This text will be replaced


Reportáže

Piráti poprvé v přípravě padli s prvoligovým soupeřem, těsně nestačili na Litoměřice

Napsal 22.08.2019 Michal Luxa
L i t o m ě ř i c a / C h o m u t o v - Další přípravné střetnutí odehráli Piráti proti Litoměřicím, ovšem poprvé cestovali na ledovou plochu soupeře. Svěřenci Martina Štrby na vítězství nedosáhli, když těsně padli 3:4. O osudu zápasu rozhodl začátek třetí dvacetiminutovky, kdy Stadion slepenými góly odskočil do dvoubrankového trháku. O branky Chomutova se postupně postarali Matyáš Svoboda, Jakub Sklenář a v závěru střetnutí také Darby Llewellyn.
přát. čt 22.8.2019
LTM
4:3(2:1, 0:1, 2:1)
CHM
Litoměřice
Král – Procházka, Pavlas, Váchal, Gula, Houdek, Kukla, Baláž - Voženílek, Vitouch, Kangas – Dvořák, Štohanzl, Jánský – Jindra, Kropáček, Grim – Hajšman, Arnošt, Stehlík
Chomutov
Pavlát - Seemann, Tejnor, Pařízek, Blaha, Štochl, Havel, D. Zeman - Rudovský, Pitule, Dani - Llewellyn, Vrhel, Tomica - J. Svoboda, Sklenář, Chrpa - M. Svoboda, T. Koblížek, Tupý

Branky a nahrávky

Litoměřice
11. Kangas (Vitouch, Voženílek), 18. Kangas (Voženílek, Pavlas), 42. Kropáček (Vitouch, Pavlas), 44. Vitouch
Chomutov
10. M. Svoboda (T. Koblížek, Tupý), 25. Sklenář (Llewellyn, Vrhel), 59. Llewellyn (Chrpa, D. Zeman)

Statistiky

Vyloučení
6:10
Využití
2:0
V oslabení
1:0
Střely na branku
36:36
Diváci
480
Rozhodčí
Škrob, Folk – Kurtin, Votrubec ml.
Vyšší tresty
Štohanzl 5 minut a do konce utkání - Pitule 10 minut, Llewellyn trest ve hře

Shrnutí

V deváté minutě se Chomutovští ubránili v oslabení a hned poté poprvé zaúřadovali. Tomáš Koblížek šikovnou přihrávkou z pravého kruhu našel Matyáše Svobodu, jenž přesně zamířil do odkryté branky – 0:1. O minutu později ale byl stav zápasu znovu srovnán. David Vitouch totiž našel lépe postaveného Kristiana Kangase, jehož pokus zamířil za Pavlátova záda – 1:1.

V čase 17:26 se Stadion dočkal otočení stavu zápasu, když proměnil početní výhodu. Pavlasovu střelu od modré čáry srazil chomutovský obránce do levého kruhu pro vhazování, kde se nacházel Kristian Kangas, jenž si počkal na otevření prostoru a poté zamířil přesně k první tyči – 2:1. Téměř pět minut po první přestávce Piráti dotáhli brankové manko. Přesnou střelou se totiž nemýlil Jakub Sklenář, jehož zakončení zamířilo mezi Královu ruku a beton – 2:2.

Vedení si mohli Chomutovští vzít před polovinou střetnutí, kdy měli k dispozici 99 vteřin trvající přesilovky pět na tři, ovšem Král v domácí brance se příliš nezapotil, protože na něj nešlo příliš střel.

Začátek poslední dvacetiminutovky lépe zachytili domácí, kteří během pár minut odskočili do dvoubrankového vedení. Palebnou pozici si našel Vojtěch Kropáček, jenž procedil puk skrz chomutovského brankáře – 3:2. Na konci čtyřiačtyřicáté minuty si z obranného pásma za obranu najel David Vitouch, jehož pokus zamířil přesně do pravého rohu branky – 4:2.

Krátce po polovině třetiny, měli Piráti znovu k dispozici více než minutu a půl trvající přesilovku proti třem Litoměrickým, tentokrát ve čtyřech. Když družina kouče Štrby nezužitkovala ani pokračujícíc výhodu pěti proti třem, dal kosmetickou tečku stavu zápasu těsně před koncem Darby Llewellyn. Americký útočník se nacházel u modré čáry, odkud vystřelil a trefil přesně místečko pod horní tyčí – 4:3.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Myslím si, že na to, že je půlka srpna, tak hokej měl tempo i nasazení. Bohužel máme minus deset lidí, protože šest hráčů je s reprezentací U20 v Rusku a čtyři klíčové hráče máme zraněné. Z tohoto důvodu jsme nasadili hodně mladý tým, bylo v něm de facto 14 juniorů, kteří to zvládli velmi dobře, takže si myslím, že cenné a zasloužené vítězství.“

Martin Štrba (Piráti Chomutov): „Byl to těžký soupeř, nastoupil proti nám hodně mladý tým. Motivace z naší strany byla opravdu těžká, vzhledem k velmi mladým soupeřům, ale jsem rád, že i takový zápas jsme odehráli. Musíme se naučit hrát i proti těmto týmům, jelikož si myslím, že v sezoně bude mladých mančaftů více. Měli bychom se s tím umět poprat a nenechat se odvádět od naší hry, protože dnes jsme zbytečně prohráli. Začali jsme hrát až za stavu 4:2 a to už bylo pozdě.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov