This text will be replaced


Reportáže

Piráti ustáli závěrečné drama a v mrazáku přetlačili německý Erfurt

Napsal 27.08.2022 Eliška Ratiborská, Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - Pirátská příprava s pořadovým číslem šest se nesla v duchu řady změn a velké improvizace, která nakonec přinesla svěřencům Kamila Koláčka náročné vítězství. Chomutovští si do začátku závěrečného dějství vypracovali čtyřgólové vedení, které německý Erfurt během pěti minut stáhl, ale už nesrovnal. Skvělou atmosféru vytvořily více než tři stovky fanoušků z obou táborů.
přát. so 27.8.2022
CHM
5:4(2:1, 2:0, 1:3)
ERF
Chomutov
Hanuljak – Charousek, Žižka, Seemann, Pavlát, Váchal, Petrásek, Ferbas – Lukeš, Hübl, Zajíček – Kostourek, Mežnar, Černý – Chrpa, Chlouba, Príhoda – Koblížek, Mišovic, Mála
Erfurt
Kessler – Mannes, Banach, Klein, Jakob, Belendir, Wunderlich, Gulda – Schüpping, Weigandt, Keil, Lehmann, Herrschaft, Ranger, Bosas, Bezouška, Kälble, May, Denner

Branky a nahrávky

Chomutov
9. Kostourek (Mežnar), 19. Hübl (Lukeš, Zajíček), 35. Ferbas (Mála, Mišovic), 36. Hübl (Charousek), 42. Chrpa (Chlouba)
Erfurt
6. Banach (Wunderlich), 45. Keil, 49. Kälble (Wunderlich), 50. Bezouška (Wunderlich)

Statistiky

Vyloučení
8:7
Využití
2:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
33:36
Diváci
350
Rozhodčí
Petružálek – Coubal, Hrubý

Shrnutí

Na začátku utkání byli jako první u kotouče hosté, svoji úvodní šanci ale nakonec nevyužili. Šťastnější však byli v šesté minutě, kdy Eric Wunderlich posunul puk z pravého kruhu na ten levý, kde se do střely opřel Tom Banach a využil tím přesilovou hru – 0:1

Chomutovští ale vedení Erfurtu nenechali trvat dlouho. V osmé minutě Milan Kostourek z vlastního obranného pásma podél levého mantinelu pronikl do útočné třetiny a z levé strany pak pohotovou svižnou ranou skóre vyrovnal. Poté ještě před koncem první třetiny oslavovali Piráti vedení. František Lukeš našel z levé strany volného Viktora Hübla, který natáhl hůl mezi kruhy a akci zakončil gólem – 2:1.

I na startu druhé třetiny si hráči připravili rychlé tempo, které ale postrádalo větší šance ke střelám na obou stranách. Až v pětatřicáté minutě přibruslil Viktor Hübl, avšak proti jeho nebezpečné střele zakročil Konstantin Kessler a navýšení se tak alespoň prozatím nekonalo.

Už se zdálo, že druhá třetina bude odehrána bez branek, ale nakonec Chomutovští stihli ještě v pětatřicáté minutě využít přesilovou hru, když se od modré čáry prosadil Dominik Ferbas. Pirátům to ale nestačilo, a tak před přestávkou přidali ještě jednu trefu. Viktor Hübl na pravém kruhu získal kotouč a trefil se přesně pod horní tyč – 4:1.

Ještě před koncem druhé dvacetiminutovky byl vyloučen Dominik Ferbas, takže se jeho dvouminutový trest přelil i do třetí třetiny. Oslabení Piráti ubránili a následně to náležitě oslavili. Roman Chlouba poslal puk na Jakuba Chrpu, který při signalizovaném vyloučení soupeře trefil částečně odkrytou hostující klec a tréninkovou halou se rozezněla píseň Pátá právě teď odbyla – 5:1.

Pátý gól hosty opět probral a přinesli snížení, když se z mezikruží trefil Maurice Keil. O čtyři minuty později přidal další gól Jannis Kälble a jen šedesát vteřin po něm pálil z dálky Eric Wunderlich, jehož střelu těsně před Miroslavem Hanuljakem tečoval Michal Bezouška – 5:4.

V závěru utkání si hosté vyžádali oddechový čas a odvolali brankáře. Skóre zápasu už však zůstalo nezměněno a Piráti tak zvítězili s německým soupeřem nakonec těsně 5:4.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Nevím, z kterého konce začít, ale – jak každý viděl – byl to těžký zápas. Trochu jsme si mysleli, že to budeme mít jednodušší, ale bohužel to tak nebylo. Během zápasu jsme si vypracovali dostatečný náskok na to, abychom to v klidu odehráli, ale my to zkrátka neumíme dohrát až do konce. I když jsme první prohrávali, tak pak už jsme v klidu vedli a myslím, že jsme byli celkově lepší a hokejovější, čímž jsme se dostali do vedení. Místo toho, abychom to pak v klidu dohráli, tak jsme jim nabídli šance, oni dali góly a my se klepali až do konce zápasu. Každopádně je pro nás ale dobré zjištění, že jsme schopni takovéto utkání odehrát.“