JUNIOŘI - reportáž

Junioři výrazně přestříleli Vsetín, přesto Na Lapači těsně padli

Napsal 03.02.2023 Michal Luxa
K třiatřicátému kolu Extraligy juniorů odjížděli Chomutovští na slavný Lapač, kde těsně prohráli 3:4. Svěřenci Petra Jíry byli střelecky aktivnější, ovšem v koncovce selhali. Pokud se k tomu připíší ještě hrubé chyby v obraně, Piráti do tabulky body nepřipsali.
33.kolo pá 3.2.2023
VHK
4:3(0:1, 2:0, 2:2)
CHM
Vsetín
Pavlíček – Hamřík, Fojtík, Mošnička, Kráčalík, Zedek, Machů, Velikovský – Heinrich, Matějíček, Rigo, Koláček, Stodůlka, Urge, Hrdý, Ramert, Janíček, Jurek, Frolo, Melenovský
Chomutov
Suk – V. Hynek, Sýkora, Česnohlídek, J. Poch, A. Žižka, Filip – Príhoda, Bár, Kincl, Jajlov, Klobouček, Komisar, Vostiňák, Šugár, Mišovic, Starý, Rindoš

Branky a nahrávky

Vsetín
23. Urge (Rigo, Hamřík), 38. Matějíček (Kráčalík, Ramert), 53. Heinrich (Jurek, Mošnička), 56. Frolo
Chomutov
7. Starý (Vostiňák), 57. Vostiňák (Starý), 57. Príhoda (Mišovic)

Statistiky

Vyloučení
4:4
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
29:41
Diváci
62
Rozhodčí
Čech - Mikšík, Kaprál

Shrnutí

Už ve druhé minutě se sám na chomutovskou branku řítil Jan Ramert, který rychle projel kolem obránce, jenž mu zamezil natáhnout si puk do bekhendu. O pět minut později napadal obránce Vsetína Jan Vostiňák. K puku se probojoval Martin Starý, jehož zakončení z levého kruhu zamířil pod brankářovou lapačkou k zadní tyči – 0:1.

Necelé dvě minuty po startu druhé části se ve středním pásmu natáhl po kotouči Dominik Mičovic, avšak jeho únik skončil na Adamu Pavlíčkovi. A tak platilo otřepané nedáš – dostaneš. U pravého mantinelu našel odražený puk Šimon Rigo, jenž jej okamžitě nahodil před branku. Černá guma se od bojující dvojice odrazila mezi kruhy a Tomáš Urge vystřelil do protipohybu Štěpána Suka – 1:1.

V polovině zápasu se faulem provinil Tomáš Mošnička a rozhodčí zkřížil ruce nad hlavou. K trestnému střílení se postavil Dominik Mišovic, jenž si najel až na hranici brankoviště, ale zblízka gólmana neprostřelil. Podobný moment se stal zhruba o šest minut později, ovšem tentokrát na straně Vsetína. Jakub Frolo si natáhl puk na pravou stranu, avšak následně zamířil jen do boční síťky. V čase 37:55 se od modré čáry napřáhl Jakub Kráčelík, jehož snažení tečoval Jan Matějíček 2:1.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě tečoval další střelu Šimon Rigo, jehož pokus zazvonil o brankovou konstrukci. Černá guma pak zůstala ležet na brankové čáře a Štěpán Suk reagoval rychle. Ve třiapadesáté minutě přesprintoval obránce David Heinrich, který únik zakončil střelou nad lapačku – 3:1. O tři minuty bylo se Severočechy ještě hůře. Mezi kruhy totiž měl hodně prostoru Jakub Frolo, jehož pokus byl tečovaný a zůstal za bezmocným gólmanem – 4:1.

V sedmapadesáté minut zůstal na vrcholu kruhu nikým nehlídaný Jan Vostiňák, který z voleje propálil Adama Pavlíčka – 4:2. Uběhlo pouze dvacet vteřin a Piráti byli na dostřel jediné trefy. Zleva přihrával před branku Ondřej Príhoda, který zřejmě hledal Šimona Kloboučka přijíždějícího před branku. Avšak od brankářova betonu se černá guma doklouzala do sítě – 4:3.