This text will be replaced


Reportáže

Piráti navázali na vítězství z prvního utkání, Kadaň porazili pětigólovým rozdílem

Napsal 25.09.2021 Martin Penker
K a d a ň / C h o m u t o v - Piráti po nepovedené první třetině porazili ve druhém kole krajské ligy Kadaň pětigólovým rozdílem a připsali si do tabulky další tři body. Roman Chlouba přispěl svému týmu k vítězství šesti kanadskými body za dva góly a čtyři asistence.
2.kolo so 25.9.2021
KAD
4:9(2:0, 1:3, 1:6)
CHM
Kadaň
Šebek – Psar, Krása, Chotaš, Jenček, Holan, Krstev – Nguyen, Toman, Krpenský, Stoklásek, Limberg, Bartók, Hrdlička, Starý, Spudich, Benda.
Chomutov
Hanuljak – Kuncl, Klapka, Novák, Charousek, Žižka, Bártek – Mála, Huňady, Freiberg, Kůs, Řezníček, Josef Rindoš, Chlouba, Kostourek, Jaroš, Chrpa.

Branky a nahrávky

Kadaň
15. Hrdlička (Krpenský, Toman), 15. Stoklásek (Benda), 34. Krpenský (Krstev), 51. Benda (Spudich)
Chomutov
21. Chlouba (Kůs, Josef Rindoš), 28. Kůs (Chlouba), 33. Josef Rindoš (Kůs, Chlouba), 43. Chrpa (Kuncl), 44. Kostourek (Bártek), 45. Chrpa (Huňady, Mála), 53. Chlouba (Kůs), 57. Mála (Chlouba, Josef Rindoš), 60. Kůs (Chlouba)

Statistiky

Vyloučení
4:4
Využití
1:1
V oslabení
0:1
Střely na branku
32:66
Diváci
369
Rozhodčí
Krebs – Kafka, Beneš

Shrnutí

Piráti vstoupili do utkání dvěma samostatnými úniky, jenomže František Mála z bekhendového blafáku ani Milan Kostourek na brankáře Dominika Šebka nevyzráli stejně jako o chvíli později dorážející Patrik Huňady.

Kadaň v patnácté minutě udělila svému soupeři lekci z produktivity, jelikož se během necelé půl minuty trefila hned dvakrát. Nejprve si přihrávku zpoza brány před ni v podání Lukáše Hrdličky srazil do vlastní klece Miroslav Hanuljak, jenž kapituloval i proti ráně Jana Stokláska – 2:0.

Po devětatřiceti vteřinách prostřední části Piráti předvedli pěknou ofenzivní akci, na konci které snížil z těsné blízkosti Roman Chlouba – 2:1. To odstartovalo chomutovský obrat – z pravého kruhu se nadvakrát prosadil Jaroslav Kůs, na něhož za pár minut navázal Josef Rindoš, jenž nezaváhal před odkrytou klecí – 2:3.

Po sporných vyloučeních šli Chomutovští do tří, čehož využil ke srovnání domácí Radek Krpenský, jenž tečoval nahození Angela Krsteva – 3:3. Skóre mohl změnit Roman Chlouba, ale v úniku nastřelil tyčku.

Ve třetí části se Pirátům splašily hole. Dva zásahy Jakuba Chrpy, který udeřil z úniku ve vlastním oslabení a následně z prostoru mezi kruhy, rozdělil zásah Milana Kostourka, jenž nezaváhal z těsné blízkosti – 3:6.

Čtvrtou branku domácích zařídil Lukáš Benda, to však bylo ze strany Kadaně všechno – 4:6. Naopak Chomutovští své vedení ještě zvýraznili, ze slotu se František Mála trefil pod horní tyčku stejně jako v poslední minutě Jaroslav Kůs – 4:9.

Ohlasy trenérů

Radomír Krpenský (SK Kadaň): „První třetina byla super a hráči plnili to, co jsem jim řekl. Chtěli jsme hrát dobře střední pásmo a nepropadat v něm, což se dařilo, takže to bylo dobré. Druhá třetina se mi moc nelíbila, protože jsme dělali hodně chyb. Třetí třetinu už jsme nestíhali fyzicky, ale první dvě třetiny jsme odehráli kvalitně. Musíme více trénovat, ale bohužel se nesházíme ve stejných sestavách, protože chlapi dělají na šichty. Je to těžké. Celkově jsem spokojený, až na tu fyzičku.“

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „První třetina byla z naší strany klasika – spousta střel a spousta šancí. ‚Zase profesoři veliký.‘ Oni mají dvě šance a dají dva náhodné góly, i když to mohlo být úplně jinak. Potom jsme si řekli něco v kabině, s Péťou Jírou jsme zvýšili hlas, takže jsme zapnuli a začali jsme dodržovat naši hru. Zápasy budou všechny stejné, musíme hrát od začátku a dát nějaké góly, potom to bude v klidu a my si můžeme dělat ty naše kudrlinky. Bez toho s tím bude velký problém. (odchází a rychle se vrací) A ještě! Musím pochválit naše diváky, jsou fantastičtí a zaslouží si takové výsledky. Ještě by to chtělo z naší strany lepší hru. Klobouk dolů před nimi.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov