Reportáže

Piráti nestačili na Zlín, Berani položili základ vítězství v první třetině

Napsal 18.01.2019 Vendula Zdražilová
C h o m u t o v - Piráti v rámci šestatřicátého kola Tipsport extraligy přivítali na svém ledě zlínské Berany. Jedenáctý celek tabulky v ROCKNET ARÉNĚ v průběhu druhé třetiny vedl už o čtyři branky. Piráti však zásluhou Radky Dudy skórovali v přesilové hře a vykřesali naději, kterou už ale dalším zásahem nepodpořili a prohráli podruhé v řadě.
36.kolo pá 18.1.2019
CHM
1:4(0:2, 1:2, 0:0)
PBZ
Chomutov
Peters – Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Trefný, Antropov – T. Svoboda, Růžička, Marjamäki – Stránský, Sklenář, Raška – Duda, Vantuch, Tomica – Klhůfek, Huml, Koblasa
Zlín
Kašík – Freibergs, Nosek, Žižka, Řezníček, Valenta, Zbořil, Novotný – Kubiš, Fořt, Ondráček – Lakatoš, Sedláček, Kulda – Popelka, Fryšara, Šlahař – Herman, Honejsek, Okál

Branky a nahrávky

Chomutov
34. Duda (Vantuch)
Zlín
2. Sedláček (Kulda, Žižka), 6. Honejsek (Okál, Herman), 30. Šlahař (Nosek, Freibergs), 32. Herman (Honejsek, Šlahař)

Statistiky

Vyloučení
3:3
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
24:23
Střely zblokované
9:12
Hity
13:10
Vhazování
30:29
Diváci
3421
Rozhodčí
Hradil, Úlehla – Jelínek, Malý
Vyšší tresty
Růžička (Chomutov) 10 minut

Shrnutí

Piráti sice začali aktivně, ale gól se slavil na druhé straně. Edgars Kulda na útočné modré čáře narazil kotoučPavlu Sedláčkovi, který se tak ocitl tváří v tvář Petersovi. Zakončení forhendem přeskočilo záda maskovaného Piráta – 0:1. Další rána pro Chomutov přišla v šesté minutě. Nahození Zdeňka Okála od modré čáry srazil brankář domácích jen před sebe. Tam byl připravený Antonín Honejsek, jenž neměl problém s doklepnutím puku – 0:2.

V desáté minutě Chomutovští zatopili v obranném pásmu Zlína. O největší rozruch se postarala dělovka Bretta Flemminga z vrcholu kruhu, která hlasitě zacinkala na tyčku. O pár sekund později se před Kašíkem ocitl sám na levé straně Adam Raška, ale ani on neuspěl. Od brusle stejného hráče se o chvíli později odrazil puk znovu do tyče, takže Piráti šli poprvé do kabin bez vstřeleného gólu, protože Kašík na poslední chvíli chytil puk směřující do branky po střele Marjamäkiho.

Začátek druhé části příliš zajímavých akcí nepřinesl. Až do 27. minuty mohli diváci vidět pouze jednu střelu, a to na straně hostů. Ovšem o dvě minuty později byl blízko brance Masi Marjamäki, který těsně před Kašíkem zakončoval mezi betony. Gólman Beranů s vypětím všech sil udržel kotouč pod sebou. V polovině utkání našel David Nosek za obranou volného Jakuba Šlahaře, který unikal osamocený na pirátskou branku. Zakončením nad lapačku stanovil skóre už na 0:3.

Domácím zaskočeným inkasovanou brankou ujeli ve 33. minutě Antonín Honejsek s Jakubem Hermanem. Druhý jmenovaný po křižné přihrávce vsítil gól střelou z voleje – 0:4. O dvě minuty později hráli domácí přesilovou hru. V ní našel krásnou přihrávkou z levé strany Lukáš Vantuch u pravé tyče Radka Dudu. Ten se nemýlil, a upravil tak stav zápasu na 1:4.

Ve 44. minutě nastřeloval od pravého mantinelu kotouč Tomáš Svoboda. Jeho ránu těsně před Kašíkem tečoval Pavel Klhůfek. Následně se v brankovišti strhla mela o kotouč, ale hosté celou situaci ustáli. Ve 49. minutě byl nebezpečně u pravé tyče připraven Edgars Kulda. Po nahrávce zpoza branky pohotově zakončoval. Justin Peters ovšem předvedl senzační zákrok lapačkou.

V 53. minutě pálil od modré čáry Brett Flemming. Jeho bombu mezi kruhy ještě tečoval Adam Raška. Libor Kašík puk vůbec neviděl, ale ten ho ke smůle domácích trefil. Zbytek utkání už Berani poctivě bránili, a Chomutovu tak příliš šancí nedovolili. Zlínští tedy uštědřili domácím porážku 1:4.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Piráti Chomutov): „Měli jsme hrozně špatný vstup do zápasu a ve stejném duchu jsme zbytek zápasu odehráli. Bylo to jedno z nejhorších utkání, které jsme letos odehráli.“

Robert Svoboda (PSG Berani Zlín): „Podařil se nám vstup do utkání, využili jsme příležitosti a dostali jsme se do vedení 2:0. Domácí pak přidali, ale nám se podařilo jejich nápor odrazit. Když už jsme získali vedení 4:1, věřili jsme, že zápas zvládneme. Pozitivní je výkon Libra Kašíka, který dostal jenom jeden gól, a produktivita Honejskovy lajny.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov