Reportáže

Piráti s Mountfieldem opět o jediný gól, předehrávka vyzněla fotbalovým výsledkem pro domácí

Napsala 23.01.2018 Kateřina Kundertová
H r a d e c K r á l o v é / C h o m u t o v - Piráti odjeli k předehrávce 49. kola Tipsport extraligy do Hradce Králové, kde rozhodl jediný gól. Mountfield šel v osmé minutě do vedení, které udržel až do závěrečné sirény, a Chomutovští tak podruhé ze tří zápasů prohráli nejtěsnějším možným rozdílem. Naději držel dlouho Štěpán Lukeš, jenž zlikvidoval 29 střeleckých pokusů domácích s úspěšností téměř 97 procent. Nejpilnějším střelcem byl s pěti ránami Stanislav Dietz, ani on se však proti bývalým spoluhráčům neprosadil.
49.kolo út 23.1.2018
MHK
1:0(1:0, 0:0, 0:0)
CHM
Hradec Králové
Pavelka – Čáp, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Gregorc – Bednář, Džerinš, Cingel – Vopelka, Koukal, Červený – Köhler, Dragoun, Berger – R. Pavlík, Kukumberg, Zigo
Chomutov
Lukeš – Valach, Grman, Flemming, Dietz, Slovák, Knot – Vondrka, Růžička, Sklenář – Skokan, Huml, Koblasa – Tomeček, Chlouba, Poletín – Havel, Šťovíček, Dlouhý – Lauko

Branky a nahrávky

Hradec Králové
8. Berger (Dragoun)
Chomutov

Statistiky

Vyloučení
3:4
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
30:24
Střely zblokované
14:8
Hity
13:7
Vhazování
31:34
Diváci
3899
Rozhodčí
Mrkva, Pražák – Lederer, Hanzlík
Vyšší tresty

Shrnutí

Do předehrávky vstoupili lépe domácí, kteří si v šesté minutě vytvořili první gólovou šanci. Radovan Pavlík objel bránu a předložil puk do ohně přímo na hůl Tomáši Zigovi, jenž z ideální pozice mezi kruhy neprostřelil Štěpána Lukeše. Ve shodné minutě začalo první oslabení Chomutovských, kteří nejprve zásluhou mladého gólmana odolali samostatnému úniku Bedřicha Köhlera, poté inkasovali z hole Jana Bergera, jenž doklepl do sítě dobrou přihrávku od levého mantinelu – 1:0.

Krátce po první nevyužité početní výhodě Pirátů mohl srovnat Ivan Huml, který si u pravé tyčky Pavelkovy klece nezpracoval kotouč. Před koncem dějství si svěřenci Vladimíra Růžičky ještě jednou zahráli v pěti proti čtyřem, čehož nevyužili ani se čtyřmi střelami Stanislava Dietze.

Hned po 43 vteřinách hry ve druhé periodě Zdeněk Čáp předložil puk z levé strany svému kapitánovi Jaroslavu Bednářovi, jenž ze střelecké pozice v mezikruží našel jenom připravenou lapačku chomutovské jedničky. Za pár momentů byla vyražená střela Ronalda Knota chvíli nekryta v brankovišti, kam nedojel nikdo v bílém. Na druhé straně selhali Petr Koukal a Roman Kukumberg.

Krátce po polovině střetnutí uháněl po levém křídle Rudolf Červený, kterého ale vychytal hranou vyrážečky Štěpán Lukeš. V dalším průběhu měli dobré možnosti Chomutovští. Nejprve Martin Šťovíček předložil puk na hůl Janu Havlovi, jenž ale z mezikruží nechal vyniknout Jaroslava Pavelku, který následně vychytal i střelu ze samostatného úniku mířící mezi betony v podání Ivana Humla.

Na začátku závěrečné třetiny si střelecké pokusy připsali Rudolf Červený a Roman Kukumberg, ani jeden však na mladého brankáře v chomutovské kleci nevyzrál. Na přelomu dějství nejprve Stanislav Dietz projel po pravé straně a vypálili, poté to zkoušel z druhé strany Martin Šťovíček, ani on ale střelecké trápení neprolomil. V 54. minutě si Piráti zkomplikovali závěrečný tlak, jelikož na trestnou lavici usedl Stanislav Dietz a po jeho návratu Michal Vondrka.

Po dvanácti vteřinách kapitána Pirátů doplnil na lavici hanby i Jaroslav Bednář, takže se po dvou sporných vyloučeních hrálo ve čtyřech proti čtyřem. Po dvou nadějných střelách Vladimíra Růžičky se celky vrátily do pěti a Chomutovští odvolali Štěpána Lukeše. Po nebezpečné střele Stanislava Dietze, jehož vychytal Jaroslava Pavelka, si Vladimír Růžička vybral šest vteřin před koncem time-out, po kterém ale jeho svěřenci nevyrovnali.

Top foto: Stanislav Souček (Mountfield HK).

Ohlasy trenérů

Václav Sýkora (Mountfield HK): „Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, všechny letošní s Chomutovem skončily nejtěsnějším rozdílem. A tentokrát to nedopadlo jinak. Chtěl bych hráčům poděkovat, protože odehráli velmi dobrý zápas a za vítězstvím si šli. V první přesilovce jsme vstřelili gól, ale ve hře pět na pět jsme žádnou šanci neproměnili, i když jsme jich měli hodně. Vedení 1:0 je velice ošidné a zápas je postupem času psychicky náročnější, protože když neodskočíte, tak každá chybička může znehodnotit 90 procent zápasu. Jsem hodně rád, že jsme to zvládli a tři body urvali. Velký podíl na tom měl Jarda Pavelka v bráně, který chytal bezchybně a velice jistě.“

Petr Martínek (Piráti Chomutov): „Myslím, že jsme odehráli slušné utkání. Výborný výkon podal v bráně Štěpán Lukeš, momentálně nás drží v každém zápase. Bohužel ta koncovka... Měli jsme pár šancí, ale když nedáte gól, nemůžete vyhrát. Možná nám chybí trochu důrazu, možná štěstí. Je to teď už druhé utkání, ve kterém jsme nedali gól. Přijeli jsme sem bodovat, a to se nám nepovedlo. Ale jedeme dál, tabulka je hodně vyrovnaná.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov