This text will be replaced


Reportáže

Piráti rozstříleli Trhače a poprvé v přípravě neinkasovali

Napsal 20.08.2019 Miroslav Kučera, Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - Piráti vyzvali v posledním domácím přípravném zápase před Chance ligou kadaňské Trhače a rozstříleli je šesti góly. Richard Běhula s Martinem Altrichterem si čas na ledě a s tím i čisté konto rovnoměrně podělili. Do sestavy se vrátil ve velkém stylu Darby Llewellyn, který ke gólu přidal dvě asistence, krok s ním držel díky třem přihrávkám Jakub Sklenář.
přát. út 20.8.2019
CHM
6:0(0:0, 3:0, 3:0)
KAT
Chomutov
Běhula (30. Altrichter) – Rýgl, Žovinec, Lang, Blaha, Štochl, Tejnor, Pařízek, Havel – Stloukal, Pitule, Rudovský, Sklenář, Vrhel, Llewellyn, Chrpa, Suchý, M. Svoboda, Tupý, T. Koblížek, J. Svoboda
Kadaň
Galuška – Trefný, Mert, Foltýn, Novák, Chalupa, Šilhán, Eliáš – L. Klíma, Kůs, Matýs, Šulek, Prymula, Zabloudil, Dubský, Rindoš, Müller, Planý, Hotěk, Machač

Branky a nahrávky

Chomutov
21. Pitule (Žovinec, Rýgl), 38. Vrhel (Llewellyn, Sklenář), 40. Pařízek (Rudovský), 42. Blaha (Llewellyn, Sklenář), 44. Žovinec (Vrhel), 53. Llewellyn (Sklenář)
Kadaň

Statistiky

Vyloučení
10:6
Využití
2:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
39:28
Diváci
1069
Rozhodčí
Petružálek, Grech – Belko, Pěkný
Vyšší tresty
Chrpa – Chalupa oba 5 minut a do konce utkání

Shrnutí

Utkání mezi Piráty a Kadaní začalo pěkně zostra, hned ve třetí minutě poslal Trefný Suchého krosčekem na mantinel a ten se pak jen hodně těžce zvedal. Do první vážnější akce se dostali hosté, a to když se kotouč nečekaně od zadního mantinelu odrazil před branku, kde stál Jan Müller, ten ale Běhulu z těsné blízkosti nepřekonal.

Zřejmě největší šanci první třetiny předvedli opět Kadaňští. Ve 12. minutě se v přesilové hře dostal kotouč od Klímy k Trefnému, který si na hranici brankoviště dal kotouč na bekhend a už už ho zasouval do prázdné brány, což mu ale parádním zákrokem překazil domácí brankář Běhula.

Poté převzali iniciativu Piráti. Hodně jim k tomu pomohla přesilovka pěti proti třem, kterou zapříčinily fauly Trefného a Foltýna. Během pár vteřin zvonila za Galuškou hned dvakrát branková konstrukce. V následném závaru před brankou se do sebe pustili Chrpa a Chalupa, za což byli oba odměněni trestem na pět minut a do konce utkání, domácí kohout dostal ještě dvě minuty navíc. V následné přesilovce čtyř proti třem měl ještě šanci Rudovský, ale hostujícího brankáře nepřekonal.

Na začátku druhé třetiny pokračovala předchozí přesilová hra a Piráti ji hned zužitkovali. Žovinec vypálil, Galuška kotouč vyrazil pouze na hůl Tomáše Pituleho, který skóroval – 1:0. To byl zřejmě zlomový okamžik utkání. Ačkoliv se Trhači snažili dostat do zakončení, veškeré pokusy končily na výborně chytajícím Běhulovi.

Nejblíže k vyrovnání měl hostující Prymula, který posílal kotouč do odkryté klece, domácí mladík v masce ale předvedl další skvělý zákrok. Hned z následného protiútoku to ale mohlo být již o dvě branky. V brejku dva na jednoho ujeli Tupý s Janem Svobodou, který bránu minul. Pak se ale do kotouče opřel Rýgl a za Galuškou zvonila již potřetí v utkání tyč.

Piráti se dočkali zvýšení skóre, když se ve 38. minutě Llewellyn dostal ke kotouči, poslal ho dál na Stanislava Vrhela, který bekhendem zakončil – 2:0. Následnou přesilovou hru hosté opět nevyužili, za což je Piráti potrestali. Osmadvacet setin vteřiny před koncem druhé části ujeli Rudovský s Tomášem Pařízkem vracejícím se z trestné lavice a druhý jmenovaný propálil Galušku potřetí – 3:0.

Jak skončila druhá třetina, tak také začala ta poslední. V téměř stejné brejkové situaci se ocitli Llewellyn a Lukáš Blaha, který napodobil svého předchůdce Pařízka a hostujícího brankáře po přihrávce prostřelil – 4:0.

Ve 44. minutě bylo skóre již 5:0. Dušan Žovinec se napřáhl na modré čáře, vypálil a jeho střela zapadla přesně do horního rohu kadaňské branky. Následně měli hosté k dispozici další dvě přesilové hry, které ale úspěchem neskončily.

Skórovali tak opět Piráti. Pohlednou akci předvedl Darby Llewellyn, který si prohodil kotouč mezi nohama, čímž se zbavil obránce, a dojel až před Galušku, kde bekhendem zasunul kotouč mezi beton a tyčku. Piráti tak v derby vyhráli přesvědčivým výsledkem 6:0.

Ohlasy trenérů

Martin Štrba (Piráti Chomutov): „Z naší strany velká spokojenost, porazili jsme Kadaň v derby. Škoda z našeho pohledu je spousta vyloučených, jinak ten zápas proběhl velmi dobře. Zase jsem si na druhou stranu natrénovali oslabení. Já jsem spokojený a děkuji klukům za předvedený výkon.“

Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň): „Jsme zklamaní, 6:0 jsme si myslím nezasloužili. Na druhou stranu nám dal Chomutov lekci z jednoduchosti. My jsme se tu tlačili, hráli jsme po rohách, Chomutov ujede do přečíslení a dá dva góly. Bojovali jsme do konce, ale tím, jak jsme mladý tým, ztrácíme kotouče u útočené modré čáry nebo v rohu a netlačíme se do koncovky.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov