This text will be replaced


Reportáže

Piráti přehráli také Louny, ve třetí periodě Slovanu nasázeli devět branek

Napsal 30.01.2022 Michal Luxa
L o u n y / C h o m u t o v - V devatenáctém kole Krajského přeboru zajížděli neporaženi Piráti na led druhých Loun, kde zvítězili 12:1. Ovšem vítězství se čtyřicet minut nerodilo vůbec lehce, jelikož Slovan prohrával o dvě trefy. Avšak v poslední části rozjela filharmonie Petra Jíry koncert, po kterém uštědřila soupeři debakl. Stavebním kamenem Chomutova byl Roman Chlouba, jenž zaznamenal pět gólů a dvě asistence.
19.kolo ne 30.1.2022
LNY
1:12(1:2, 0:1, 0:9)
CHM
Louny
Dorn (44. Charvát) – Knobloch, Kolčava, Kašpar, Kunrt, Vavrica, Šedivý – Šafařík, M. Dittrich, Velhartický, Rais, Tarant, Csonka, Salač, Růžek, Szakal, D. Dittrich
Chomutov
Hanuljak (47. Tuček) – Janda, Žižka, F. Döring, Cestr, Hynek, Dominik Badinka – Šugár, Kůs, Chlouba – Chrpa, Vostiňák, Huňady – Daniel Badinka, Řezníček, Kostourek

Branky a nahrávky

Louny
11. Szakal (Rais)
Chomutov
3. Chlouba (Kůs), 14. F. Döring (Kůs, Chlouba), 37. Chlouba (Kůs, Janda), 41. Kostourek (Cestr), 42. Řezníček (F. Döring, Kostourek), 43. Dominik Badinka (Šugár), 44. Chlouba (Cestr, Chrpa), 47. Chlouba (Cestr, Chrpa), 48. Řezníček (Cestr), 53. Chlouba (Žižka), 54. Kostourek (Chrpa), 60. Žižka (Chlouba, Kůs)

Statistiky

Vyloučení
3:5
Využití
0:0
V oslabení
0:3
Střely na branku
28:58
Diváci
369
Rozhodčí
Danylec – Touš, Maštalířský

Shrnutí

Hrála se teprve třetí minuta a Jaroslav Kůs s Romanem Chloubou ujeli při vlastním oslabení do přečíslení. Přihrávka zleva zamířila na zadní tyčku, odkud se navrátilec z Děčína prosadil a posunul se do čela střelců soutěže - 0:1. V jedenácté minutě se mezi kruhy nacházel Adam Szakal, jenž přesně vypálil nad Hanuljakovu lapačku - 1:1. Přesně o tři minuty později přihrával Jaroslav Kůs přes brankoviště na zadní tyčku, odkud v dalším oslabení Filip Döring poslal černou gumu do odkryté klece - 1:2.

Další trefu Chomutovští zaznamenali až v sedmatřicáté minutě, kdy Jaroslav Kůs našel před brankou Romana Chloubu, jenž si položil Dominika Dorna, podél jehož betonu zametl puk za brankovou čáru - 1:3. Po dvou periodách vedli svěřenci Petra Jíry pouze o dvě branky, avšak nikdo nečekal, co se stane po druhé přestávce.

Jen čtyřiatřicet vteřin po začátku poslední periody tečoval nahození Vojtěcha Cestra Milan Kostourek - 1:4. Neutekla ani minuta a do Döringovy přihrávky vložil hůl Radim Řezníček, který usměrnil touš do sítě - 1:5. Psala se třiačtyřicátá minuta, střelecký pokus Pavla Šugára vyrazil Dominik Dorn před sebe, kam jako první dojel Dominik Badinka - 1:6. O chvíli později přidali Piráti i sedmý gól, jehož dosáhl Roman Chlouba. Chomutovský útočník se na brankovišti rychle otočil a zkompletoval hattrick - 1:7.

V čase 46:26 si vzal slovo znovu Roman Chlouba, který zaznamenal dvoustou trefu Pirátů v letošní sezóně - 1:8. O pár desítek vteřin později se mezi kruhy nacházel osamocený Radim Řezníček, jehož projektil propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:9. Ve třiapadesáté minutě byli Chomutovští znovu v oslabení a na parádní přihrávku Michala Žižky si za obranu najel znovu Roman Chlouba. Hostující útočník v tváří tvář vymíchal lounského brankáře a vsítil desátý gól - 1:10.

O minutu později přihrál do levého kruhu Jakub Chrpa, jenž vybídl ke skórování do odkryté brány Milana Kostourka - 1:11. Už to vypadalo, že se za tohoto stavu půjde do kabin, avšak tři vteřiny před závěrečnou sirénou vypálil Michal Žižka. Chomutovský obránce překvapil střídajícího Tomáše Charváta a stanovil konečný výsledek zápasu - 1:12.

Ohlasy trenérů

Petr Jíra (Piráti Chomutov): „Ve dvou třetinách nás trápila produktivita a častá vyloučení. Až ve třetí třetině jsme zlepšili zakončení a pak si zápas už pohlídali.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov