Reportáže

Piráti potřetí v sezóně zdolali Havířov, znovu jim k tomu stačily tři góly

Napsal 22.01.2020 Libor Kult
C h o m u t o v - Po pětizápasové domácí sérii vyrazili svěřenci Miroslava Buchala k teprve druhému venkovnímu utkání roku 2020. V havířovské Gascontrol Aréně se nejdůležitější okamžiky duelu 14. kola nadstavby Chance ligy udály v prostředním dějství, kdy si Piráti i díky chycenému trestnému střílení vypracovali těsný náskok. Vítězství zpečetil trefou do prázdné branky Viktor Lang, takže Chomutovští vyhráli podruhé v řadě 3:1.
N14 st 22.1.2020
HAR
1:3(0:0, 1:2, 0:1)
CHM
Havířov
Matoušek – Kachyňa, Mrowiec, Dajčar, Chroboček, Malina, Nepokoj, L. Rutar – Kotala, Seman, Procházka – Bednář, Baláž, Bambula – Doktor, Danielčák, Dvořák – Fridrich, Cihlář, Pawliczek
Chomutov
Pavlát – Havel, Rýgl, Seemann, Žovinec, Lang, Štochl, Hlaváček – Sklenář, Suchý, Chrpa – Hlava, Pitule, Stloukal – Tomica, J. Svoboda, Llewellyn – M. Svoboda, Koláček, Vrhel

Branky a nahrávky

Havířov
31. Kachyňa (Doktor)
Chomutov
25. Pitule (Hlava, Stloukal), 33. Stloukal (Hlava, J. Svoboda), 60. Lang (Pitule)

Statistiky

Vyloučení
4:6
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
33:25
Střely zblokované
15:14
Vhazování
35:30
Diváci
1062
Rozhodčí
Skopal, Obadal – Lukš, Kleprlík

Shrnutí

V úvodu zápasu byli i díky přesilovce aktivnější Piráti, ale Matoušek si s pokusem Hlavy z mezikruží s vypětím všech sil poradil. Následně měl početní výhodu k dispozici rovněž Havířov, ale Pavlát příliš práce neměl. To domácí gólman se hodně zapotil ve třinácté minutě, kdy proti němu stál osamocený Hlava. I tentokrát však zvítězil maskovaný Slezan. Když v závěru třetiny neuspěl hned po buly Sklenář a AZ nevyužil další přesilovku, šlo se poprvé do kabin za bezgólové stavu.

Také na startu prostředního dějství stříleli častěji Piráti, což zúročil ve 25. minutě Tomáš Pitule po krásné kombinaci v situaci tři na jednoho – 0:1. Poté bylo na ledě hodně rušno kolem poloviny zápasu. Ještě před jejím vypršením hráli svěřenci Jiřího Režnara další přesilovku, již po šanci Chrobočka nakonec využil v čase 30:01 obránce Ondřej Kachyňa nahozením od modré, které Pavlát přes skrumáž před sebou neviděl – 1:1.

Ještě v téže minutě si Pavlát pohlídal mezírku mezi betony a chytil Semanovi trestné střílení. Podruhé poslal Piráty do vedení Petr Stloukal, jehož pokus v přečíslení tři na jednoho netrefil před úplně prázdnou brankou Jan Svoboda, přesto se puk dokutálel do sítě – 1:2. Na sklonku třetiny si ještě Pavlát našel přes klubko hráčů před sebou ránu Doktora, takže skóre se před druhou sirénou už neměnilo.

Třetí část hry začali Slezané v početní výhodě, během níž Pavlát pochytal všechny střely. Chvíli po skončení oslabení si poradil i s Balážovým pokusem z hranice brankoviště, na druhé straně zvonila ve 47. minutě branková konstrukce po Stloukalově výpadu od pravého mantinelu.

O čtyři minuty později zastavil ležící Matoušek přesilovkovou dorážku Llewellyna, v 56. neuspěl ani na brankovišti osamocený Dvořák. V čase 57:47 si po přerušení vyžádali domácí trenéři oddechový čas, po němž začala havířovská power-play. Ta sice byla na chvilku přerušena Matouškovým návratem mezi tři tyče, ovšem devět vteřin před třetí sirénou trefil znovu opuštěnou klec Slezanů přes celé kluziště Viktor Lang, který tak zpečetil výsledek zápasu – 1:3.

TOP foto: Vít Káňa (www.hc-havirov.cz)

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov): „Do utkání jsme už poněkolikáté vstoupili hrubkou, která nabídla soupeři možnost dát gól. Jinak myslím, že v úvodu utkání jsme dobře vyjížděli, ale nedařilo se nám udržet v pásmu. Dělali jsme hodně nevynucených chyb. Soupeře jsme dostali do hry a on se svými zkušenostmi proti našim mladíkům prosazoval, čímž jsme se dostávali pod tlak. Ve třetí třetině jsme stáhli hru na tři lajny, obraz hry se vyrovnal a začali jsme trochu více bruslit, což nám předtím chybělo. Na vyrovnání to už ale nestačilo.“

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): „Na zápas jsme se hodně připravovali, chtěli jsme domácím vrátit porážku z posledního vzájemného střetnutí. Myslím, že to bylo dobré bojovné utkání, které se divákům muselo líbit. Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, chtěli jsme, pokud možno, jít do vedení, abychom měli klid na hokejkách. Měli jsme na to i šance, ale nevyšlo to. Nicméně ve druhé třetině už jsme gól dáli. I když domácí vyrovnali, tak jsme naštěstí šli opět do vedení. V power-play se nám podařilo trefit prázdnou bránu, takže domů jedeme se třemi body.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov