Ohlasy po utkání

„Opět přišel pětiminutový výpadek, v němž Olomouc srovnala,“ mrzelo Jana Stránského

Napsal 10.12.2018 Michal Luxa
C h o m u t o v – V šestadvacátém kole Tipsport extraligy přivítali Piráti před vlastním publikem rozjetou Olomouc. Do vítězného utkání zasáhl i Jan Stránský, jenž v oslabení poslal Chomutov do dvoubrankové vedení. Ovšem útočníka samotného po zápase mrzel výpadek v poslední dvacetiminutovce, kdy kohouti stav střetnutí srovnali.

Utkání, které bylo dlouho vyrovnané, mohli ovládnout Piráti. Na začátku poslední dvacetiminutovky totiž skóroval Petr Koblasa, jehož v oslabení napodobil Ján Stránský. Jenže Chomutovští vedení neudrželi a po chybách srovnal stav zápasu Aleš Jergl. Hostující útočník v prodloužení ještě trefil brankovou konstrukci, a tak duel doputoval k nájezdům. V nich se prosadil jen expert na individuální dovednost, Vladimír Růžička.

„Dva body jsou málo. Zase přišel asi pětiminutový výpadek a v něm jsme je nechali srovnat na 3:3. To nás zase mrzí,“ hodnotil zklamaně bodový přísun do tabulky. „Bereme každý bod, protože máme velkou ztrátu. I když nás jeden bod proti Olomouci mrzí, tak dva jsou pro nás výborný,“ odpovídal na další otázku Jan Stránský.

Místo toho, aby se hra ve třetí části za dvoubrankového vedení uklidnila, přišlo nejprve nedorozumění v rozehrávce Justina Peterse. Před vyrovnávacím gólem si nedovoleně počínal Jakub Sklenář. „On to Sklenda nebyl, myslím si, že to byl někdo jiný. Ale už při gólu předtím došlo k nedorozumění mezi gólmanem a obráncem. Měli jsme spíše udržet puk a sehrát to s větší jistotou, než co jsme předvedli,“ uvědomoval si.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě se po přihrávce Marka Tomici hnal Jan Stránský na Branislava Konráda, jehož pokořil střelou po ledě. Pro osmadvacetiletého útočníka je to druhá branka v oslabení v barvách Chomutova. „Marek Tomica vybojoval kotouč, protože Olomoučtí si dali špatnou přihrávku mezi obránci. Jel jsem naplno do brány a on mi to hodil ve středním pásmu, tím jsem ujel do samostatného nájezdu,“ popisoval akci před třetím gólem.

Až do poslední periody moc branek nepadlo. Oba celky trápí koncovka, a tak se jednalo o předpokládaný jev. „Úplně pokyn to nebyl. Máme nejvíce obdržených gólů, takže chceme hrát trochu na jistotu. Zaprvé abychom podrželi gólmana, zadruhé aby soupeř neměl tolik nájezdů jako doposud,“ vysvětloval Pirát s jednadevadesátkou na dresu. „Věděli jsme, že Olomouc má hodně defenzivní mužstvo a byli jsme připraveni na jejich bariéru. Ale na nás tři vstřelené góly v zápase jsou docela dost, a tak si myslím, že můžeme být spokojeni,“ doplnil.

„Nám je asi jedno, zda dostaneme Pardubice pod sebe teď nebo třeba v budoucnu. Spíše jde o to, že další bodový odstup je dost velký a jestli budou Pardubice vyhrávat nebo prohrávat, na to nekoukáme. Potřebujeme sbírat body a dotáhnout se co nejblíže desítce, abychom měli ještě o co hrát a neuzavřeli si sezónu kolem Vánoc,“ reagoval na situaci v tabulce.

Podle rodáka z Plzně bude muset mužstvo Vladimíra Růžičky v reprezentační přestávce nejvíce zapracovat na ofenzivní činnosti, kde se Jan Stránský společně se spoluhráči málo tlačí do předbrankového prostoru. „V mých očích se na hokej dá dívat a myslím si, že hru jsme zlepšili. Výsledky hrajeme těsně, ale největší chyby děláme v ofenzivní třetině, kde se málo tlačíme do brány a ještě hodně faulujeme.“ hledal chyby ve hře vítěz extraligy.

S příchodem Justina Peterse Chomutovští inkasují méně branek a celkově hra v obranném pásmu se výrazně zlepšila. Kanadský gólman často drží tým ve hře o body, což se podepisuje i na herním projevu. „Už jeho úspěšnost nad dvaadevadesát procent ukazuje, že je skvělým gólmanem. Myslím si, že přišel v dobré fazóně a jsme za něm moc rádi. Máme takovou jistotu, můžeme hru otevřít a hrát více dopředu. V některých zápasech mu moc nepomáháme, ale pořád je jeho úspěšnost vynikající,“ uzavřel.

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov