This text will be replaced


Reportáže

Souboj o první příčku vyzněl pro Piráty, Lounům nasázeli sedmnáct gólů

Napsal 10.10.2021 Michal Luxa
C h o m u t o v - Čtvrté kolo ústecké krajské ligy nabídlo souboj do té doby dvou neporažených celků. Střetnutí mezi Chomutovem a Louny vyznělo lépe pro Piráty, kteří zvítězili 17:4. O čtyři trefy se postaral Milan Kostourek a hattrick zapsal také obránce Kamil Charousek. Soubor Petra Martínka se tak osamostatnil na čele tabulky.
4.kolo ne 10.10.2021
CHM
17:4(5:0, 3:2, 9:2)
LNY
Chomutov
D. Svoboda – Bártek, Charousek, Ferbas, Kuncl, Hartman, Žižka, Novák – Josef Rindoš, Kůs, Chlouba – Chrpa, Mála, Huňady – Freiberg, Řezníček, Kostourek – Jaroš
Louny
Dorn – Knobloch, Kašpar, Kastner, Kunrt, Vavrica, Šedivý – Růžek, Šafařík, Hofrichter, Gebelt, Kabounek, Tarant, Veselý, Salač, Szakal, Dittrich

Branky a nahrávky

Chomutov
7. Chlouba (Kůs, Josef Rindoš), 10. Charousek (Kůs), 13. Chrpa (Kuncl), 18. Kostourek (Mála, Chrpa), 19. Chlouba (Josef Rindoš), 31. Charousek (Josef Rindoš, Chlouba), 31. Řezníček (Kostourek), 35. Kostourek (Kuncl, Huňady), 44. Kostourek (Řezníček), 45. Huňady (Ferbas), 52. Kuncl (Mála), 54. Josef Rindoš (Charousek), 56. Charousek (Kůs), 58. Hartman, 59. Kostourek (Chrpa, Řezníček), 60. Jaroš (Mála), 60. Řezníček (Kostourek)
Louny
34. Salač z trestného střílení, 34. Tarant (Kastner, Vavrica), 47. Salač (Šafařík), 55. Tarant (Salač).

Statistiky

Vyloučení
5:7
Využití
5:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
60:31
Diváci
1616
Rozhodčí
Domský – Ševic, Bláha

Shrnutí

Na první trefu se čekalo do sedmé minuty, kdy Jaroslav Kůs zavezl kotouč do pásma a předal jej do druhé vlny na Romana Chloubu, který zamířil do pravé šibenice – 1:0. O dvě minuty později chomutovský kapitán vybojoval puk za brankou a poslal jej na Kamila Charouska, jehož pokus zaplul do levého horního rohu branky – 2:0. Chvíli po polovině úvodní periody se Piráti radovali potřetí. Na vrcholu pravého kruhu se napřáhl Jakub Chrpa, jenž našel mezeru mezi brankářovými betony – 3:0.

Na začátku osmnácté minuty se Milan Kostourek vytočil zpoza branky a zamířil nad Dornovo rameno – 4:0. Pátou trefu přidali Chomutovští ještě před první sirénou, když se Josef Rindoš a Roman Chlouba ocitli za lounskou obranou a druhý jmenovaný nedal brankáři šanci zasáhnout – 5:0. V samotném závěru úvodního dějství ještě hostující Daniel Dittrich neproměnil trestné střílení.

Ze druhé utkání uteklo jen dvanáct vteřin, když se od modré čáry napřáhl Kamil Charousek, jenž krátce po začátku přesilovky využil brankářovy ledabylosti – 6:0. O jednadvacet vteřin později se Piráti znovu radovali, Milan Kostourek našel na pravém kruhu Radima Řezníčka, jehož pokus zapadl až za brankovou čáru – 7:0. Psala se čtyřiatřicátá minuta, když Vlastimil Salač zatlačil na domácí obranu a Adam Novák chytil kotouč do rukavice. Rozhodčí nařídili trestné střílení, k němuž se rozjel již zmíněný útočník Slovanu, který si položil Dominika Svobodu a za jeho betonem našel mezeru – 7:1.

Netrvalo to ani půl minuty a stav zápasu se znovu měnil. Dominik Tarant přihrával před branku, kde se černá guma odrazila od vracející se ho obránce – 7:2. O minutu později vystřelil Miroslav Kuncl, jehož pokus se odrazil k pravé tyči, odkud touš do branky golfákem uklidil Milan Kostourek 8:2.

Na světelné kostce svítil čas 43:04, když Piráti udeřili podeváté! Radim Řezníček zpoza branky našel Milana Kostourka, který plácnutím do puku přehodil brankářovu lapačku a zkompletoval hattrick – 9:2. Uběhla pouze minuta a půl, když Patrik Huňady projel kolem beka a zamířil pod gólmanovu vyrážečku – 10:2. V sedmačtyřicáté minutě si za chomutovskou obranu najel Vlastimil Salač, jenž si znovu položil Dominika Svobodu a se štěstím přehodil jeho beton – 10:3.

O pár minut později se z pravého kruhu napřáhl Miroslav Kuncl, po jehož pokusu se Dominik Dorn natahoval marně – 11:3. Na dvanáctou trefu Chomutova se nečekalo dlouho, za obranu si najel Josef Rindoš, kterému se brankář pokusil vypíchnout puk holí a zároveň šel na led. Mladý útočník si počínal mazácky, když jej přehodil – 12:3.

O minutu později trefil Dominik Salač chomutovského brankáře, po jehož zákroku zůstal kotouč ležet v brankovišti, kam jako první dojel Dominik Tarant 12:4. Do konce zápasu nezbývalo už ani pět minut a Piráti rozjeli slušný kolotoč. Nejprve po vhazování zamířil pod horní tyčku Kamil Charousek 13:4. O chvíli později pak zachytil vyhozený kotouč na modré čáře Martin Hartman, jenž si najel až mezi kruhy a bekhendem trefil přesně horní polovinu branky – 14:4.

Necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou oslavil čtvrtou trefu v duelu Milan Kostourek, jenž zamířil do Dominika Dorna, od něhož černá guma zamířila do branky – 15:4. O minutu později po vyhraném vhazování putoval touš na osu, odkud pohotově zakončil Jakub Jaroš 16:4. Souboru Petra Martínka to stále nestačilo, Milan Kostourek naznačil zprava střelu, ale přihrál před branku, kde byl připravený Radim Řezníček 17:4.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Jsem rád, že jsme pobavili diváky. Škoda ve druhé třetině, kde jsme měli pasáž, kdy jsme se zbytečně hrnuli dopředu a oni nám ujížděli. Podržel nás Domino, který chytal výborně. Ve třetí třetině jsme zase začali hrát a dávat si puky. Samozřejmě, že soupeř trochu odešel, ale pro diváky jsme odehráli parádní zápas. Musím je pochválit, přišli v hojném počtu a byli vynikající. “

Petr Zinek (HC Slovan Louny): „Začátek jsme neměli špatný, dlouho jsme drželi bezbrankový stav. Potom nám domácí odskočili a měli jsme šance i trestné střílení. Druhé jsme proměnili a první ne. Domácí byli lepší a mají dobré hráči, ale mrzí mě spíše třetí třetina. Ta byla 9:2, což by se nemělo stávat ani v krajském přeboru.“