Reportáže

Bodově to nevyšlo ani popáté, Plzeň nasázela Pirátům devět branek

Napsal 28.09.2018 Ondřej Bartůněk, David Panuška
C h o m u t o v - Piráti měli před sebou v pátém kole Tipsport extraligy náročnou výzvu. Po čtyřech prohrách v řadě chtěli konečně bodovat. Domácí začali skvěle a v první minutě již vedli. Poté ale rozjela gólový koncert Škodovka, který se zastavil na čísle devět. Premiérová trefa Bohumila Janka v poslední minutě nic nezměnila, Piráti padli 2:9 a v neděli je čeká cesta na Spartu.
5.kolo pá 28.9.2018
CHM
2:9(1:3, 0:2, 1:4)
PLZ
Chomutov
Stezka (41. - 54. Dvořák) – Valach, Jank, Knot, Štich, Trefný, Dietz, Blaha – Skokan, Růžička, Sklenář – Vantuch, Huml, Tomica – Havel, Klhůfek, Koblasa – Stránský, Šťovíček, Dlouhý
Plzeň
Frodl – Čerešňák, J. Kindl, Kaňák, Allen, Vráblík, Pulpán, Jones – Gulaš, Nedorost, Indrák – Kantner, Kratěna, Stach – V. Němec, Kracík, D. Kindl – Eberle, Kodýtek, Straka

Branky a nahrávky

Chomutov
1. Růžička (Sklenář), 60. Jank (Skokan, Koblasa)
Plzeň
2. V. Němec (Kracík, Pulpán), 9. Straka, 12. V. Němec (Kaňák), 34. Kratěna (Stach), 37. Indrák (Gulaš), 41. Straka (J. Kindl, Kodýtek), 47. V. Němec (Gulaš), 53. V. Němec (Jones, Stach), 56. Kracík (Kaňák, Nedorost)

Statistiky

Vyloučení
6:7
Využití
0:3
V oslabení
0:1
Střely na branku
27:24
Střely zblokované
8:11
Hity
9:4
Vhazování
29:25
Diváci
3 406
Rozhodčí
Hejduk, Pražák – Gerát, Hynek
Vyšší tresty
Tomica (Chomutov) 10 minut

Shrnutí

Chomutovští už od začátku na nic nečekali, a i proto mohli již po devětadvaceti vteřinách slavit vedoucí branku. Po ráně z levé strany od Dávida Skokana se ocitl puk na hokejce Vladimíra Růžičky na pravém kruhu. Ten pokusem do protipohybu Frodla rozevlál síť v plzeňské kleci – 1:0. Na odpověď se ovšem dlouho nečekalo. Již po sedmdesáti sedmi vteřinách skórovali i hosté. A to, když zpoza branky dostal k přední tyči nahrávku Vojtěch Němec. Pohotovým šťouchnutím procedil kotouč za Stezku – 1:1. V páté minutě měli Piráti velkou šanci na návrat do vedení, když v oslabení střílel k levé tyči Vladimír Růžička. Pokus ovšem mířil těsně mimo.

O minutu a půl později se potácel puk v brankovišti Pirátů po střele od modré. Nikdo z hostů nakonec branku nevstřelil. Velkou šanci v oslabení měli také hosté, to probíhala zrovna devátá minuta. Do úniku po pravé straně ujel Petr Straka, jenž rychlou střelou překvapil Aleše Stezku k přední tyči – 1:2. Další rána pro domácí přišla v dvanácté minutě. To hrála Škodovka přesilovku a po chybě Lukáše Blahy se dostal puk k volnému Vojtěchu Němcovi, který pohodlně zasunul kotouč za beton ležícího gólmana – 1:3. V patnácté minutě mohl Vojtěch Němec slavit hattrick. V přesilovce se dostal ke střele z bezprostřední blízkosti. Jeho bomba však rozezvonila jen břevno klece Pirátů.

V úvodu prostřední periody hráli Piráti přesilovku. Mezi kruhy volného Jakuba Sklenáře našla přihrávka od Vladimíra Růžičky. Proti jeho ráně však Dominik Frodl zakročil hokejkou. Ve třicáté třetí minutě ujížděli domácí dva na jednoho, na levé straně nabral puk Jan Stránský a u pravé tyče našel Jakuba Sklenáře. Ten však prudkou přihrávku nenasměroval mezi tři tyče. Z následného protiútoku hrozili Západočeši. Po kombinaci se dostal puk mezi kruhy na Petra Straku, který střelou z první orazítkoval břevno.

O necelé dvě minuty později se už Plzeňští prosadili. Akce podobná té předchozí, jen tentokrát byl v mezikruží Ondřej Kratěna. Jeho zakončení mezi ruku a tělo skončilo v brance a stanovilo stav utkání na 1:4. Probíhala třicátá sedmá minuta, když měl Aleš Stezka i kopec smůly. Nejprve Miroslav Indrák nebezpečně pálil z mezikruží. Po pěkném zákroku chomutovského strážce branky si dojel puk za brankou a poslal ho hbitě do brankoviště. Kotouč po odrazu od ležícího maskovaného muže skončil za brankovou čarou – 1:5.

Začátek poslední dvacetiminutovky divákům přinesl další rychlou branku v síti Pirátů. Po přihrávce od Jakuba Kindla pálil z voleje z pravého kruhu Petr Straka. Za Stezkou jen zavlála síť, a po šesti gólech přenechal místo v brance Tadeáši Dvořákovi – 1:6. Ve čtyřicáté sedmé minutě Vojtěch Němec slavil hattrick. Maskovaný Pirát měl před sebou zdánlivě jednoduchou rozehrávku, ale kotouč se mu zamotal mezi nohy. Plzeňský útočník byl poblíž a hokejkou doťukl černou gumu do klece – 1:7.

Další puk lovil z klece Tadeáš Dvořák v padesáté třetí minutě. Střelu od modré od Nicholase Jonese tečoval ještě Vojtěch Němec a slavil tak čtvrtou trefu v utkání. Po této akci svítilo na kostce skóre 1:8. Poté se vrátil do klece zpět Aleš Stezka. Další zásah přidali hosté čtyři minuty před koncem. V přesilovce se střela od modré odrazila až na hokejku Jaroslava Kracíka. Ten z bezprostřední blízkosti neměl problém doklepnout puk za brankáře domácích – 1:9. Dvacet vteřin před závěrečnou sirénou snížil těsně po skončení přesilovky Bohumil Jank. Jeho bomba od modré čáry tak kosmeticky upravila stav utkání na konečných 2:9.

TOP foto: Petr Kozelek

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Vyjma prvního střídání, kdy jsme dali branku, jsme podali katastrofální výkon. Bylo tam strašně moc individuálních chyb. Pokud nezměníme myšlení hráčů a nebudeme hrát, co si říkáme, neporazíme nikoho. Doslova katastrofa.“

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Vstoupili jsme do utkání špatně, dostali jsme gól v prvním střídání a celkově jsme neměli dobrý začátek. Hráčům chyběl pohyb a lepší reakce, ale naštěstí jsme se rychle vrátili gólově do zápasu. Ještě za hratelného stavu pro Chomutov jsme měli mraky oslabení, která jsme ale přečkali. Góly na 4:1 a 5:1 jsme výsledkově odskočili. Třetí třetina už dopadla, jak dopadla.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov