Reportáže

Piráti neprodloužili bodovou sérii, vysoko podlehli Vítkovicím

Napsala 19.02.2019 Kateřina Kundertová
C h o m u t o v - Piráti nenavázali ve 46. kole Tipsport extraligy na předchozí dobré výkony a jednoznačně podlehli Vítkovicím. Utkání dostalo jasný ráz už v úvodních minutách, kdy Chomutovští v pozměněné sestavě třikrát rychle inkasovali. O čestný gól se postaral jako správný kapitán Marek Tomica, který skóroval podruhé v sezóně. Růžičkova družina by na nezdar z Ostravy měla rychle zapomenout, protože v další bitvě vyzve na vlastním ledě Pardubice.
46.kolo út 19.2.2019
VIR
9:1(4:0, 3:0, 2:1)
CHM
Vítkovice
Dolejš – Výtisk, Trška, Šidlík, Gregorc, Krenželok, Hrabal – Olesz, Lev, Dej, Schleiss, Roman, Tybor, Květoň, Poletín, Szturc, Kucsera, Š. Stránský, Zdráhal
Chomutov
Peters (4. Pavlát) – Trefný, Knot, Kovář, Buchtela, Dietz, Blaha, Zeman – Sklenář, Růžička, Duda, Tomica, Vantuch, Klhůfek, Koblasa, Raška, Marjamäki, Chlouba, Havel

Branky a nahrávky

Vítkovice
3. Szturc (Výtisk, Poletín), 4. Szturc (Trška), 4. Lev (Olesz, Gregorc), 13. Schleiss (Roman), 27. Trška (Dej, Lev), 36. Tybor, 38. Szturc, 48. Zdráhal (Šidlík, Š. Stránský), 50. Olesz (Kucsera, Trška)
Chomutov
52. Tomica (Vantuch, Klhůfek)

Statistiky

Vyloučení
3:4
Využití
1:0
V oslabení
1:0
Střely na branku
36:28
Střely zblokované
12:4
Hity
12:16
Vhazování
35:29
Diváci
3723
Rozhodčí
Šír, Kika – Lederer, Polák

Shrnutí

Piráti do utkání dobře vstoupili, jenomže domácím vyšlo všechno, na co sáhli, a během 76 vteřin si vypracovali třígólové vedení. Nejprve Roman Szturc tečoval prudkou střelu Jana Výtiska a následně z rychlého protiútoku nadvakrát skóroval – 2:0. Třetí čárku na konto Justina Peterse přidal po pohledné souhře Jakub Lev, a kanadský gólman tak přenechal místo mladšímu Dominiku Pavlátovi – 3:0.

Rychle mohl snížit Petr Koblasa, který však z hranice levého kruhu minul. Na konci třinácté minuty využil šťastného odrazu mezi kruhy Jan Schleiss, který rychlou střelu překonal i vystřídavšího brankáře Pirátů – 4:0.

Chomutovští v úvodu prostřední části nevyužili přesilovku, a tak mohli pokračovat domácí. Peter Trška nahodil z levého rohu a od Ronalda Knota v souboji s Jakubem Lvem se puk odrazil do sítě – 5:0. Snížení měl na holi Lukáš Vantuch, který byl v úniku tísněn, a tak nezakončil ideálně.

Ve 36. minutě z vyjetého brankáře Pirátů vypadl kotouč, který si sebral Radoslav Tybor a zvýšil na 6:0. Když už mohla Růžičkova družina udeřit v přesilovce, Roman Szturc si ve středním pásmu sebral puk a pokusem mezi betony dokonal hattrick – 7:0.

Ve třetí třetině už se utkání spíše dohrávalo. Ve 48. minutě Dominik Pavlát vyrazil Výtiskovu ránu před sebe, kde si puk sebral Patrik Zdráhal a doplnil vítkovické střelce – 8:0. V následující minutě Stanislav Dietz podrazil unikajícího Radoslava Tybora, jenž se však ani z nařízeného trestného střílení neprosadil.

Do minuty se Ridera přitáhla k desítce, vedení 9:0 zajistil tečí před brankou Rostislav Olesz. Finální podobu výsledku dal Marek Tomica, který vstřelil čestný zásah Pirátů a sebral Danielu Dolejšovi čisté konto – 9:1.

TOPfoto: Petr Kotala.

Ohlasy trenérů

Jakub Petr (HC Vítkovice Ridera): „Venku jsme nasbírali čtyři porážky, po měsíci jsme hráli doma a mužstvo k tomu přistoupilo výborně. Úvodní góly nás uklidnily a povinnosti na defenzivní i ofenzivní straně jsme si plnili i za rozhodnutého stavu. Nenechalo nás na holičkách 3 723 diváků, za což jim patří poděkování.“

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Přijeli jsme do Vítkovic v den zápasu s cílem navázat na dobré výkony, ale po třech minutách vzal ráz zápasu za své. Reagovali jsme výměnou gólmana, ale nezvládli jsme to. Strašně nás to mrzí, ale vypadli nám čtyři obránci a dva útočníci, což má fatální dopad na tým. Potvrdilo se to, tentokrát jsme nebyli konkurenceschopní. Teď se musíme zmobilizovat na páteční duel s Pardubicemi.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov