Reportáže

Litoměřice v závěru srovnaly, v prodloužení Piráti padli

Napsal 15.02.2020 Libor Kult
L i t o m ě ř i c e / C h o m u t o v - K poslednímu ze série šesti venkovních duelů v řadě zajížděli svěřenci Miroslava Buchala do nedalekých Litoměřic, kde si vybudovali v prvních dvou třetinách dvougólové vedení. Ani tento náskok k přerušení série porážek nestačil, neboť Stadion 38 vteřin před koncem normální hrací doby vyrovnal a v prodloužení rozhodl gólem, který vzbudil hodně emocí. Piráti tedy na sedmý pokus bodovali, ale prohráli.
N20 so 15.2.2020
LTM
4:3p(1:2, 0:1, 2:0 - 1:0)
CHM
Litoměřice
A. Beran – Marcel, Doudera, Jebavý, Klikorka, Gaspar, Strejček, Klejna – Voženílek, Korkiakoski, M. Beran – Helt, Jícha, Kadlec – Jindra, Havelka, Jánský – Kropáček, Morong, Kangas
Chomutov
Pavlát – Žovinec, Štich, Havel, Rýgl, Lang, Štochl, Seemann – Rudovský, Suchý, Stloukal – Tomica, Kverka, Hlava – Sklenář, Chlouba, Llewellyn – Chrpa, Šagát, J. Svoboda

Branky a nahrávky

Litoměřice
13. Kadlec (Kangas, Strejček), 57. Kadlec (Klikorka, M. Beran), 60. M. Beran (Doudera, Klikorka), 64. Gaspar (Kadlec, Voženílek)
Chomutov
7. Hlava (Kverka, Lang), 8. J. Svoboda (Štich), 35. Suchý (Žovinec, Chlouba)

Statistiky

Vyloučení
5:5
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
36:31
Střely zblokované
11:16
Vhazování
34:36
Diváci
975
Rozhodčí
Pavlovič, Zubzanda – Podrazil, Flegl

Shrnutí

Už ve třetí minutě se dostali do přečíslení dva na jednoho Chlouba se Sklenářem, ale střelu druhého jmenovaného vyrazil Adam Beran do ochranné sítě. Na sklonku sedmé minuty už litoměřický brankář kapituloval po bekhendovém blafáku Nicolase Hlavy, který byl před brankou zcela sám – 0:1.

Za pětadvacet vteřin to s Piráty vypadalo ještě veseleji, protože Jan Svoboda dostal čas i prostor k zakončení z mezikruží a byl úspěšný – 0:2. Ve druhé polovině třetiny Chomutovští dvakrát faulovali a Stadion hned první přesilovku ve třinácté minutě využil zásluhou pohotové teče Martina Kadlece na brankovišti – 1:2.

Na začátku prostředního dějství skončili na ledě po nepříjemných střetech domácí Korkiakoski, který se do utkání vrátil, a chomutovský Sklenář, jenž už nenaskočil. První početná výhoda Pirátů příliš vzruchu před Adamem Beranem nepřinesla, a tak pálil po skončení oslabení nebezpečně z levého kruhu domácí Doudera.

Když se duel přehoupl do druhé poloviny, ocitl se v dobrých pozicích Matěj Beran. U levé tyče Pavlátovy branky netrefil puk ideálně, teč na brankovišti nasměroval jen do hostující jedničky. Chvíli poté spálil tisíciprocentní šanci Kverka, který z mezikruží přestřelil úplně prázdnou branku Stadionu. Následovalo další litoměřické vyloučení, které už Piráti potrestali. Dvougólový náskok vrátila družině kouče Buchala šikovná teč Filipa Suchého, jenž před brankou změnil směr Žovincova nahození – 1:3.

Třetí hrací období odstartovala vyloučení na každé straně, ovšem skóre se neměnilo ani po akcích Jánského, Jíchy nebo Voženílka. Od 53. minuty se Piráti opět bránili v oslabení, během nějž ujel Hlava, ale Adama Berana nepřelstil. V přesilovce pak třikrát nepřesně pálil Helt a neuspěl ani Jan Svoboda, který se po návratu z trestné lavice natlačil do zakončení z pravé strany.

Necelé čtyři minuty před třetí sirénou zkusili domácí power-play, jež jim vynesla snížení po dorážce Martina Kadlece – 2:3. Po buly přišlo záhy další litoměřické odvolání brankáře a 38 vteřin před koncem normální hrací doby poslal ze skrumáže před Pavlátem duel do prodloužení Matěj Beran – 3:3.

Po třech minutách nastavení mohl z úniku rozhodnout Hlava, jenže Adama Berana nepřekonal, a tak udeřilo na druhé straně. Kadlec ujel obraně a jeho akci dokončil Michael Gaspar, jenž doklepl puk do sítě – 4:3pp. Gól platil, přestože hráči Pirátů hned vehementně protestovali proti jeho uznání.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Myslím si, že jsme do zápasu vstoupili dobře, ale bohužel jsme během chvíle udělali dvě hrubé chyby a byli jsme za to potrestáni. Celý zápas na nás byly vidět úplně jiné emoce než v posledních utkáních, bylo tam nasazení i vyhrané osobní souboje. Konečně se k nám otočilo štěstí i v závěru a dva body zaslouženě bereme.“

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): „Myslím si, že to bylo slušné utkání, utekli jsme o dva góly a měli šance, které jsme nevyužili. Musím říct, že 57 minut dřeme a následně celý zápas během tří minut pokazíme. Domácí měli tlak a my jsme udělali chyby v obranném pásmu, čehož soupeř využil a prodloužení bylo šťastnější pro domácí.“

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov