This text will be replaced


Reportáže

Třináct a dost! Piráti i potřetí v sezóně podlehli vedoucím Letňanům

Napsal 28.01.2023 Libor Kult
Chomutovští se vydali na led prvního týmu skupiny Západ v zádech se třinácti po sobě jdoucími zápasy, v nichž bodovali. Také v pátém kole nadstavby A měli svěřenci Kamila Koláčka s Petrem Martínkem v letňanské ICE ARÉNĚ nakročeno k prodloužení této série, když v poslední půlminutě zahajovací třetiny otočili skóre. Letci však v závěrečné části předvedli stejný kousek, přestože jejich dva zásahy dělilo více než třináct vteřin. Necelé tři minuty před vypršením normální hrací doby rozsekl vyrovnaný duel tečí před brankou domácí Kastner. Piráti tak v Letňanech i podruhé prohráli stejným poměrem.
N5 so 28.1.2023
LET
3:2(1:2, 0:0, 2:0)
CHM
Letňany
Brázdil – Guryevsky, Havelka, Chalupa, Lytvynov, Němeček, Kynčl, Fiala – Hrala, Kastner, Řepík, Švec, Wojnar, Kropáček, Kellerstein, Hozák, Vacín, Kučera, Uhlík, Arnošt, Turek
Chomutov
Horák – Matai, Váchal, Seemann, Němec, Petrásek, M. Žižka, Havel – Chlouba, Mežnar, Kostourek, Lukeš, Vostiňák, Koblížek, Zajíček, Hübl, Mála, Veselý, Príhoda, Chrpa

Branky a nahrávky

Letňany
10. Uhlík (Hozák, Chalupa), 47. Arnošt (Kellerstein, Kastner), 58. Kastner (Uhlík, Kellerstein)
Chomutov
20. Petrásek (Koblížek, Vostiňák), 20. Mála (Kostourek, Chlouba)

Statistiky

Vyloučení
3:3
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
29:32
Diváci
250
Rozhodčí
Hlinka – Pěkný, Tuháček

Shrnutí

Oboustranně svižný úvod podpořila na domácí straně ještě přesilovka od poloviny čtvrté minuty, v níž Letci sice ostřelovali branku Horáka, ovšem skóre zůstalo beze změny. To platilo i po početní výhodě Pirátů, tudíž gólový účet zápasu otevřel přesně v polovině desáté minuty z vrcholu brankoviště Jiří Uhlík, jehož od zadního mantinelu našel Hozák – 1:0.

Poté oba brankáři vyřešili všechny situace před brankami a zdálo se, že do kabin půjdou poprvé spokojenější svěřenci letňanského kouče Nedvěda. Opak však byl nakonec pravdou. Dvaadvacet vteřin před první sirénou nahodil po vyhraném buly od modré David Petrásek, jehož pokus skončil až v síti domácí branky – 1:1. Mladý odchovanec se prosadil poprvé v A-týmu a dal v soubojích s Letci první chomutovský gól v jiné než třetí třetině.

Za třináct vteřin bylo na straně Severočechů ještě veseleji, neboť František Mála dostal mezi kruhy přesnou přihrávku, kterou bez váhání poslal za Brázdilova záda – 1:2. Prostřední hrací období nabídlo znovu rychlý hokej z obou stran, ovšem tentokrát bez gólového efektu, přestože Piráti měli k dispozici jednu přesilovku.

Na startu třetí dvacetiminutovky se ocitl sám před chomutovskou brankou domácí Kropáček, který však ve vyložené příležitosti přestřelil. Mrzet ho to však muselo jen chvíli, jelikož ve 47. minutě Dominik Arnošt potrestal chomutovský faul vyrovnáním před odkrytou brankou, kam mu přihrál Kellerstein – 2:2.

Následně se ve hře obou týmů objevila řada nepřesností, takže se pokračovalo v podstatě bez šancí. Třetí venkovní prodloužení Pirátů odvrátil začátek 58. minuty, kdy domácí kanonýr Lukáš Kastner tečoval v předbrankovém prostoru Uhlíkovo nahození a v čase 57:03 poslal kotouč mimo dosah Horáka – 3:2. Chomutovští sice v závěru odvolali gólmana, avšak na kýžené vyrovnání nedosáhli, takže v Letňanech prohráli i podruhé stejným poměrem i proto, že jeden z domácích pokusů od modré ještě před odjetím Horáka na střídačku zastavilo břevno.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Nedvěd (HC Letci Letňany): „První třetina nabídla vyrovnaný hokej nahoru dolů a naše vedení, o které jsme přišli po prohraném buly před naší brankou. To se někdy stane, ale my jsme pak byli opaření a panikařili, takže jsme dostali druhý gól. I kvůli tomu jsme se v první polovině druhé třetiny trochu zatáhli, abychom neinkasovali potřetí, protože to už by si takhle zkušený soupeř asi pohlídal. Udrželi jsme jednogólovou ztrátu, takže ve třetí třetině jsme začali zase aktivně forčekovat a napadat, čímž jsme soupeře donutili k chybám. Vyrovnali jsme a nakonec přidali i vítězný gól. Za mě velký kredit hráčům, že za stavu 1:2 nezačali dělat hovadiny a propadat, aby ve 23. minutě za každou cenu vyrovnali.“

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Diváci podle mého viděli hezký zápas, ve kterém jsem dvě třetiny plnili, co jsme si řekli a hráli aktivně. Ve třetí třetině jsme se trochu zatáhli a soupeř nám dal dva góly, takže byl nakonec bohužel o jeden zásah šťastnější. My musíme jít dál a dívat se před sebe.“

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov