Preview k zápasu

Piráty čeká duel pravdy, po dvou výhrách odjíždí na led karlovarské Energie

Napsala 18.10.2018 Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - Piráti vyrážejí k jedenáctému kolu Tipsport extraligy do nedalekých Karlových Varů, kde se střetnou přímo o poslední místo v tabulce. Chomutovští v minulých dvou zápasech získali na vlastním ledě šest bodů, teď už nezbývá nic jiného než na to navázat ve venkovním prostředí a odvést nějaké body. Duel v REALISTIC Areně je naplánován na pátek 19. října od 17 hodin a 30 minut.

Karlovy Vary se na začátku trápí, mají o bod více než Piráti

Energie čekala po návratu na vítězství pouze do druhého utkání. V obnovené premiéře prohrála na ledě Olomouce, ale poté na vlastním ledě vynulovala Mladou Boleslav, když si čisté konto vychytal Filip Novotný.

Na to ale Západočeši nenavázali, jelikož prohráli sedmkrát v řadě, z čehož čtyřikrát na vlastním ledě. Z dlouhé šňůry nezdarů si připsali jediný bod, když utkání proti Litvínovu dovedli do prodloužení.

Poslední sestava Energie

Poslední odehrané utkání Energie na vlastním ledě zvládla a porazila Vítkovice

Karlovy Vary v devátém kole přivítaly Vítkovice, se kterými sice po první třetině prohrávaly, ale poté strhly utkání na svou stranu třígólovým prostředním dějstvím. V závěru přidaly ještě dva góly a Ridera se zmohla pouze na jednu branku, což stanovilo konečný výsledek na 5:2. Západočeši vyhráli i díky třem využitým přesilovkám.

Karlovy Vary – Vítkovice 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. Mikúš (Kovačevič, Podlipnik), 35. Skuhravý (Beránek, Lapšanský), 36. Beránek (Podlipnik, Mikúš), 57. O. Beránek (R. Vlach, Podlipnik), 60. Kohout – 5. Tybor (Roman), 57. Tybor (O. Roman, D. Květoň). Vyloučení: 2:5. Využití: 3:0. Střely na branku: 28:33. Zblokované střely: 28:33. Hity: 9:9. Vhazování: 42:37.

Piráti na vlastním ledě se Zlínem prohrávali, pak začal řádit Jan Stránský

Chomutovští po ubojovaném vítězství proti Mladé Boleslavi vyhráli i se Zlínem a mají na kontě šest bodů. Svěřenci Vladimíra Růžičky nezačali dobře, zase prohrávali, ale nakonec rozhodli ve druhé části třemi přesnými zásahy.

Chomutov – Zlín 3:1 (0:1, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 26. Vantuch (Štich, J. Stránský), 31. Klhůfek (J. Stránský), 36. J. Stránský (Mrázek, Marjamäki) – 14. Fryšara. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 23:21. Zblokované střely: 17:10. Hity: 12:9. Vhazování: 32:35.

Karlovy Vary – Chomutov
13. místo
7 bodů
POZICE14. místo
6 bodů
24:33SKÓRE20:38
V – VP – PP – P
2 – 0 – 1 – 7
2 – 0 – 1 – 3
BILANCE
DOMA/VENKU
V – VP – PP – P
2 – 0 – 0 – 8
0 – 0 – 0 – 4
19,57 % – 85,29 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ 8,16 % – 68,75 %
66 bodůRADEGAST INDEX231 bodů
108 tr. minutTRESTNÉ MINUTY128 tr. minut

Odchody z Karlových Varů vedou do první ligy, příchody jsou z Česka i zahraničí

Značné množství Energetiků zůstalo v první lize. Útočník Daniel Vrdlovec se po hostování do konce dubna letošního roku vrátil do Ústí nad Labem. Mladík Milan Davídek spolu s obráncem Martinem Weinholdem zamířili také do nedalekého Slovanu. Forvardi Tomáš Harkabus a Martin Osmík zamířili k barážové konkurenci do Jihlavy, kde uspěli na zkoušce a jsou tam pouze na hostování do konce sezóny.

Čtyři hráči šli do Sokolova bojovat o Chance ligu, konkrétně se jedná o Tomáše Kvapila, Adama Rulíka, Tomáše Rohana a Matěje Zadražila. Forvard Henri TuominenMichal Vachovec zamířil do polského Krakova.

Z prvoligové Třebíče přišli do extraligy a dresu Energie obránce Lukáš Vágner a útočník Tomáš Havránek, jehož doplnil Marek Švec z Prostějova. Další posily přišly ze zahraničí – Adam Lapšanský z druhé nejvyšší soutěže v Německu a Tomáš Mikúš ze slovenské Nitry.

SOUPISKA KARLOVARSKÉ ENERGIE

    Brankáři: Ondřej Kuchař, Filip Novotný, Tomáš Závorka a Jan Bednář.
    Obránci: Filip Bernáth, Sabahudin Kovačević, Daniel Krejčí, Michal Plutnar, Matic Podlipnik, Martin Rohan, Vladimír Sičák, Ondřej Šafář, Petr Šenkeřík, Jan Tomeček, David Tureček a Lukáš Vágner.
    Útočníci: Stanislav Balán, Ondřej Beránek, Jakub Flek, Sebastian Gorčík, Dávid Gríger, Tomáš Havránek, Martin Kohout, Adam Křemen, Jaromír Kverka, Adam Lapšanský, Tomáš Mikúš, Tomáš Rachůnek, Václav Skuhravý, Petr Stloukal, Marek Švec a Roman Vlach.

Souboj devětatřicátníků – Václav Skuhravý vs. Radek Duda

Dno tabulky, bitva pravdy a na každé straně zkušený borec, i tak by se dal charakterizovat nejbližší duel.

Václav Skuhravý nastoupil v nejvyšší tuzemské soutěži za tři celky – Karlovy Vary, Litvínov a kladenské Rytíře. Během 859 zápasů si připsal do statistik 430 kanadských bodů za 197 gólů a 233 asistencí.

Radek Duda vystřídal v rámci extraligy působišť mnohem více, nastoupil za Spartu, Plzeň, Slavii, Hradec Králové, Chomutov, Karlovy Vary, Liberec a Litvínov. V dlouhé kariéře už odehrál 685 zápasů, v nichž nastřádal 478 kanadských bodů za 205 branek a 273 přesných přihrávek.

Na koho z Energetiků si dávat pozor aneb co rozhodne malé podkrušnohorské derby?

Energie má páté nejlepší využití přesilovek v lize, které se hodně blíží dvaceti procentům. Po dvou gólech ve výhodě o jednoho nebo dva hráče zapsali Ondřej Beránek a Tomáš Rachůnek. Na ně by se určitě měla chomutovská defenziva zaměřit. K této pro Piráty nemilé skutečnosti se přidává i fakt, že mají nejhorší oslabení.

O moc lehčí to nebudou mít Chomutovští ani na buly, kde má Energie tři hlavní centry nad padesáti procenty. Nejvytěžovanější Václav Skuhravý má 56,25 procent, když vyhrál 99 vhazování ze 176. Mezi Piráty nastoupil na největší porci vhazování Vladimír Růžička, jenž vyhrál z 215 možností 110 buly, to činí 51,16 procent.

Pro svěřence Vladimíra Růžičky je pozitivní, že po nepovedeném začátku značně posílila kabina, která získala v posledních dvou zápasech šest bodů. Nejcitelnější je příchod Radka Dudy, který si zatím drží bod na zápas. Do statistik už se zapsal i Masi Marjamäki, jenž má na kontě dvě asistence. Do posledního odehraného utkání nastoupil Tomáš Svoboda, nejčerstvější posila, která bod sice nezaznamenala, ale o šance nouzi neměla. Otázkou zůstává, zda nastoupí nová posila do brankoviště Hannu Toivonen a případně se vrátí Brett Flemming po zranění.

Karlova Vary – Chomutov
Filip Novotný – 90,77 %
Tomáš Závorka – 86,76 %
BRANKÁŘIŠtěpán Lukeš – 88,30 %
Aleš Stezka – 79,10 %
Ondřej Beránek
4+2
PRODUKTIVITA Vladimír Růžička
3+5
Ondřej Beránek
4 góly
GÓLY Ivan Huml
4 góly
P. Šenkeřík a M. Podlipnik
3 asistence
ASISTENCE Vladimír Růžička
5 asistencí
Václav Skuhravý
99/176 – 56,25 %
VHAZOVÁNÍ Vladimír Růžička
110/215 – 51,16 %
Martin Rohan
10 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STŘELY David Štich
20 zbl. střel
Ondřej Beránek
16 hitů
HITY Bohumil Jank
20 hitů
Václav Skuhravý
30 tr. minut
TRESTNÉ MINUTY Marek Tomica
14 tr. minut
Sabahudin Kovačević
21:26 min/z
ČAS NA LEDĚ Ronald Knot
21:37 min/z
Martin Rohan
+1 (+6, -5)
ÚČAST NA LEDĚ Ronald Knot
+2 (+7, -5)

Už jste slyšeli, jak mluví nejnovější člen pirátské kabiny?

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov