Reportáže

Piráti v Litoměřicích třikrát vedli, nakonec zdolali Stadion v prodloužení

Napsal 30.12.2019 Libor Kult
C h o m u t o v - K závěrečnému duelu Chance ligy v kalendářním roce 2019 vyrazili Piráti do nedalekých Litoměřic, kde se celkem třikrát ujali těsného vedení. Domácí pokaždé srovnali a v prodloužení měli k dispozici přesilovou hru, jenže v jejím závěru si nepohlídali výpad Jakub Sklenáře, jenž zajistil chomutovské družině druhý bod a vítězné loučení se starým letopočtem.
N6 po 30.12.2019
LTM
3:4p(0:1, 0:0, 3:2 - 0:1)
CHM
Litoměřice
Zajíček – Marcel, Walter, L. Doudera, Klejna, Strejček, Šiller – Kadlec, Jícha, Voženílek – Korkiakoski, Zygmunt, Kangas – Helt, Havelka, Jánský – Jindra, Přikryl, Kropáček – Bernat
Chomutov
Pavlát – Žovinec, Rýgl, Havel, Blaha, Štochl, Piché, Seemann – Sklenář, Suchý, Hlava – Rudovský, Pitule, Stloukal – Tomica, J. Svoboda, Llewellyn – Chrpa, M. Svoboda, Černý.

Branky a nahrávky

Litoměřice
45. Kropáček (Jindra, Přikryl), 56. Jánský (Helt, Strejček), 58. Doudera (Korkiakoski, Voženílek)
Chomutov
15. Chrpa (Suchý, Černý), 46. Rudovský (Stloukal, Seemann), 56. Havel (Pitule, Stloukal), 65. Sklenář (Pitule)

Statistiky

Vyloučení
3:5
Využití
0:0
V oslabení
0:1
Střely na branku
38:29
Střely zblokované
10:12
Vhazování
28:36
Diváci
1290
Rozhodčí
Valenta, Šindel – Šimán, Sedláček

Shrnutí

V úvodu utkání si oba týmy zahrály přesilovku, mezi nimiž po nevinném Černého nahození zvonila tyč a na druhé straně byl Voženílek sám před brankou zastaven faulem. V polovině zahajovacího dějství mířil Zygmunt do odkryté klece po Korkiakoskiho objetí branky, ale na poslední chvíli mu zablokoval hůl obránce.

O chvíli později Walter nahodil od mantinelu a Pavlát se ohlížel, zda mu kotouč nepropadl mezi betony. Hned z protiakce pálil Sklenář a ruce Chomutovských už mířily ke stropu haly, jenže za Zajíčka zaskočil Strejček. Ve 14. minutě střílel nebezpečně Voženílek, ovšem Pavlát jeho pokus vykopl špičkou betonu. Skóre tak otevřel o minutu později Jakub Chrpa, jenž poslal do branky Suchého vyraženou střelu – 0:1.

Na startu prostředního dějství měli Piráti k dispozici 103 vteřin přesilovky pět na tři, ovšem Zajíčka ohrozil až v jejím závěru dvakrát Suchý. Poté přišly velké šance domácího Stadionu. Ve 25. minutě neproměnil samostatný únik Kadlec, za tři minuty dopadl stejně mezi kruhy osamocený Jícha a po polovině normální hrací znovu neuspěl z mezikruží Kadlec.

Ve 34. minutě střílel nepříjemně z levého kruhu Rudovský, na druhé straně nedotáhl ke gólu bekhendový blafák v početní výhodě Korkiakoski. Po návratu z trestné lavice mohl zvýšit chomutovský náskok Rýgl, jenže skulinu mezi gólmanovými betony nenašel, a tak i ve druhé přestávce hřál hokejisty hájící bílomodré barvy nejtěsnější možný náskok.

Třetí dvacetiminutovku odstartovala nevyužitá přesilovka Litoměřic, po jejímž skončení vyrovnal z brankoviště Vojtěch Kropáček – 1:1. To běžel čas 44:48, ale za třináct vteřin už Piráti znovu vedli po přesné ráně Jana Rudovského – 1:2. Pak se hra přece jen trochu uklidnila a další góly padaly až v závěru.

Na začátku 56. minuty proskočil Peter Jánský mezi beky a tváří v tvář Pavlátovi podruhé vyrovnal – 2:2. Piráti potřebovali na odpověď o něco více času než v předchozím průběhu třetí třetiny, za 29 vteřin se poprvé v sezóně prosadil Radek Havel – 2:3. Ani potřetí však Chomutovští těsné vedení neudrželi, 103 vteřin před třetí sirénou vyrovnal při power-play Lukáš Doudera – 3:3.

Před polovinou prodloužení byl vyloučen Rudovský, ale proti ráně Kadlec z levého kruhu se stihl přesunout Pavlát, což dalo šanci Jakubu Sklenářovi rozhodnout ve vlastním oslabení. Zkušený útočník poslal do sítě vlastní zblokovanou střelu – 3:4pp.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): „Jsme zklamaní z výsledku. Měli jsme pocit, že nehrajeme špatně a vytvářeli jsme si mnoho šancí především v prvních dvou třetinách, ale bohužel jsme je zahodili a nedařilo se nám je proměnit. Dvakrát se nám stalo, že jsme dotahovali a hned po vstřelení gólu jsme v dalším střídání inkasovali. Šlo to za našimi nejzkušenějšími hráči, z čehož jsme zklamaní.“

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): „Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání. Oba týmy dobře bránily, přesto byly k vidění šance na obou stranách. Ve třetí třetině jsme se o góly přetahovali, následné prodloužení bylo spíše o náhodě. Soupeř měl přesilovku, ale podařilo se nám uniknout a vyhrát.“

×
Odehrané v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov