Reportáže

Piráti boj o důležité body nezvládli, Energie rozhodla v prodloužení

Napsal 03.03.2019 Kateřina Kundertová, David Panuška
C h o m u t o v - Karlovarská Energie mířila v rámci 50. kola Tipsport extraligy do Chomutova. Byl to duel o důležité body, Piráti na svého soupeře ztráceli dva body a snili o přeskočení západočeského mužstva. Vyrovnaný duel ale v prodloužení rozhodl Dávid Gríger. Jedinou branku Pirátů dal Lukáš Blaha, který se doma trefil podruhé v řadě.
50.kolo ne 3.3.2019
CHM
1:2p(0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
KVA
Chomutov
Peters – Jank, Trefný, Kovář, Knot, Dietz, Blaha, Valach – Sklenář, Růžička, T. Svoboda – Tomica, Klhůfek, Stránský – Koblasa, Vantuch, Duda – Marjamäki, Gut, Raška
Karlovy Vary
Bednář – Šenkeřík, Plutnar, Kozák, Eminger, Rohan, Sičák, Šafář – Beránek, Gríger, Rachůnek – Mikúš, Vlach, Černý – Gorčík, Skuhravý, Balán – Kohout, Kverka, Stloukal

Branky a nahrávky

Chomutov
44. Blaha (Růžička, Sklenář)
Karlovy Vary
29. Gríger (Beránek, Rachůnek), 61. Gríger (Rachůnek, Eminger)

Statistiky

Vyloučení
8:4
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
23:24
Střely zblokované
9:10
Hity
6:2
Vhazování
27:28
Diváci
4 431
Rozhodčí
Mrkva, Kubičík – Ondráček, Špůr

Shrnutí

Vstup do utkání měla Energie zjednodušený přesilovkou, ve které se však hosté k vážnějšímu ohrožení branky střežené Justinem Petersem nedostali. Největší emoce zaplály v sedmé minutě, když Jan Stránský se zamotaným pukem v dresu chtěl skórovat, což se mu i podle názoru videorozhodčího nepovedlo.

V dalším průběhu ani jeden celek nevyužil přesilovku, ale Piráti si z ní přenesli tlak do dalších minut. Krátce před koncem úvodního dějství nahození Stanislava Dietze vypadlo u Radka Dudy, jehož bekhend vychytal rychle se přesouvající Jan Bednář.

Energie svou přesilovou hru na začátku druhé části nevyužila, naopak Piráti byli o poznání blíže. Po střele Stanislava Dietze dorážel Lukáš Vantuch, který však trefil jenom konstrukci karlovarské klece. Krátce před polovinou základní hrací doby Dávid Gríger tak dlouho dotíral u tyčky, až puk za brankovou čáru dotlačil a poslal Energii do vedení – 0:1.

O chvíli později uháněl sám na bránu Ondřej Beránek, jehož vychytal Justin Peters. Na druhé straně hned z protiútoku nepotrestal mezeru v obraně Energie ani Lukáš Vantuch, takže i nadále Jan Bednář odolával, což se do konce prostřední dvacetiminutovky nezměnilo.

Úvod závěrečné části byl hodně rozháraný a nepřesný. Ve 44. minutě dostal obránce Lukáš Blaha na spodní hranici pravého kruhu přihrávku mezi nohy, ale poradil si zkušeně a stahovačkou kolem Bednářova betonu vyrovnal – 1:1. V následujících minutách měly Karlovy Vary převahu, kterou podpořily i dvě přesilovky, ani jednu však hokejisté z lázeňského města nevyužili.

Závěr základní hrací doby se nesl v obrazu pevných obran, takže se došlo do prodloužení. V 61. minutě rozhodl Dávid Gríger, jemuž v přečíslení dva na jednoho předložil puk Tomáš Rachůnek – 1:2pp.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Byla to bitva. Oba týmy hrály o hodně a podle toho taky vypadlo i utkání, které nebylo moc pohledné. Byl to souboj brankářů a taktik. Ve druhé třetině se soupeř ujal vedení, což pro nás nebylo úplně ideální, ale dokázali jsme srovnat. Chtěli jsme utkání zvrátit, ale nedali jsme góly. Prodloužení je pro nás zklamání, protože jsme ho zahráli naivně, a proto jsme prohráli.“

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): „Bylo to pro nás další těžké utkání. Ze začátku na nás byla znát nervozita, takže jsme neměli úplně ideální pohyb, jaký bychom potřebovali. Od druhé třetiny jsme začali hrát, co jsme chtěli, a navíc jsme dali první branku, což bylo hodně důležité. Velmi si cením, že i za stavu 1:1 jsme zvládli závěr. Byli jsme silní, obětaví a šli jsme si za druhým bodem, který je pro nás nesmírně cenný. Budeme bojovat dál.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov