Reportáže

Paráda! Piráti osmi góly potupili dosavadního lídra z Poruby

Napsal 09.10.2019 Kateřina Kundertová, Michal Luxa
C h o m u t o v - Podruhé v jednom týdnu odehráli Piráti utkání v domácí ROCKNET ARÉNĚ. Tentokrát přivítali v rámci 12. kola Chance ligy hokejisty Poruby, kterým nastříleli osm branek. Po čtyřgólové úvodní třetině neměl k vítězství blíž žádný tým, po čtyřiceti minutách hry vedli Chomutovští o jeden zásah. Klíčová byla nakonec 42. minuta, kdy se svěřenci Martina Štrby trefili třikrát v rozmezí 52 vteřin. Pěti body se v utkání blýskl Nicolas Hlava, premiérové góly mezi dospělými zaznamenali Jakub Veselý a Denis Zeman.
12.kolo st 9.10.2019
CHM
8:3(2:2, 2:1, 4:0)
POR
Chomutov
Pavlát – Žovinec, Pařízek, Havel, Tejnor, Štochl, Lang, D. Zeman – Stloukal, Pitule, Llewellyn – Klíma, Suchý, Hlava – Chrpa , J. Svoboda, Jakub Veselý – M. Svoboda, Hrala, Tupý
Poruba
Foltán (42. Kůdela) – Husák, Rudl, Bodák, Dundáček, Dluhoš, Urbanec, Pastor – Svačina, Zdeněk, Sikora – Kanko, Jáchym, Nejezchleb – Gřeš, Hudeček, Káňa – Špaček, Hlinka, Obdržálek

Branky a nahrávky

Chomutov
1. Stloukal (Hlava), 16. Hlava (Klíma), 32. Stloukal (Pitule, Llewellyn), 39. Klíma (Havel), 42. Suchý (Hlava, J. Svoboda), 42. Suchý (Hlava, Tejnor), 42. Veselý (Pitule, Hrala), 60. D. Zeman (Hlava, Suchý)
Poruba
13. Bodák (Kanko, Jáchym), 16. Sikora (Husák, Svačina), 33. Nejezchleb (Kanko, Jáchym)

Statistiky

Vyloučení
4:6
Využití
1:1
V oslabení
1:0
Střely na branku
31:40
Střely zblokované
7:6
Vhazování
37:45
Diváci
1895
Rozhodčí
Zubzanda, Valenta – Janíček, Šimánek
Vyšší tresty
Llewellyn 5 minut a do konce utkání – Hudeček 10 minut

Shrnutí

Piráti už po 48 vteřinách vedli. Radoval se Petr Stloukal, jemuž stačilo v brankovišti nastavit hůl milimetrové přihrávce Nicolase Hlavy – 1:0. Domácí byli nadále aktivnější, ale udeřila Poruba.

Martin Bodák zakončil přečíslení tří proti jednomu do horních pater branky – 1:1. Obrat dokonal na začátku šestnácté minuty po velmi přísném vyloučení domácích Marek Sikora – 1:2.

Domácí měli připravenou bleskurychlou odpověď. Ještě v téže minutě ujel Lukáš Klíma, jehož vyražený pokus doklepl Nicolas Hlava – 2:2. Jelikož Dušan Žovinec zaskočil úspěšně za Dominika Pavláta proti střele Richarda Nejezchleba, skóre zůstalo až do sirény beze změn.

Na začátku prostředního dějství si oba celky připsaly po jedné šanci. To zajímavé se začalo psát až před polovinou hrací doby, kdy Petr Stloukal zazvonil během téměř dvouminutové dvojnásobné přesilovky pouze na tyčku.

Za pár okamžiků se však napřáhl za modrou Petr Stloukal, který dělovkou o břevno vrátil svému celku vedení – 3:2. Za dvacet vteřin se začínalo od znovu, jelikož se prosadil z dorážky nehlídaný Richard Nejezchleb – 3:3.

Další změna skóre byla rychle na spadnutí, jenomže hattrick pro Petra Stloukala zrušil faul Darbyho Llewellyna na pět minut a do konce utkání. Na konci dlouhého oslabení Lukáš Klíma vyrazil kupředu a z pravého kruhu zamířil přesně k tyčce – 4:3.

Úvod třetí části? Neuvěřitelný! Během minuty bylo jasno. Nejprve Filip Suchý využil přesilovku hned po vhazování a za sedmadvacet vteřin se trefil znovu z hranice brankoviště – 6:3.

To nebylo všechno. Frederik Foltán přenechal místo Hynku Kůdelovi, jehož za necelou půl minutu prostřelil z pravého kruhu Jakub Veselý, jenž zapsal premiérovou trefu mezi dospělými – 7:3.

I když se fanoušci domácích dožadovali desítky, gól padl jediný. V šedesáté minutě se z mezikruží prosadil Denis Zeman, který se trefil také poprvé mezi dospělými – 8:3.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Měli jsme dobrý vstup, ale v sedmé minutě jsme přestali hrát. Asi tam byl nějaký respekt ze soupeře, který toho využil. Rozhodující bylo naše oslabení na pět minut, které jsme ubránili a navíc dali gól. Začátek třetí třetiny byl neskutečný. Do čeho jsme plácli, to byl gól. Je to pro nás cenné vítězství nad lídrem tabulky. Byl to týmový výkon celého mužstva, musím vyzdvihnout všechny.“

Miloš Holaň (HC RT TORAX Poruba 2011): „Tohle je výprask, který jsme potřebovali, aby si hráči uvědomili, že bez tvrdé dřiny výsledky nepřijdou. Nevím, zda to bylo dlouhou cestou, ale nechytili jsme začátek zápasu a prohrávali už v první minutě. Postupem času jsme se dostávali do dobrého tempa, vytvořili jsme si šance a skóre se nám povedlo otočit na 2:1. Vzápětí jsme ale dostali vyrovnávací gól, což pro mužstvo nebylo dobré. Ve druhé třetině byly šance na obou stranách, občas už jsem cítil, že mužstvo přebírá iniciativu. Pak přišel klíčový moment, kdy jsme ubránili oslabení ve třech, takže jsem myslel, že v dlouhé přesilovce otočíme výsledek na svoji stranu, jenomže naše nezkušenější lajna k tomu přistoupila neskutečně nezodpovědně. Dostali jsme gól, což se nám ještě nestalo, a ten byl rozhodující. Pak se to na nás začalo valit, gól šel jeden za druhým, na což jsme reagovali výměnou gólmana, jenomže ten taky hned inkasoval. Potom už byl Chomutov v pohodě, byl lepší a zaslouženě vyhrál. Pro nás je to dobrá facka, abychom si uvědomili, na co v soutěži máme a kde se budeme pohybovat.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov