Reportáže

Bojovné utkání v Přerově nevyšlo, Piráti těsně prohráli

Napsal 05.10.2019 David Panuška
P ř e r o v / C h o m u t o v - Chomutovští Piráti se v rámci desátého kola Chance ligy vydali do vzdáleného Přerova, kde chtěli ukončit sérii dvou proher. Domácí začali dobře a brzy vedli, ale Marek Tomica vzápětí srovnal. Následně se hrálo vyrovnaně a oba celky měly velké šance, nakonec rozhodla střela Mikuláše Zbořila ve druhé třetině. Piráti těsně prohráli.
10.kolo so 5.10.2019
PRE
2:1(1:1, 1:0, 0:0)
CHM
Přerov
Klimeš – Krisl, Černý, Zbořil, Kubeš, Čáp, Weinhold, Šnajnar – Doležal, Pšurný, Navrátil – Š. Kratochvil, Sýkora, Číp – Goiš, Hejcman, M. Kratochvil – Süss, Moučka, Dvořák.
Chomutov
Pavlát – Žovinec, Pařízek, Blaha, Tejnor, Štochl, Lang, Havel – Stloukal, Pitule, Suchý – Tomica, Vrhel, Hlava – Chrpa, Hrala, J. Svoboda – M. Svoboda, Tupý.

Branky a nahrávky

Přerov
9. Moučka (Dvořák), 35. Zbořil (Hejcman)
Chomutov
10. Tomica (Lang, Blaha)

Statistiky

Vyloučení
6:7
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
29:29
Střely zblokované
6:19
Vhazování
28:29
Diváci
2 164
Rozhodčí
Fiala, Maršálek – Kráľ, Roupec
Vyšší tresty
Martin Weinhold (PRE) - 5+OK

Shrnutí

Aktivněji se do utkání dostali domácí Zubři, v páté minutě měl první loženku Roman Pšurný, ale v brankovišti trefil jen dobře postaveného Pavláta. V osmé minutě ujel Nicolas Hlava, ale z pravé strany trefil jen připraveného Klimeše. V protiakci dostal puk před branku Jaroslav Moučka, kterému se s pomocí tyčky povedlo šťastně otevřít stav duelu – 1:0. Neuběhla ovšem ani minuta a bylo srovnáno, Martin Weinhold dostal trest do konce utkání a na startu pětiminutové početní výhody skóroval v brankovišti Marek Tomica – 1:1. V závěru aktivní první třetiny pak ještě zakončoval Vrhel, ale stav se nezměnil.

Otočit mohl Petr Stloukal, ale tomu zakončení před Klimešem nevyšlo, v protiakci vychytal Zdeňka Doležala chomutovský brankář Pavlát. Následně byla hra celkem vyrovnaná a hrálo se i hodně opatrně, vše prolomil v přesilové hře Mikuláš Zbořil, jehož nahození šťastně zapadlo do chomutovské branky – 2:1. Opět mohlo přijít vyrovnání po necelé minutě, ale Stanislav Vrhel před brankou netrefil odkrytý prostor.

Třetí část nabídla mnohem více aktivity od hostujícího celku. Filip Suchý se neprosadil před brankou po zakončení Dominika Tejnora, minutu na to neprostřelil domácí jedničku ani Jakub Chrpa. Ve zbytku třetiny hrály oba celky aktivně, ale žádný brankář již neinkasoval a domácí Přerov hubené vedení nakonec udržel.

TOPfoto: Aleš Novotný, hokejprerov.cz

Ohlasy trenérů

Jakub Grof (HC ZUBR Přerov): „Jedná se o vydřené vítězství ze zápasu s těžkým soupeřem. Pro nás je to fantazie. Bavili jsme se o tom v kabině a myslím si, že ve středu bychom takový souboj asi jen těžko zvládali. Proti Chomutovu jsme byli více u sebe, týmovější. To byl základ úspěchu.“

Martin Štrba (Piráti Chomutov): „Utkání se mi hodnotí těžko. Chybělo nám osm klíčových hráčů, ale přesto jsme předvedli fantastický výkon. Klukům nemohu nic upřít, naopak je chválím za to, že do toho šli až do poslední minuty a sekundy. Hokej někdy takový je. Prohráli jsme, ale za svůj výkon se rozhodně nemusíme stydět. Škoda, že jsme něco neurvali.“

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov