This text will be replaced


Reportáže

Derby, které se líbí. Piráti opanovali odvetu proti Slovanu

Napsala 25.08.2022 Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - Piráti v přípravě s pořadovým číslem pět porazili ústecký Slovan, když základy vítězství položili třemi zásahy během prostřední třetiny. Svěřenci Kamila Koláčka tak díky jistému výkonu Richarda Běhuly zvládli derby odvetu a vylepšili si před více než tisícovkou fanoušků dosavadní vzájemnou bilanci.
přát. čt 25.8.2022
CHM
4:2(1:0, 3:1, 0:1)
UNL
Chomutov
Běhula – Charousek, F. Hynek, Seemann, Ferbas, Žižka, Havel – Lukeš, Hübl, Zajíček – Kostourek, Mežnar, Mála – Chrpa, Chlouba, Príhoda
Ústí n.L.
Cikánek – Vacík, Drtina, Šefl, Trefný, Klatt, Funk, Bartoň – Tůma, Roubík, Rudovský, Kordule, Daniel, Sýkora, Smola, Costa, Damašek, Svoboda, Kučera, Bartoš

Branky a nahrávky

Chomutov
12. Kostourek (Mála), 23. Mežnar (Kostourek, Seemann), 27. Lukeš (Hübl), 36. Mála (Havel, Ferbas)
Ústí n.L.
34. Costa (Damašek, Bartoň), 56. Sýkora (Daniel, Kordule)

Statistiky

Vyloučení
5:3
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
35:33
Diváci
1197
Rozhodčí
Žižka – Pěkný, Tichý

Shrnutí

Piráti zachytili vstup a hned si vybrali dávku smůly, když pokus Františka Lukeše orazítkoval obě tyčky ústecké branky. O chvíli později domácí bez větších potíží ubránili oslabení a po přelomu dějství šli do vedení zásluhou Milana Kostourka, jenž vystihl rozehrávku a z pravého křídla zavěsil – 1:0. V závěru úvodní třetiny Slovan v čele s Lukášem Cikánkem ubránil oslabení, takže už se skóre neměnilo.  

Stejně jako v prvním případě i napodruhé Chomutov zahájil dějství výborně, tentokrát vyraženou ránu úspěšně doklepl do sítě Erik Mežnar – 2:0. V sedmadvacáté minutě František Lukeš neměl s kým rozvést hru, tak jednoduše zvolil střelu a z levého kruhu trefil horní roh hostující konstrukce – 3:0.

Na přelomu hrací doby šli Piráti do čtyř a Ústí nad Labem se dostalo do tlaku, ze kterého však Michal Daniel napoprvé nic nevytěžil. Za pár okamžiků se však australský útočník Kale Costa individuálně dostal do prostoru mezi kruhy, odkud prostřelil Richarda Běhulu – 3:1. Vzápětí získal třígólové vedení zpět František Mála, který neměl problém dorazit do prázdné brány vyraženou bombu Radka Havla – 4:1.

Závěrečnou periodu začal Slovan v početní výhodě a ve velkém tlaku, jenomže Ondřej Sýkora ze závaru v brankovišti a Pavel Kordule nebezpečnou dorážkou našli pouze výstroj domácího maskovaného muže. Na druhé straně gólman zlikvidoval nadějné pokusy Františka Mály a Jakuba Zajíčka.

Krátce poté, co Ústečtí nepotrestali faul domácích, dal finální podobu výsledku Ondřej Sýkora, jenž doklepl za bezmocného brankáře ránu Michala Daniela od modré – 4:2. Piráti tak zvládli odvetu a v sobotu 27. srpna je čeká další přípravné utkání.

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): „Zápas, který byl pro nás těžký, se musel lidem líbit. Ústí je kvalitní soupeř, který v minulé sezóně hrál první ligu, což je znát, protože jim tam zůstalo spoustu hráčů. Věřím, že to pro nás bude jeden z těch top týmů, se kterými se budeme potkávat. Z naší strany to byl povedený výkon až na pár momentů, kdy jsme soupeře pustili do hry. Je potřeba si uvědomit, že při vedení 4:1 stačí takto vyhrát, nemusíme dát osm gólů. Tím jsme Slovan trochu pustili do hry, ale jinak jsme podle mě byli lepší a zaslouženě vyhráli.“

Jan Čaloun (HC Slovan Ústí nad Labem): „V první řadě gratuluju Chomutovu k vítězství. Z našeho pohledu byli domácí o malinko lepší – o dva góly – nicméně nás trochu zradila produktivita, protože hlavně ve třetí třetině jsme si vytvořili poměrně dost šancí, ale už jsme jenom doháněli třígólovou ztrátu. Teď jsme ukončili objemové období, kdy jsme hodně trénovali, což bylo na hráčích trochu vidět. Chtěl bych ještě na závěr vyzdvihnout atmosféru derby a věřím, že i v ostrých zápasech se bude hrát hezký hokej jako v přípravě.“