This text will be replaced


Reportáže

Piráti udrželi domácí neporazitelnost, Děčín srazili gólem v prodloužení

Napsal 19.11.2022 Tadeáš Kožený
C h o m u t o v - Druhá liga pokračovala osmnáctým kolem, v jehož rámci se v ROCKNET ARÉNĚ uskutečnilo malé krajské derby mezi Piráty a Děčínem. Domácí museli celý zápas dotahovat náskok soupeře. Na 2:2 vyrovnal Jakub Matai a vstřelil tak stý gól Pirátů v probíhající sezóně. Střelcem večera se stal dvougólový Jakub Chrpa, který vsítil i vítězný gól v prodloužení. Filip Tuček po nuceném střídání brankářů udržel čisté konto.
18.kolo so 19.11.2022
CHM
3:2p(0:2, 1:0, 1:0 - 1:0)
DEC
Chomutov
Běhula (19. Tuček) – Matai, Seemann, Havel, Němec, Žižka, Váchal, Petrásek – Lukeš, Hübl, Chrpa, Chlouba, Koblížek, Mála, Kostourek, Koláček, Zajíček
Děčín
Lavinger – Černohorský, Kaltenböck, Brož, Mikulec, Charvát, Klement, Kučera – Volráb, Faigl, L. Nezbeda, Zajan, T. Nezbeda, D. Tůma, Trávníček, Macek

Branky a nahrávky

Chomutov
22. Chrpa (Lukeš, Hübl), 51. Matai (Kostourek, Koláček), 63. Chrpa (Matai, Němec)
Děčín
17. Trávníček (L. Nezbeda, Černohorský), 19. D. Tůma (Faigl, T. Nezbeda)

Statistiky

Vyloučení
4:4
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
40:19
Diváci
1942
Rozhodčí
Glanc – Kučera, Janíček

Shrnutí

Od začátku zápasu se domácí snažili diktovat tempo, ale nepřesnou rozehrávkou se nemohli dostat do vyložených šancí. A tak z rychlých brejků hrozil hostující celek. Nejdříve ve třetí minutě Tomáš Faigl orazítkoval tyč domácí branky. Piráti kontrovali samostatným únikem Milana Kostourka, který ale tísněn hostujícím obráncem nepropasíroval puk za Lavingera.

Když se neujaly ani šance Zajíčka a Mály, tak jako první udeřil Děčín. Nejdříve v sedmnácté minutě pohotovým zpracováním a rychlým zakončením nasměroval puk do branky Michal Trávníček – 0:1. Na 2:0 z pohledu hostů zvyšoval dorážkou David Tůma po závaru před brankou domácích. Při tomto zákroku se navíc Chomutovským zranil Richard Běhula a tak musel do branky junior Filip Tuček.

Druhá část hry přinesla rychlé snížení, když se po chybě Lavingera, který si nepohlídal první tyč, prosadil domácí snajpr Jakub Chrpa a snížil na 1:2. Domácí se potom snažili stav dorovnat, ale hráči Děčína velmi dobře bránili střední pásmo a nedávali tak prostor pro přesnou kombinaci Pirátů. Děčínští dále hráli aktivně a několikrát ujeli domácí obraně. Jen jisté zákroky Filipa Tučka domácí dále drželi ve hře o body. Nejblíže k vyrovnání pak byl Jakub Zajíček, ale trefil jen vyrážečku hostujícího brankáře.

Třetí třetina se nesla v duchu zlepšeného výkonu Pirátů. Domácí přidali na rychlosti, důrazu a najednou jich byl plný led. S lepším pohybem přicházeli i šance. Lukeš v dobré pozici trefil Lavingera, následná dorážka Chrpy letěla mimo branku. V další šanci ujel hostující obraně Hübl, jenž naservíroval ideální pas na Jakuba Chrpu, ale ten trefil znovu jen prostředek branky.

Plejáda neproměněných šancí pokračovala. Zajíček se dostal do samostatného úniku. Dobře si rozpohyboval brankáře, ale ve velké rychlosti už nezasunul puk za záda Lavingera. Chomutovští se vyrovnání dočkali až v 51.minutě. Kostourek přihrál na modrou na Jakuba Mataie, který nekompromisní ranou pod víko srovnal stav – 2:2. Vstřelil tak zároveň jubilejní stý gól v probíhající sezóně. Piráti se snažili ještě strhnout vedení na svoji stranu, ale žádná z dalších šancí se již neujala, a tak se šlo do prodloužení.

Prodloužení začalo přesilovou hrou domácích. Přes několik závarů a slibných šancí se skóre neměnilo. Když se už zdálo, že se půjde na nájezdy, tak si vzal kotouč Jakub Chrpa, vybruslil si na střed útočné třetiny a vyslal ránu. Zdálo se, že Lavinger střelu má v bezpečí ve výstroji, ale k překvapení všech se kotouč vykutálel a zapadl těsně za brankovou čáru – 3:2.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Byl to velice těžký zápas. Soupeř dobře bránil a nám se nedařilo v koncovce. Brankář toho spoustu pochytal, protože střely viděl. První i třetí třetinu jsme byli lepší. Nakonec nám pomohl šťastný gól. Chtěl bych poděkovat všem divákům, jejich podpora je skvělá a snad to tak bude pokračovat i dál, i když jsme je asi produktivitou moc nepotěšili.“

Michal Oliverius (HC Děčín): „Čekají nás tři těžké zápasy s mužstvy na špici. Chtěli jsme hrát dobře z obrany, což se nám celý zápas dařilo. Chomutov byl víc na puku, ale měli jsme ve druhé třetině vstřelit nějaký gól ze šancí a přečíslení, co jsme měli. Bod bereme, musíme uznat sílu Chomutova a jsme spokojení.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov