zde.">
This text will be replaced


Reportáže

Piráti ve speciálním utkání padli s Mladou Boleslaví, rozhodla nepovedená druhá třetina

Napsal 13.01.2019 David Panuška
C h o m u t o v - Piráti v rámci pětatřicátého kola Tipsport extraligy hostili Mladou Boleslav. Utkání se neslo v duchu třetího ročníku akce pro chomutovskou nemocnici. Piráti začali brankou Pavla Klhůfka. Hosté nicméně srovnali a ve druhé třetině vstřelili tři branky. V poslední části sice domácí snížili na rozdíl jediné trefy, ale v závěru Bruslaři své vítězství potvrdili. Už nyní běží aukce speciálních dresů, jejíž výtěžek pomůže rehabilitačnímu oddělení chomutovské nemocnice. Zapojit se můžete zde.
35.kolo ne 13.1.2019
CHM
3:5(1:1, 0:3, 2:1)
MBL
Chomutov
Peters – Flemming, Jank, Knot, Antropov, Trefný, Dietz, Buchtela – T. Svoboda, Růžička, Marjamäki – Stránský, Sklenář, Raška – Duda, Vantuch, Tomica – Klhůfek, Huml, Koblasa.
Ml.Boleslav
Krošelj – Němeček, Bernad, Hrdinka, Pláněk, Dlapa, Kurka – Vondrka, Klepiš, Skalický – Pabiška, Žejdl, Šťastný – Najman, Musil, Látal – Flynn, Knotek, Kousal.

Branky a nahrávky

Chomutov
5. Klhůfek (Flemming), 42. Tomica (Raška, Duda), 55. Jank (T. Svoboda)
Ml.Boleslav
17. Dlapa (Najman, Musil), 22. Musil (Hrdinka, Látal), 28. Musil (Najman, Látal), 29. Šťastný (Žejdl), 57. Žejdl

Statistiky

Vyloučení
0:4
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
30:29
Střely zblokované
11:6
Hity
11:5
Vhazování
29:26
Diváci
4 651
Rozhodčí
Pavlovič, Hejduk – Gerát, Hynek

Shrnutí

Speciální utkání před skvělou diváckou kulisou začalo v tempu a příliš se nepřerušovalo. Plné ochozy ROCKNET ARÉNY poprvé rozjásal Pavel Klhůfek, který stál ve správný čas na správném místě, a mohl tak doklepnout vyraženou střelu Bretta Flemminga – 1:0. Úvodní trefa posunula Piráty do tlaku, ve kterém si vybojovali početní výhodu, ta se oproti předchozím duelům nepovedla.

Na přelomu třetiny se tlačil do zakončení z rychlého protiútoku Marek Tomica, jenž si nepřišel na Gašpera Krošelje. Ještě do konce úvodní dvacetiminutovky vyrovnal expirát Ondřej Dlapa, který se prosadil střelou okamžitě po vhazování – 1:1.

Hned na začátku druhé části Lukáš Pabiška vybídl v přečíslení dva na jednoho Martina Pláňka, jenž však před odkrytou brankou selhal. To ho nemuselo mrzet, protože za pár vteřin dorazil nahození nekrytý Pavel Musil, který otočil vývoj utkání – 1:2. Vzápětí se Chomutovští prezentovali další nepovedenou přesilovkou, takže udeřili Bruslaři.

V rozmezí 27 vteřin se prosadili Pavel Musil ránou z pravého kruhu a z mezikruží David Šťastný, kteří stanovili průběžné skóre na 1:4 z pohledu domácích. V závěru dějství nadějný pokus Marka Tomici skončil od betonu gólmana hostů jenom na mantinelu a poté Piráti nevyužili rozpůlenou početní výhodu.

Krátce po jejím skončení skóroval z dorážky poprvé v sezóně kapitán Marek Tomica, na něhož však nenavázali Jakub Sklenář z úniku ani Radek Duda po nepovedené rozehrávce Bruslařů – 2:4. Na přelomu periody se Piráti v pěti proti čtyřem do střeleckých pozic dostali, ale kontaktní branka z toho nebyla.

V 55. minutě Gašper Krošelj nerozehrál ideálně, puk se dostal mezi kruhy, kde se do něj opřel Bohumil Jank, jenž skóroval ve třetím duelu v řadě – 3:4. Drama však nemělo dlouhého trvání, když dal finální podobu výsledku Lukáš Žejdl, jenž našel mezeru mezi Petersovými betony – 3:5.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „První třetina byla z naší strany dobrá. Hráli jsme přesně, co jsme chtěli, a podařilo se nám jít rychle do vedení. Škoda trochu laciné branky, kterou jsme inkasovali na 1:1, když jsme si špatně přebrali hráče po buly. Měli jsme šance, abychom vedli. Druhá třetina nás stála zápas, protože jsme dostali tři rychlé slepené góly a prohrávali jsme. Ve třetí třetině jsme chtěli s duelem ještě něco udělat, nechtěli jsme ho odevzdat zadarmo. Musíme před hráči smeknout, protože jsme hned vsítili branku, což nás nakoplo a byl nás plný led. Bohužel jsme šance nevyužili, protože jsme jednoznačně měli na to, abychom remizovali. Bod bychom si zasloužili, ale Boleslav nás potrestala, protože využila jakoukoliv naši chybičku.“

Miloslav Hořava (BK Mladá Boleslav): „Jsem hrozně rád, že jsme získali tři body, ale zápas jako takový se mi nelíbil. Udělali jsme strašně moc chyb nebo úplných propadnutí. Naštěstí nám tam spadly ve druhé třetině tři střely, takže jsme se dostali do vedení. Ubránili jsme to na poslední chvíli. Zápas mohl skončit remízou nebo jsme klidně mohli prohrát.“