Reportáže

Pátá porážka v řadě, Piráti nestačili na třetí Mountfield

Napsal 01.02.2019 David Panuška
C h o m u t o v - Piráti se po devíti dnech představili na domácím ledě. V rámci jednačtyřicátého kola Tipsport extraligy přijel do ROCKNET ARÉNY třetí Mountfield z Hradce Králové. Hosté měli aktivnější pohyb a ve druhé třetině se dostali do dvoubrankového vedení. Piráti sice po šťastné trefě Sklenáře snížili, ale nakonec padli.
41.kolo pá 1.2.2019
CHM
1:3(0:0, 1:2, 0:1)
MHK
Chomutov
Peters – Kovář, Valach, Dietz, Knot, Jank, Buchtela – Sklenář, Růžička, Havel – Marjamäki, Huml, T. Svoboda – Tomica, Raška, Duda – Koblížek, Gut, Chrpa.
Hradec Králové
Maxwell – Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Rákos, Lessio.

Branky a nahrávky

Chomutov
37. Sklenář (Chrpa, Dietz)
Hradec Králové
26. R. Pavlík (Cingel, Vincour), 28. Koukal (Vincour, Smoleňák), 44. R. Pavlík

Statistiky

Vyloučení
4:6
Využití
0:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
26:28
Střely zblokované
11:8
Hity
6:5
Vhazování
20:29
Diváci
2 984
Rozhodčí
Hribik, Kika – Frodl, Hanzlík

Shrnutí

Střetnutí sice začalo z obou stran hodně aktivně, ale ani jeden celek se nemohl dostat to vyložené šance. V sedmé minutě nejprve Jakub Sklenář tečoval Knotovo nahození jenom do brankové konstrukce, v pokračující akci Vladimír Růžička vybídl ke skórování Jana Havla, jenž však z dobré pozice nevyzrál na Brandona Maxwella.

Na druhé straně si o chvíli později Patrik Miškář neporadil tváří v tvář proti Justinu Petersovi. V závěru úvodního dějství během přesilové hry Jakub Sklenář dobrou tečí minul odkrytou branku hostů, a tak se skóre neměnilo.

Na první gól se čekalo do 26. minuty, kdy střelu Lukáše Cingela tečoval do sítě Radovan Pavlík – 0:1. Zanedlouho vedl Hradec Králové už o dva góly, jelikož se Petr Koukal dostal ke sraženému puku a v přesilovce prostřelil bezmocnou jedničku Chomutova – 0:2.

Po polovině utkání Jan Havel unikal na bránu soupeře a vybojoval pro svůj tým přesilovou hru, v níž se neskórovali Masi Marjamäki ani Adam Raška. Za pár okamžiků Jakub Sklenář mířil do přesily hostů, ale přesto nenápadnou střelou nachytal Brandona Maxwella na první tyčce a snížil – 1:2.

Na začátku závěrečného dějství Piráti nevyužili zbytek přenesené přesilovky, takže mohl udeřit Mountfield. Radovan Pavlík vybojoval puk na modré, vyrazil do úniku a skóroval ránou mezi betony – 1:3. Nedlouho po sobě měli hosté možnost ve dvou početních výhodách, ve kterých své vedení nenavýšili.

Přibližně pět minut před koncem dostali Chomutovští minutu a 53 vteřin v pěti proti třem a na ledě se začalo jiskřit. Ve vyhrocené atmosféře a během power-play v šesti proti třem Piráti nesnížili, takže už se skóre nezměnilo a družina Vladimíra Růžičky prohrála i čtvrtý vzájemný duel v sezóně.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Piráti Chomutov): „První třetina vyzněla jasně pro Hradec, přehrával nás, ale my jsme na druhou stranu dobře bránili. Nějaké šance pochytal brankář Peters. Paradoxně ve druhé a třetí třetině jsme hráli slušně, ale druhá třetina rozhodla v náš neprospěch. Dostali jsme dva góly a Hradec si to v poslední třetině pohlídal. Rozhodlo také to, že jsme v poslední třetině nevyužili přesilovku pět na tři, abychom se vrátili zpět do zápasu a v posledních třech minutách zkusili v power-play srovnat. Když se nevyužije přesilovka pět na tři, nemůžeme pomýšlet výhru.“

Tomáš Martinec (Mountfield HK): „Jeli jsme do Chomutova s vědomím, že to bude těžký zápas. Od nás nebyl výkon ideální a rádi bychom se prezentovali jiným hokejem. Byl to spíš takový boj z obou stran. Vyskytovala se spousta nepřesností. Bodů z Chomutova si moc vážíme.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov