Aktuální zprávy

Piráti se připravují dvoufázově, trenéři v reprezentační pauze zkouší Filipa Hantáka

Napsal 11.11.2018 Libor Kult
C h o m u t o v - Tipsport extraliga se na téměř dva týdny odmlčela, Piráti však nezahálí. Hráči dostali od hlavního kouče Vladimíra Růžičky po domácím derby s Litvínovem dva volné dny, od středy už polykají dávky během dvoufázových tréninků. „S naším současným postavením nemůžeme být spokojení, takže pracujeme, abychom se co nejdřív dostali z posledního místa,“ hlásí trenér a sportovní manažer Vladimír Růžička.

Piráti vydolovali před pauzou pro finský Karjala Cup ze sedmnácti duelů jedenáct bodů, což aktuálně značí devítibodovou ztrátu na první pozici znamenající záchranu bez nutnosti hrát baráž. „Prvních osm zápasů bylo z naší strany hrozných, pak jsme tým doplnili a trochu se zvedli,“ ohlíží se Vladimír Růžička.

Tři výhry a další dva body za prohry v prodloužení však na odlepení ze samotného dna tabulky nestačily. „Do téhle situace jsme se dostali sami a sami se z ní tvrdou prací musíme dostat,“ nehledá šéf střídačky výmluvy. „Po změnách si mužstvo postupně sedá, ale pořád se rozhlížíme po možnostech, jak kádr doplnit nebo jinak okysličit,“ uvádí.

Momentálně může mužstvo rozšířit šestadvacetiletý útočník Filip Hanták, jenž prostředí v Chomutově velmi dobře zná. Dvěma góly ve třech bitvách play-off totiž na jaře 2012 pomohl juniorům Pirátů k historicky prvnímu českému titulu. „Máme na něj práva a chceme ho vidět v tréninku,“ vysvětluje Vladimír Růžička.

„Celou letní přípravu absolvoval na Spartě, teď máme možnost vidět ho naživo. Na konci reprezentační přestávky uvidíme, jestli ho zařadíme na seznam hráčů, které můžeme do extraligových zápasů nasadit,“ doplňuje ještě.

Rodák z hlavního města odehrál za jedno z pražských „S“ pět přípravných duelů, v nichž sice nebodoval, ale byl u toho, když svěřenci Uwe Kruppa rozstříleli deseti góly švýcarský Davos a osm zásahy německý Red Bull Mnichov.

Jak už bylo zmíněno, Filip Hanták ROCKNET ARÉNU dobře zná, neboť pod vrcholky Krušných hor působil v letech 2010 až 2014. Za juniory odehrál 84 střetnutí, v nichž třináctkrát skóroval a přidal 38 asistencí. Jednou naskočil za seniorský A-tým v rámci druhé nejvyšší soutěže 2010/2011 a připsal si jednu pozitivní účast na ledě. Druhou příležitost dostal v olympijské přestávce 2014 v přípravném derby v Litvínově.

Ročník 2013/2014 strávil v Kadani a vypomáhal také v Klášterci nad Ohří. Nyní po dvou letech v nedalekých Litoměřicích bojuje odchovanec Sparty a účastník světového šampionátu osmnáctiletých 2010 v Bělorusku o možnost připsat si první extraligový start v kariéře.

TOP foto: Petr Kozelek