JUNIOŘI - reportáž

To bylo blízko. Piráti ztratili bitvu proti Slavii v samém závěru

Napsala 28.09.2020 Redakce
C h o m u t o v - Piráti v devětadvacátém kole Juniorské ligy akademií byli blízko prvním bodům, ale závěr základní hrací doby jim proti Slavii vůbec nevyšel. Opět se stala osudnými oslabení, ve kterém rozhodl Šimon Slavíček a pak dokonal hattrick. V dresu Chomutova se blýskl dvěma přesilovkovými trefami Tomáš Vyroubal.
29.kolo po 28.9.2020
CHM
2:4(0:0, 0:2, 2:2)
SLA
Chomutov
J. Němeček – Petrásek, Houdek, M. Pöschl, Ludvík, Matějka, Machyňa – P. Šugár, Jiří Kulich, Jurak, T. Svoboda, Černý, Lambert, Vyroubal, Pavlák, F. Döring, Ekrt
Slavia
Pittr – Hovorka, D. Němeček, Štíbr, Palát, Hrdlička, Cichoň, Klatt – Štrombach, Havrda, Kižlin, Brummel, Slavíček, Křenek, Malínek, Hofmann, Labuzík, Tichý, Puczek

Branky a nahrávky

Chomutov
42. Vyroubal (Jurak, Ludvík), 49. Vyroubal (F. Döring)
Slavia
24. Klatt (Labuzík, Štrombach), 27. Slavíček (Havrda), 58. Slavíček (Klatt, Hovorka), 60. Slavíček (Křenek, Havrda)

Statistiky

Vyloučení
5:4
Využití
2:3
V oslabení
0:0
Střely na branku
28:36
Rozhodčí
Jaroš – Hynek, Hnát

Shrnutí

V první šanci utkání se ocitl Jiří Kulich, který však z kruhu nastřelil pouze tyčku, ta zacinkala o chvíli později i na druhé straně, když ji trefil Vojtěch Malínek. Na přelomu třetiny Tomáš Vyroubal zvolil v klasickém přečíslení střelu a pak ještě dorážel, ale Michal Pittr slávistickou klec uhájil. I další přečíslení Pirátů neskončilo gólem, jelikož Alen Jurak z první trefil jenom gólmana.

V úvodu prostředního dějství dostala Slavia možnost přesilové hry, kterou po křižné přihrávce využil povedenou ránou z levého kruhu Adam Klatt – 0:1. Zanedlouho se blýskl Josef Němeček, jenž nejprve vychytal unikajícího Jiřího Puczka a následně i Maxima Havrdu v přečíslení.

V sedmadvacáté minutě udeřil Šimon Slavíček z mezikruží, a zvýšil tak na rozdíl dvou gólů – 0:2. V dalším průběhu druhé části ani jeden tým nevyužil přesilovku, takže už se skóre neměnilo.

Vstup do závěrečné dvacetiminutovky usnadnila Chomutovu přesilovka, kterou zužitkoval v sezóně vůbec poprvé, postaral se o to Tomáš Vyroubal díky tlaku do branky – 1:2. Jelikož hosté svoji šanci v početní výhodě nevyužili, opět udeřili domácí a znovu z hole Tomáše Vyroubala, jenž z pravého kruhu našel prostor u bližší tyčky a srovnal – 2:2.

Zanedlouho mohly jít oba celky do vedení, ale Šimon Slavíček ani Tomáš Vyroubal na brankáře soupeřů nevyzráli. Od 58. minuty šli Piráti dvakrát na trestnou, čehož Pražané stoprocentně využili – dvakrát se trefil Šimon Slavíček, jenž tak dvě vteřiny před závěrečnou sirénou dokonal hattrick – 2:4. 

Ohlasy trenérů

Vladimír Petrovka (Piráti Chomutov): „Je velká škoda, že jsme v první třetině neproměnili některou z příležitostí, protože šance po brance volaly a nám by se hrálo lépe. Pak jsme bohužel opět nezvládli druhou třetinu. Dostali jsme se do dvoubrankového deficitu a nevypadalo to s námi dobře. Slavia byla pohyblivější i lepší na kotouči a dělala nám v našem pásmu obrovské problémy. Nicméně zase musím pochválit tým, že se zmobilizoval a srovnali jsme. Pak jsme bohužel zase doplatili na hloupé fauly. Slavia je v přesilovkách silná a rozhodla o svém vítězství.“

Petr Macek (HC Slavia Praha): „Myslím, že jsme v zápase byli lepší, jen se nám bohužel zopakovalo to samé, co o víkendu v Karlových Varech. Nevím, jestli došlo k nějakému podcenění, ale ze dvou přesilovek jsme dostali dva góly po zbytečných faulech. Především ten druhý v útočném pásmu nic neřešil. Naštěstí jsme v závěru vstřelili gól a přidali ještě jeden v posledních vteřinách, kterým Slavíček zkompletoval hattrick, ke kterému mu gratulujeme. Myslím, že si zaslouženě odvážíme tři body, protože jsme byli lepší, jak už jsem říkal.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov