Reportáže

Piráti poprvé padli na domácím ledě, s velkou marodkou podlehli Českým Budějovicím

Napsal 02.10.2019 Miroslav Kučera
C h o m u t o v - V rámci devátého kola Chance ligy zavítal na led chomutovských Pirátů Motor z Českých Budějovic. Hosté byli od počátku utkání aktivnější a nepouštěli Piráty do žádných větších šancí. Motor si dokráčel pro tři body, a tak diváci v ROCKNET ARÉNĚ poprvé viděli porážku svého týmu.
9.kolo st 2.10.2019
CHM
1:4(0:2, 0:1, 1:1)
CEB
Chomutov
Pavlát – Žovinec, Kurka, Blaha, Tejnor, Štochl, Lang, Pařízek – Suchý, Pitule, Hlava – Tomica, Vrhel, Chrpa – M. Svoboda, J. Svoboda, Tupý – Jaroš, Hrala, Dani
Č. Budějovice
Klouček – Pýcha, Plášil, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Pavel – Novák, Venkrbec, Holec – Šimánek, Přikryl, Doležal – Karabáček, Gilbert, Babka – Beránek, Prokeš, Veselý.

Branky a nahrávky

Chomutov
48. J. Svoboda (Hlava)
Č. Budějovice
7. Beránek (Pavel, Lytvynov), 14. Doležal (Pýcha, Přikryl), 34. Beránek (Pýcha, Plášil), 47. Prokeš (Beránek)

Statistiky

Vyloučení
3:7
Využití
1:1
V oslabení
0:1
Střely na branku
18:32
Střely zblokované
18:6
Vhazování
37:21
Diváci
2169
Rozhodčí
Petružálek, Grech – Votrubec, Ševic

Shrnutí

Piráti šli do utkání v hodně okleštěné sestavě, ale začali celkem aktivně. Milan Klouček musel na startu čelit několika střeleckým pokusům. Jako první ale skórovali hosté, kdy nahození od modré čáry tečoval mezi kruhy Martin Beránek a Motor šel do jednobrankového vedení – 0:1. Jihočeši po gólu i nadále Piráty tlačili, náskok navýšil v přesilovce šťastným zásahem Zdeněk Doležal – 0:2. Následně Piráti ve vlastní přesilovce nebyli nebezpeční a Dominik Pavlát musel nulovat protiakce Motoru.

Piráti nastoupili do druhé části aktivně s cílem odčinit prvních dvacet minut. Chomutovští si vytvořili několik nebezpečných situací, v té největší nepřekonal Nicolas Hlava Milana Kloučka střelou mezi betony. Vyrovnaný vývoj utkání pak překlopil na stranu Českých Budějovic třetí gól hostujícího celku, před brankou se hodně šťastně prosadil podruhé v utkání Martin Beránek – 0:3. V závěru třetiny měli k dispozici Piráti dvojnásobnou přesilovku, ale neuspěli Hlava ani Kurka. V poslední minutě prostředního dějství trefil Filip Suchý po individuální akci tyčku.

Snížit mohl ve třetí třetině Stanislav Vrhel, ale tomu v úniku klička do bekhendu nevyšla. V následné chomutovské přesilovce se prosadil v oslabení Radek Prokeš, který píchnutím v brankovišti navýšil vedení svého celku na čtyři zásahy – 0:4. Celkem vzápětí vstřelil úvodní pirátský gól Jan Svoboda, který byl sice před brankou faulován, ale i tak přehodil v početní výhodě beton Milana Kloučka – 1:4. Poté se Piráti snažili ještě více zdramatizovat, ale proti Motoru jim to nelepilo. Piráti doma poprvé padli.

Ohlasy trenérů

Martin Štrba (Piráti Chomutov): „Já budu velice stručný! Budějovice prokázaly svoji kvalitu a nastavily nám zrcadlo. Neměli jsme šanci. Soupeř měl celý zápas jasně pod kontrolou. Nemůžu klukům upřít snahu, ale Motor byl jasně lepší a zaslouženě vyhrál.“

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): „Jsme rádi za vítězství, protože jsme věděli, že nás tu nečeká nic jednoduchého. Chomutov má zase sebou velmi dobrý start do soutěže, vynikajícího gólmana a jako tým se prezentuje velmi dobře. Krom posledního utkání, které sehrál v Jihlavě. Je to mužstvo, ze kterého jsme měli obavy. Jsme rádi za tři body.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov