This text will be replaced


Reportáže

Piráti doma zůstávají stoprocentní, s Třebíčí poprvé v sezóně neinkasovali

Napsal 16.09.2019 Eliška Ratiborská, Ondřej Bartůněk
C h o m u t o v - Třetí kolo Chance ligy se odehrálo na domácím ledě, kde se Piráti postavili proti SK Horácka Slavia Třebíč. První část utkání byla výrazně aktivnější ze strany domácího celku, ale puk za záda třebíčského brankáře dostal jen Petr Stloukal. Druhá třetina byla plná domácích oslabení, přesto ani jednoho se nepodařilo hostům využít. Naopak skórovali znovu Piráti, konkrétně Jakub Sklenář ve vlastním oslabení. Poslední část zápasu byla z pohledu domácích dost opatrná, přesto se skóre ještě naposledy zvyšovalo díky trefě Lukáše Blahy.
3.kolo po 16.9.2019
CHM
3:0(1:0, 1:0, 1:0)
TRE
Chomutov
Pavlát – Žovinec, Rýgl, Pařízek, Lang, Tejnor, Blaha, Havel – Stloukal, Pitule, Suchý – Tomica, Thompson, Llewellyn – Sklenář, Vrhel, Chrpa – Tupý, J. Svoboda, M. Svoboda
Třebíč
Jekel – Jenáček, Nedbal, Forman, Furch, Mikyska, Čejka – Vodný, Nedvídek, Psota – Havránek, Šťovíček, Michálek – Malec, Tadeáš Král, Kratochvíl – Paták, Havlát, Podlaha

Branky a nahrávky

Chomutov
10. Stloukal (Pitule, Suchý), 28. Sklenář (Blaha), 57. Blaha (Sklenář)
Třebíč

Statistiky

Vyloučení
6:5
Využití
2:0
V oslabení
1:0
Střely na branku
34:29
Střely zblokované
8:15
Vhazování
32:31
Diváci
1701
Rozhodčí
Petružálek, Grech - Tvrdík, Šimán
Vyšší tresty
Tejnor (Chomutov) 10 minut

Shrnutí

V zápase se na první střelecký pokus dlouho nečekalo, jelikož už několik vteřin po začátku se k puku dostal Filip Suchý, jenž prověřil brankáře hostů. Do poloviny první třetiny se aktivně střílelo na obou stranách, ale bez úspěchu. Velkou šanci měli Piráti v přesilové hře, nakonec ji ale nevyužili, z čehož dlouho nesmutnili, protože v desáté minutě Tomáš Pitule nahrál přesně na Petra Stloukala a domácí hráči i fanoušci se mohli radovat – 1:0.

Dvě minuty po otevření skóre se hosté dostali po faulu do početní nevýhody a po dalších padesáti vteřinách dokonce do dvojnásobné. Toho se snažil využít Stanislav Vrhel, ale Třebíčtí nakonec přečkali oslabení bez újmy. Ihned po jeho skončení se snažil skóre vyrovnat bývalý Pirát Martin Šťovíček, ale jeho rána z mezikruží byla na Dominika Pavláta málo razantní. Spoustu práce měl až do konce prvního dějství i hostující maskovaný muž Pavel Jekel, ale další kotouč už za svá záda nepustil.

Do druhé části hry vstoupili domácí téměř okamžitě hvizdem rozhodčího, ale ani následující dvojnásobnou přesilovou hru svěřenci Martina Sobotky nevyužili ke srovnání skóre. Dominik Pavlát se jevil jako skutečně nepřekonatelný, když čelil mnoha střelám ze strany hostů, ale ani jednu si téměř polovinu dvacetiminutovky nenechal uniknout.

Ne příliš vídaná akce rozradostnila ROCKNET ARÉNU, když ve hře čtyři na pět unikli Marek Tomica s Jakubem Sklenářem, kterému nechybělo štěstí a v osmadvacáté minutě navýšil vedení – 2:0. Na druhé straně dostal velkou šanci na hokejku Dalimil Mikyska, který mířil na bližší tyč, ale se střelou i následujícím odražením kotouče si Dominik Pavlát s přehledem poradil. K začátku druhé poloviny utkání se vázalo hned několik zakázaných uvolnění na obou stranách, pak dokonce puk skončil již podruhé v zápase až na lavičce hostů. Ani ve druhé třetině si pověst neprůstřelného muže nenechal domácí strážce tří tyčí vzít, ačkoliv hosté byli značně aktivnější.

Začátek třetího dějství vypadal trochu nejistě a domácí si raději chránili svůj náskok, dokud se ke střele neodhodlal Jiří Tupý, který našel odražený puk přímo před brankářem, ale nebyl přesný. Dominik Pavlát svou klec střežil velmi pečlivě i během předposlední desetiminutovky hry: vychytal pokusy Davida Michálka i Martina Šťovíčka a nenechal se zaskočit ani dalšími aktivními střelami hostů. I přes opatrnost se k několika výstřelům dostaly zámořské posily domácího celku, trefil se však až v šestapadesáté minutě v přesilovce Lukáš Blaha na druhý pokus vymetením horního růžku branky – 3:0.

Tříbrankový náskok chomutovské natolik uklidnil, že si s hosty začali trochu pohrávat, což ale v případě Tomáše Pituleho vyústilo akorát ve vyloučení. Pak už se do konce utkání nenechal domácí celek ničím rozhodit a skóre se počtvrté už neměnilo.

Ohlasy trenérů

Martin Štrba (Piráti Chomutov): „Zápas bych shrnul do tří věcí, se kterými můžu být spokojený: první třetina, tři body a výkon Dominika Pavláta. S druhou a třetí třetinou nemůžu být spokojen. Až soupeř Boha neurazí, výsledek bude úplně jiný. Nelíbilo se mi to, protože jsme přestali hrát naši hru a zbytečně si to zkomplikovali. Jen díky Dominikovi jsme vyhráli 3:0."

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): „Do utkání jsme vstoupili špatně a v první třetině jsme byli horší. Upozorňovali jsme kluky, že cesta je dlouhá a je potřeba se rozhýbat poctivou rozcvičkou, ale to se nám nepovedlo. V první třetině nás domácí přehráli a jen díky gólmanovi a tomu, že domácí neproměnili šance do prázdné brány, jsme prohrávali jen 0:1. Po třetině jsme si k tomu něco řekli, chtěli jsme zlepšit pohyb a přesilovky, což se nám povedlo, ale soupeř bohužel v oslabení zvýšil na 2:0, kdy se nám zápas zlomil. Stále jsme se snažili, ale možná i kdybychom hráli do půlnoci, tak bychom gól nedali. Urazili jsme Boha a gól zkrátka nedali. Nedá se nic dělat a ve středu musíme jet dál."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov