This text will be replaced


Reportáže

Piráti v zatím nejtěsnějším utkání porazili pražskou Hvězdu a zůstávají neporaženi

Napsal 01.04.2022 Miroslav Kučera
P r a h a / C h o m u t o v - Ve druhém utkání kvalifikace o postup do druhé hokejové ligy zavítali Piráti na led týmu HC Hvězda Praha. Chomutovští byli jasným favoritem utkání, jeho průběh tomu ale příliš neodpovídal. Piráti v utkání dvakrát prohrávali a vítěznou branku si smolně vstřelil domácí obránce. Chomutov si tak upevnil první pozici na čele tabulky.
KVAL3 pá 1.4.2022
HVP
4:5(3:2, 0:2, 1:1)
CHM
Hvězda Praha
Maličkay – Chládek, Chvála, Láska, Grim, Šonský – Klečka, Hradil, Slavata – Velas, Procházka, Veverka – Klepáček, Nacházel, Slavík – Hlaváč, Nedvěd, Čmejla
Chomutov
Hanuljak – Novák, Charousek, Hynek, Hartman, Ferbas, Bártek, Cestr – Rindoš, Kůs, Chlouba – Chrpa, Mežnar, Huňady – Mála, Šilar, Kostourek – Černý, D. Šilar

Branky a nahrávky

Hvězda Praha
4. Nacházel (Slavík, Hradil), 5. Hradil (Nacházel, Grim), 19. Slavata (Hradil, Hlaváč), 43. Hlaváč (Šonský, Slavík)
Chomutov
3. Huňady (Kostourek, Hartman), 8. T. Svoboda (Černý, Mála), 27. Kostourek (Bártek, Černý), 36. Chlouba (Kůs), 45. Huňady

Statistiky

Vyloučení
3:6
Využití
1:1
V oslabení
1:1
Střely na branku
51:46
Diváci
510
Rozhodčí
Valenta, Kosnar – Kučera, Sýkora

Shrnutí

Piráti vstoupili do utkání jako favorit a svou roli rychle potvrdili. Po dvou odehraných minutách se v přesilovce dostal ke střele Patrik Huňady, který prostřelil Maličkaye – 0:1. O necelou minutu a půl se ale role obrátily. Přesilovku hrála Hvězda a také jí dokázala využít. Tomáš Nacházel prostřelil vše včetně Hanuljaka – 1:1.

V páté minutě se stav měnil znovu. Piráti hráli opět přesilovou hru, ale jejich obraně ujel Damien Hradil, který se prosadil táhlou střelou – 2:1. Piráti byli velmi laxní v obraně, čehož málem využil Procházka, ale jeho střelu Hanuljak nepustil. V polovině osmé minuty ale Piráti dokázali srovnat. Černý vyslal kotouč směrem na branku, kde ho šikovně tečoval Tadeáš Svoboda2:2.

V první třetině byla celkově lepší zřejmě Hvězda, která často unikala hostující obraně a zatápěla Hanuljakovi. Piráti nicméně drželi kotouč častěji na holích. Na začátku 19. minuty se domácí dostali podruhé v utkání do vedení. Hlaváč poslal kotouč na Hradila, který ale vylepšil pozici Adamu Slavatovi, který se před prázdnou bránou nemýlil – 3:2.

Na začátku druhé třetiny hrála Hvězda přesilovku, ve které sice byla nebezpečná, ale branku nevstřelila. Po jejím skončení ale Piráti přebrali otěže utkání, zamkli domácí v obranném pásmu a svůj tlak využili. Po střele Bártka se tečí prosadil Milan Kostourek, který tak srovnal stav na 3:3.

Chomutovští byli lepším celkem i po celý zbytek druhé třetiny a soupeře tentokrát prakticky k ničemu nepustili. V koncovce jim ale možná chyběla trocha štěstí. Kostourek jel v polovině utkání sám na Maličkaye, ale neuspěl, následně se z mezikruží neprosadil ani Tadeáš Svoboda.

Do vedení tak poslal Piráty až Roman Chlouba. Ten stál ve správný čas na správném místě na levém kruhu a trefil se mezi betony. Do třetí třetiny se tak nastupovalo za vedení Pirátů 4:3.

Piráti v ní začali v přesilové hře, svůj tlak ale nedokázali zužitkovat. Necelou minutu po jejím konci se ale stav přecijen měnil. Šonský povezl kotouč za brankou, předal ho na volného Tomáše Hlaváče, který se trefil přesně do horního rohu – 4:4.

Hned vzápětí se opět měnil stav, tentokrát ale hráčů na ledě. Charousek dostal dvě minuty za sekání a dalo se očekávat, že Hvězda bude na koni. Opak byl ale pravdou. Patruk Huňady nahodil kotouč z vlastního pásma na domácí branku, kde ho zastavil Maličkay. Ten přihrál svému spoluhráči, který ale velmi zazmatkoval a kotouč poslal do své odkryté klece – 4:5.

Piráti tak také skórovali v oslabení a jednalo se o velmi kuriozní branku. O to více pak bude Hvězdu mrzet. Domácí se tlačili do vyrovnání, ke kterému jim ale nepomohla ani závěrečná hra 6 na 4. Piráti tak zůstávají v sezóně neporaženi, tentokrát jim ale ke ztrátě bodů mnoho nechybělo.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Máme za sebou hodně těžké utkání, ve kterém jsme vydřeli výhru díky šťastnému gólu. Možná nás trochu ukolébalo, že jsme brzy dali gól. Pak jsme si mysleli, že to půjde samo, jenže jsme dělali zbytečné chyby dozadu, po kterých jsme dostali zbytečné góly. Je strašně důležité, že jsme tenhle zápas uhráli. Nachystáme se do Mělníka, kde budeme chtít rozhodnout o našem postupu. Kluci budou mít v hlavách, že nesmí povolit ani na vteřinu ani o jedno procento a že musí makat na sto a víc procent celý zápas.“

Jiří Katz (HC Hvězda Praha): „Jsme rádi, že jsme si s Chomutovem mohli zahrát, protože i kvůli takovému zápasu jsme celou sezónu dřeli. Dobře jsme se připravili a rozhodně neudělali ostudu. Myslím, že jsme Chomutovu zavařili. První třetina byla z naší strany naprosto skvělá, ve druhé jsme mohli odskočit, ale bohužel jsme neproměnili šance. Kdybychom vedli o dvě branky, hosté by možná znervózněli ještě víc. Chomutov pak ale prokázal zkušenosti. Nám už možná trochu chyběla síla v zakončení, takže jsme další šance neproměnili. Asi klíčové bylo naše přečíslení dva na jednoho ve třetí třetině, které jsme sehráli velmi dobře, ale gólman nás skvěle vychytal. To byl asi poslední hřebík do naší rakve, pak už jsme si moc velkých příležitostí nevypracovali. Myslím, že jsme ale odešli se vztyčenými hlavami a já jsem na mužstvo hrdý, protože Piráty opravdu trápilo.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov