Aktuální zprávy

Piráti začnou v Letňanech, prvními domácím zápasy krajská derby s Mostem a Děčínem

Napsal 05.06.2023 Libor Kult
Ve druhé lize se toho pro nadcházející sezónu příliš nemění. Nejzásadnější novinkou jsou nové týmy a drobná úprava herního schématu v play-off. Krátce po aktivu došlo k rozlosování třetí nejvyšší soutěže, takže je jasné, že Piráti na rozdíl od předešlého ročníku začnou venku a to rovnou na půdě finalistů z Letňan.

V kvalifikaci uspěly Kralupy nad Vltavou a Technika Brno. Se Středočechy hráli Chomutovští druhou ligu 1994/1995 a v úvodních dvou prvoligových sezónách s bilancí dvou vítězství, stejného počtu remíz a šesti porážek, s týmem z moravské metropole se doposud v mistrovských zápasech nepotkali.

Sportovní cestou sestoupil Hronov, který však nakonec koupil licenci od Jablonce nad Nisou, kde řeší problémy se stadionem. Přihlášku nepodaly Klatovy, takže západní skupina čítá patnáct týmů a východní dvanáct. Základní schéma se nemění, takže Piráty čeká 28 utkání základní části, po níž se skupina Západ rozdělí na dvě nadstavbové skupiny – nejlepších osm týmů a zbývajících sedm.

Po předkole v rámci skupiny Západ přijdou na řadu osmifinále a čtvrtfinále na tři vítězné zápasy v rámci jednotlivých skupin. V semifinále už dojde na konfrontaci týmů z různých skupin, ovšem v ročníku 2023/2024 se bude hrát na čtyři výhry už právě mezi nejlepšími čtyřmi celky soutěže. Vítěz finále na čtyři výhry pak postoupí do Chance ligy.

Základní část odstartuje o dva dny později než před rokem. Svěřenci Martina Pešouta s Petrem Martínkem odcestují v sobotu 23. září do hlavního města, kde změří síly s obměněným kádrem finalistů z Letňany. Následovat budou dvě domácí krajská derby s Mostem a Děčínem, která se uskuteční ve středu 27. a v sobotu 30. září vždy od 17 hodin a 30 minut, což bude i nadále standardní domácí začátek. Ve čtvrtém kole dojde ve středu 4. října poprvé na reprízu napínavé čtvrtfinálové série s Příbramí.

KOMPLETNÍ ROZPIS PIRÁTŮ V ZÁKLADNÍ ČÁSTI