Aktuální zprávy

​Příprava Pirátů: Soupeři z Chance ligy, Německa i druhé ligy. Generálka doma s Mostem

Napsal 29.06.2022 Klub
C h o m u t o v - Rozlosování druhé ligy je známo, i když můžeš ještě dojít k přesunům licencí. Družina trenérů Kamila Koláčka s Petrem Martínkem už má jasno také o přípravnách zápasech, kterých bude deset. V ROCKNET ARÉNĚ se jich uskuteční pět včetně jediného se zahraničním soupeřem, jímž bude německý Erfurt.

Podobně jako před rokem odstartují Piráti přípravné zápasy na stadionech soupeřů. Tentokrát však půjde „pouze“ o dvě střetnutí. V úterý 9. srpna od 18 hodin vyrazí nově složený tým premiérově do zápasové akce na ledě Děčína, o týden později v úterý 16. srpna od 18 hodin se uskuteční první derby s ústeckým Slovanem.

Na domácí zápas se půjde poprvé o další dva dny později. Ve čtvrtek 18. srpna přijede do ROCKNET ARÉNY Cheb, úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin a 30 minut, což bude oficiální chomutovský začátek domácích střetnutí v přípravě i pro ligová utkání, pokud nedojde se soupeřem k jiné dohodě.

„Vracíme se k času, který byl v Chomutově dlouhé roky daný ještě na starém stadionu. Všichni s ním počítali a věděli, že v tuto hodinu začíná ve městě hokej,“ vysvětluje Libor Kult. Během přípravy bude jedinou výjimkou sobota 27. srpna, kdy Piráty vyzve německý třetiligový Erfurt. Začátek bude ve 14 hodin. „Z Erfurtu dorazí několik stovek fanoušků vlakem, proto nás zástupci klubu požádali o dřívější start zápasu, aby se fanoušci soupeře mohli vrátit rozumně domů,“ vysvětluje tiskový mluvčí klubu.

V týdnu před soubojem s účastníkem Oberligy našich západních sousedů se uskuteční odvety v Chebu (23.8.) a doma s Ústím nad Labem (25.8.). První zářijový den se Piráti vydají na led vítěze základní části Chance ligy do Litoměřic, v úterý 6. září zavítá do ROCKNET ARÉNY Děčín a o dva dny později ve čtvrtek 8. září se chomutovská družina představí v Mostě.

Blok přípravných duelů se uzavře v úterý 13. září v domácím prostředí s Mostem, poté už bude vše směřovat ke vstupu do druhé ligy, již Piráti zahájí 21. září v Příbrami. Vstupné na domácí přípravné zápasy bude činit stejně jako v předchozích letech jednotně 50 korun.