Aktuální zprávy

​S Kobrou nakonec 3. února v nestandardní čas, další změny už by nastat neměly

Napsal 23.01.2023 Klub
C h o m u t o v - Krátce po startu nadstavby druholigové skupiny Západ klub oznámil, že tři domácí zápasy se uskuteční v jiném termínu. U dvou hned bylo zveřejněno nové datum konání, u jednoho ještě probíhala jednání se soupeřem. Nyní už je jasno také o duelu s pražskou Kobrou, který se nakonec uskuteční o den dříve, v pátek 3. února od 18 hodin a 30 minut. Mělo by se jednat o poslední chomutovskou změnu rozlosování v případě, že zbytek druhé fáze sezóny poběží bez problémů a komplikací.
ONLINE PŘEDPRODEJ NA DOMÁCÍ ZÁPASY NADSTAVBY

Už v polovině ledna Piráti oznámili, že souboj s Vrchlabím se na žádost soupeře, které klub vyhověl, odkládá z 25. ledna na 7. února. Druhou změnou tehdy byl přesun velkého severočeského derby s ústeckým Slovanem z 22. února na 20. února, neboť v původním termínu se v ROCKNET ARÉNĚ koná Cirkus na ledě.

Před několika dny bylo také jasné, že střetnutí s pražskou Kobrou bude muset být sehráno jindy než 4. února, neboť v neděli 5. února uzavřou v Chomutově mostecké házenkářky své účinkování v Lize mistryň. „Jak už jsme avizovali v první fázi, ve hře bylo několik variant, i proto chvíli trvalo, než došlo k dohodě,“ přibližuje tiskový mluvčí Pirátů Libor Kult.

„Preferovali jsme sehrání v jiném termínu, protože ani prohození pořadatelství by vzhledem k závěrečnému turnaji basketbalového poháru žen situaci úplně neřešilo. Jsme rádi, že nám Kobra vyšla vstříc. My jsme zase na žádost soupeře souhlasili s pozdějším začátkem,“ vysvětluje jedním dechem důvod úvodního vhazování až v 18 hodin a 30 minut.

Vzhledem k tomu, že online předprodej na všechny domácí zápasy nadstavby se rozběhl před derby s Mosteckými Lvy, zápas s Kobrou v něm chyběl. „Po předchozích zkušenostech, kdy se měnilo datum utkání v průběhu předprodeje, jsme zvolili variantu doplnění zápasu do předprodeje až s pevným termínem, jehož změna už není příliš pravděpodobná. Na všech zakoupených vstupenkách tedy bude jediné správné datum a v oběhu nebudou vstupenky s jinými termíny,“ uzavírá Libor Kult.