstavbovém prodloužení, což nás mrzí.“

Jiří Burger (PZ Kladno): „Domácí byli po většinu zápasu lepší, my jsme nehráli dobře. O den dřív jsme podali dobrý výkon doma s Třemošnou, tentokrát to nebylo ono. Nakonec jsme rádi, že jsme urvali aspoň bodík v nadstavbovém prodloužení potom, co měl Chomutov dvě tutovky ze samostatných nájezdů. My jsme pak dostali přesilovku, kterou jsme využili, takže máme bod, který je asi maximem, jakého jsme tady mohli dosáhnout.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov