This text will be replaced


Reportáže

Piráti předvedli proti Fischtownu bojovný výkon, šťastnější byl německý celek

Napsal 09.08.2019 Ondřej Bartůněk, David Panuška
C h o m u t o v - Piráti se představili počtvrté v letní přípravě na domácím ledě. Potřetí z toho byl zahraniční soupeř, tentokráte z Německa. Svěřenci Martina Štrby šli do vedení zásluhou Filipa Suchého, ale Pinguins do konce první třetiny stav otočili. To stejné se stalo ve druhé třetině, akorát stav obrátili Piráti. Třetí obrat ale přeci jen patřil celku z Bremerhavenu, jenž o jednu branku vyhrál.
přát. pá 9.8.2019
CHM
3:4(1:2, 2:0, 0:2)
FIS
Chomutov
Pavlát – Blaha, Rýgl, Žovinec, Havel, Hlaváček, Tejnor, Seemann, Zeman – Stloukal, Vrhel, Rudovský – Tomica, Koláček, Sklenář – Chrpa, Suchý, J. Svoboda – M. Svoboda, Hrala, Tupý
Fischtown
Červený (34. Amsperger) – Espeland, Fortunus, Horschel, Alber, Dietz, Weber – Zengerle, Kolupajlo, Urbas, Quirk, Mauermann, Hooton, Hilbrich, Uher, McMillan, Friesen, Feser, Sýkora, Verlič, Gläser, Klöpper

Branky a nahrávky

Chomutov
6. Suchý (Chrpa, J. Svoboda), 23. Koláček (Blaha), 35. Rýgl (Vrhel, Rudovský)
Fischtown
12. Sýkora (Espeland, Urbas), 17. Hooton (Horschel), 49. Zengerle (Verlič), 54. Verlič (Urbas, Espeland)

Statistiky

Vyloučení
6:8
Využití
0:2
V oslabení
0:0
Střely na branku
27:29
Diváci
1019
Rozhodčí
Petružálek, Zubzanda – Gerát, Pěkný
Vyšší tresty
Friesen (Fischtown) 10 minut

Shrnutí

Již od úvodního buly hosté aktivně napadali. Po sedmi sekundách mohl skórovat Carson McMillan, jenž tečoval pokus Brocka Hootona, ale kotouč zasáhl jen beton Pavláta. V první minutě stihl ještě ohrozit maskovaného Piráta Justin Feser, který se po buly natlačil do brankového prostoru a několikrát neúspěšně zakončil. Přestože se hra odehrávala převážně na polovině domácích, poprvé se červené světlo rozsvítilo za klecí Fischtownu. V šesté minutě zavezl Jan Svoboda touš do útoku a z pravé strany nahodil na Červeného. S dorážkou neotálel Filip Suchý, který vymetl nekompromisně šibenici - 1:0.

Poté měli Piráti k dispozici dvě přesilovky, ale neuspěli. Naopak Tučňáci svou první početní výhodou nepohrdli a po krásné souhře poslal puk k pravé tyči Tomáš Sýkora – 1:1. Chomutovští se radovali ze znovu nabitého vedení ve čtrnácté minutě, kdy Stanislav Vrhel z výšky tečoval nahození od modré čáry do branky. Radost v ROCKNET ARÉNĚ ovšem zkazil sudí Petružálek, který gól pro hru vysokou holí neuznal. A tak se o tři minuty později radovali z vedoucí branky hosté. Přečíslení dva na jednoho přetavil v branku Brock Hooton – 1:2.

Piráti měli famózní vstup do druhého dějství. Nejprve po ubráněném oslabení unikal podél levého mantinelu Dominik Tejnor, ale jeho rána po ledě ještě kýžené vyrovnání nepřinesla. Zato ve 23. minutě dorážka Josefa Koláčka po nahození Lukáš Blahy z levé strany už gólové parametry měla – 2:2. Poté se utkání odehrávalo hlavně u branky Červeného, jelikož si k Stanislavu Dietzovi na trestnou lavici ještě na čtyři minuty přisedl Will Weber. Ovšem rána Martina Rýgla od modré čáry ani pokus Petra Stloukala z pravého kruhu síť nerozevlály.

Nicméně v třicáté páté minutě již Piráti do vedení šli, když při signalizovaném vyloučení usměrnil Martin Rýgl z mezikruží nabídku Stanislava Vrhela z pravého rohu mezi tři tyče. Tuto branku inkasoval vystřídavší Marek Amsperger po necelé minutě ve hře – 3:2. Dvě minuty před koncem prostřední dvacetiminutovky mohlo být srovnáno, ale zakončení Jana Urbase z pravého kruhu parádně zastavil Dominik Pavlát.

Hokejisté z Bremerhavenu se ve třetí části tlačili za vyrovnáním. Nejprve Mark Zengerle u pravé tyče nedosáhl na nahrávku Jana Urbase, po které mohl zakončovat do odkryté klece. O pár sekund později se celá akce opakovala. Tentokrát Zengerle zakončil, ale na skvěle přesunutého Dominika Pavláta to nestačilo. Ve 49. minutě se již sedmička Fischtownu dočkala. Po nabídce Mihy Verliče ujížděl Mark Zengerle sám vstříc Dominiku Pavlátovi. Po nenápadném zakončení mezi betony se gólový rozdíl obou týmů opět vynuloval – 3:3.

O dvě minuty později hráli Piráti necelou minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři. Ale ke gólu se nedostali. A tak měli hosté připravený trest. Při následné přesilové hře ztečoval Miha Verlič pokus Jana Urbase přímo do levé šibenice – 3:4. Vyrovnání bylo na spadnutí necelé tři minuty před koncem. To pokus Dominika Tejnora od modré čáry zastavila až branková konstrukce. V poslední minutě byl ještě sám před Amspergerem Vrhel, ale strážce branky hostů vytrčil hokejku, a i proto se hosté mohli radovat z hubeného vítězství.

Ohlasy trenérů

Martin Štrba (Piráti Chomutov): „Velká škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce. Byl to spíše povedený zápas, navíc proti takovému soupeři jako byl Fischtown. Musím kluky pochválit, protože se nám tam objevovaly věci, které trénujeme. V přípravě tolik o výsledek nejde. Jde o to, abychom zapracovali na systému a na věcích, které trénujeme. Takže ten zápas byl z naší strany dobrý. Musíme navázat na dobré výkony a připravit se dobře do sezóny.“