Reportáže

Piráti jdou do finále! Miroslav Hanuljak proti Kadani přepsal historii

Napsala 19.02.2022 Kateřina Kundertová
K a d a ň / C h o m u t o v - Piráti vyhráli i druhé semifinále krajské ligy proti Kadani a postupují do finále. Chomutovští sice po první akci soupeře prohrávali, ale od té doby už měli derby pevně v rukou a došli si pro výhru 6:3. Výjimečný zápis do statistických tabulek novodobé historie klubu udělal Miroslav Hanuljak, jenž se osamostatnil na čele brankářských startů.
SF2 so 19.2.2022
KAD
3:6(1:4, 1:1, 1:1)
CHM
Kadaň
Šebek – Holan, Toman, Krása, Strunz, Chotaš, Jenček – Stoklásek, Hrdlička, Krpenský, Bartók, Mojžíš, Macháček, Nguyen, Hradecký, Novotný
Chomutov
Hanuljak – Charousek, Petrásek, Žižka, Novák, Ferbas, Bártek, Dominik Badinka – Řezníček, Chlouba, Jaroš, Mežnar, Josef Rindoš, Freiberg, D. Šilar, Mála, Kostourek, Huňady, Chrpa

Branky a nahrávky

Kadaň
2. Hrdlička (Nguyen, Krpenský), 39. Hrdlička, 49. Bartók (Macháček)
Chomutov
7. Řezníček (Mála), 13. Huňady (Dominik Badinka, Chrpa), 13. Freiberg (Mála), 20. Huňady (Mežnar, Dominik Badinka), 37. Mežnar (Huňady, Dominik Badinka), 50. Kostourek (Chlouba, Josef Rindoš)

Statistiky

Vyloučení
9:4
Využití
1:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
25:58
Diváci
400
Vyšší tresty
Freiberg (Chomutov) 5 minut a do konce utkání

Shrnutí

Skóre druhého zápasu semifinále otevřeli už na začátku druhé minuty domácí, jelikož z levého kruhu Lukáš Hrdlička našel prostor u bližší tyčky – 1:0. Piráty inkasovaný gól nijak nepřibrzdil, na ledě měli optickou převahu a ze signálu vytěžili srovnání, když František Mála vyhrál buly na Radima Řezníčka – 1:1.

Osudnou minutou byla ta třináctá, ve které se z prostoru mezi kruhy prosadili nejprve Patrik Huňady během přesilovky a za jedenáct vteřin po individuální akci i Petr Freiberg –1:3. Když už se schylovalo k přestávce, Piráti zásluhou povedené teče Patrika Huňadyho šli do třígólového vedení – 1:4.

V počátku prostřední části měla Kadaň pár vteřin v pěti proti třem, čehož však nevyužila stejně jako předtím Chomutov. V dalších minutách kralovali brankáři Dominik Šebek a Miroslav Hanuljak, kteří zlikvidovali i několik samostatných úniků.

Skóre se změnilo až díky početním výhodám – na straně Pirátů vyražený kotouč doklepl do brány Erik Mežnar a podobně odpověděl domácí Lukáš Hrdlička – 2:5. V samém závěru Roman Chlouba forhendovým blafákem neproměnil nařízené trestní střílení.

Ve třetím dějství Kadaňští nacházeli více oken v obraně hostů, takže několikrát nebezpečně ohrozili Miroslava Hanuljaka. Až napodruhé proti dnešnímu rekordmanovi uspěl Lukáš Bartók, jenž po Macháčkově přihrávce zakončil přečíslení dvou proti jednomu – 3:5.

Klid a opětovné třígólové vedení přiřknul chomutovským holím Milan Kostourek, jehož v dobré pozici našel parťák Roman Chlouba – 3:6. Závěr utkání byl rozkouskovaný fauly podobně jako druhá třetina a další zásahy nepřinesl.

Ohlasy trenérů

Miroslav Buchal (SK Kadaň): „Byl to kvalitní zápas, který se musel divákům líbit. Chomutovští přijeli s velkým náskokem a mají neskutečně kvalitní i široký kádr, takže pokud vypadne jeden hráč, naskočí druhý. My jsme bojovali a odvedli kus práce, takže jsem kluky pochválil, protože zahráli výborný zápas. Nebylo to tak jednoznačné vítězství soupeře, kterému můžu jenom pogratulovat a popřát, aby všechno dotáhl do úspěšného konce a dostal se do druhé ligy.“

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Bylo to klasické utkání play-off. Musím říct, že domácí výborně bránili a my jsme s tím měli trošičku problémy. Možná nám uškodily zaprvé vlažný začátek a zadruhé neproměněné šance, které jsme měli. Tím myslím ty nájezdy, které byly určující. Od druhé třetiny jsme byli takoví… nevím, jestli jsme byli nervózní, ale všechno nám odskakovalo a nedali jsme si pořádně přihrávku. Byl to boj od první až do poslední minuty. Jsem rád, že jsme postoupili a budeme mít trochu času na nějakou přípravu na další kolo.“