Reportáže

Piráti po vyrovnaném výkonu slaví výhru z Českých Budějovic

Napsala 14.04.2019 Kateřina Kundertová
Č e s k é B u d ě j o v i c e / C h o m u t o v - Piráti porazili v osmém kole baráže o Tipsport extraligu České Budějovice na jich ledě a umazali tři body ze ztráty na Kladno. Chomutovští se i bez zraněného elitního centra Vladimíra Růžičky prosadili v každé třetině jednou, což je pomalu ale jistě posouvalo k venkovnímu vítězství, které podtrhl jistým výkonem Justin Peters.
BAR8 ne 14.4.2019
CEB
1:3(0:1, 0:1, 1:1)
CHM
Č. Budějovice
Strmeň – Plášil, Pýcha, Kutlák, Kachyňa, Vydarený, Jandus – M. Novák, Gilbert, Heřman – Beránek, Doktor, P. Novák – Šimánek, Přikryl, Babka – Karabáček, Dančišin, Doležal
Chomutov
Peters – Flemming, Knot, Štich, Jank, Kovář, Blaha, Trefný – Koblasa, Sklenář, Klhůfek – Tomica, Huml, Stránský – Dlouhý, Šťovíček, Duda – Chrpa, Chlouba, T. Svoboda

Branky a nahrávky

Č. Budějovice
57. Karabáček (Pýcha, M. Novák)
Chomutov
9. Štich (Chlouba, Chrpa), 37. Flemming (Chlouba), 53. Klhůfek (Jank, Koblasa)

Statistiky

Vyloučení
2:6
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
29:21
Střely zblokované
12:10
Hity
7:7
Vhazování
27:21
Diváci
6288
Rozhodčí
Hradil, Kika – Gebauer, Tošenovjan

Shrnutí

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, což přineslo i první šanci pro Václava Karabáčka, který však z pravého kruhu trefil jenom boční síťku chomutovské klece. O kousek blíže brance byl na druhé straně Marek Tomica, jenž z prostoru mezi kruhy trefil tyčku.

Zanedlouho se David Štich napřáhl k první gólové ráně v sezóně a od modré čáry otevřel přes clonící hráče skóre utkání – 0:1. V dalším průběhu Piráti ubránili dvě po sobě jdoucí oslabení, přičemž v tom druhém i zahrozili. Jan Stránský předložil v přečíslení dvou proti jednomu puk Petr Koblasovi, který však tváří v tvář Janu Strmeňovi selhal.

Do prostřední části vstoupili Chomutovští v oslabení, které i tentokrát bez větších problémů zvládli. Za pár okamžiků Petr Koblasa projel do pásma a přihrál Pavlu Klhůfkovi, který netrefil poloodkrytou branku.

V sedmatřicáté minutě se po nahození Bretta Flemminga od pravého mantinelu najednou puk třepotal v brance Českých Budějovic, což všechny včetně autora gólu překvapilo, puk se totiž odrazil od někoho mezi kruhy – 0:2. V závěru třetiny měli Piráti ještě možnost početní výhody, ve které však známého gólmana příliš neohrozili.

I třetí část začala aktivně, ale hra se přelévala ze strany na stranu bez větších šancí. Až ve 49. minutě ujel Petr Koblasa, který ani tentokrát gólmana nepřekonal. Zanedlouho se ve zmatku před bránou nejlépe zorientoval Pavel Klhůfek, jenž měl na hranici brankoviště prázdnou bránu – 0:3.

V šestapadesáté minutě začala 105 vteřin dlouhá přesilovka pět proti třem pro Motor, který se nakonec branky také dočkal. Vyraženou ránu od modré vrátil zpátky do klece Pirátů Václav Karabáček, což ponouknulo domácí k závěrečnému tlaku – 1:3. Ani v power-play ale svěřenci Václava Prospala další zásah nepřidali.

Foto: Pavel Kacerovský (www.hcmotor.cz)

Ohlasy trenérů

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): „Je to pořád stejné. Těžko budeme vyhrávat, když nedokážeme vyřešit situace, které šikovní hráči soupeře potrestají. Tím, že nedáme branku, nemáme šanci, abychom se z těch s*aček dostali. Deset měsíců jsme tady něco budovali, a tak bych nechtěl, abychom to v posledních pár dnech poslali do kytek. Kluci si místo v sestavě v průběhu roku vybojovali, takže mančaft je daný a s ním se budeme rvát až do konce, pokud tedy budeme zdravotně v pořádku. Až potom můžou dostat šanci další junioři.“

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Po pátečním zklamání bylo důležité, že se nám povedlo kluky namotivovat. K utkání přistoupili velice dobře. Chtěli jsme hrát aktivněji, což bylo z naší strany vidět, a zatlačit domácí, aby nám nabídli chyby. V první třetině tam nějaké šance byly, ujala se střela od modré. Potom byla hra neurovnaná z obou stran, až druhý gól to uklidnil. V závěru jsme udělali zbytečné fauly, jak je naším zvykem, a domácí využili přesilovku šest na tři. Mužstvu musím poděkovat, že to nevzdává a bojuje až do konce.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov