Aktuální zprávy

Obránce Jurčina hrál proti Kladnu naposledy. Po svátcích se k týmu nepřipojí

22.12.2012 Tisková zpráva
C h o m u t o v - V minulé sezóně nastupoval za New Yorku Islanders, letos mohl z důvodu výluky NHL posílit začátkem října Piráty Chomutov. Obránce Milan Jurčina se ve druhé polovině listopadu dohodl s vedením klubu na pokračování angažmá minimálně do konce kalendářního roku. Nejslavnější soutěž světa se sice stále nerozjela, devětadvacetiletý urostlý zadák se však v chomutovském dresu už neobjeví. Zápas s kladenskými Rytíři byl jeho posledním v dresu Pirátů.

Rodák z Liptovského Mikuláše odehrál za Piráty 22 utkání, v nichž zaznamenal tři asistence a v hodnocení účasti na ledě měl bilanci -12. Bodově nejvydařenější utkání odehrál 2. listopadu, kdy se dvěma finálními přihrávkami podílel na obratu domácího zápasu s Třincem z 1:3 na 5:3.

Někdejší člen sestavy Bostonu, Washingtonu či Columbusu odjíždí na vánoční svátky domů, do Chomutova už se účastník tří světových šampionátů a posledních dvou olympijských turnajů nevrátí. Z hráčů, kteří působí v NHL tak v týmu Pirátů zůstává už jen Michael Frolík.