Reportáže

Pirátská série se prodlužuje, Mladá Boleslav šťastnější v nájezdech

Napsal 20.10.2017 David Panuška
C h o m u t o v - Po pěti porážkách v řadě přivítali Piráti v rámci patnáctého kola Tipsport extraligy tabulkového souseda z Mladé Boleslavi. Piráti vedli po devíti minutách již o dvě branky, náskok ovšem ztratili ve druhé třetině. O utkání nakonec rozhodly nájezdy, které vyhráli hokejisté ze středu Čech. Premiérovou branku v sezóně vstřelil Dávid Skokan, poprvé v extralize stál od první minuty v brance Štěpán Lukeš.
15.kolo pá 20.10.2017
CHM
2:3sn(2:0, 0:2, 0:0 - 0:0)
MBL
Chomutov
Lukeš – Mrázek, Flemming, Rašner, Valach, Dlapa, Slovák, Grman – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, Růžička, Koblasa – Poletín, Lauko, Skokan – Hlava, Chlouba, Tomeček
Ml.Boleslav
Růžička – Kotvan, Říha, Hanzlík, Knot, Němeček, Stříteský, Hrdinka – Valský, Holík, Klepiš – Orsava, Žejdl, Pacovský – Lenc, Musil, Pabiška – Urban, T. Knotek, Martin Procházka

Branky a nahrávky

Chomutov
2. Skokan (Poletín, Lauko), 9. Růžička (Skokan).
Ml.Boleslav
25. Pacovský (Knotek, Orsava), 30. Martin Procházka (Musil), rozh. náj. Holík.

Statistiky

Vyloučení
13:12
Využití
1:1
V oslabení
0:0
Střely na branku
34:21
Střely zblokované
13:11
Hity
5:4
Vhazování
34:32
Diváci
3 767
Rozhodčí
Petružálek, Pražák – Hynek, Špůr.

Shrnutí

V úvodní minutě s pukem přes celé hřiště projel Juraj Valach, jenž tvrdě přes obránce vypálil a následně ještě dorážel svůj pokus. Jan Růžička byl však v brance připravený. První gól padl v čase 1:45, kdy Michal Poletín našel křižnou přihrávkou přes osu ledové plochy Dávida Skokana a ten střelou z voleje zajistil domácím vedení 1:0.

V deváté minutě si slabší chvilku vybral brankář Bruslařského klubu Jan Růžička. JmenovecVladimír Růžička se při snaze založit útok ocitl v levém rohu kluziště, odkud překvapil gólmana nečekaným nahozením – 2:0. Šance však byly i na druhé straně. Už o minutu později zakončoval z mezikruží po přihrávce od Klepiše Jiří Říha. Ten však odkrytou klec trestuhodně minul. Důležitý zákrok ramenem si připsal Jan Růžička v jedenácté minutě proti bombě Petra Koblasy z levé strany.

Necelé tři minuty před koncem první dvacetiminutovky při vlastním oslabení unikli Michal Vondrka s Dávidem Skokanem. Domácí kapitán však nahrávkou před prázdnou klec hostů nenašel slovenského forvarda v dresu Pirátů. Ve 24. minutě mohli diváci vidět kuriózní šanci. Rozehrávka jednoho z hostů trefila hokejku Romana Chlouby a otestovala pozornost mladoboleslavského Růžičky. Skóre se ale nezměnilo.

O minutu později při přesilové hře se strhl velký závar před brankou Štěpána Lukeše, po kterém se už hosté radovali. Rozhodčí si raději nechal gól zkontrolovat na videu, než ukázal do středového kruhu. Úspěšným střelcem byl označen Dominik Pacovský2:1. Téměř v polovině zápasu Bruslaři vyrovnali, rychlý protiútok a přečíslení dva na jednoho po přihrávce z levé strany od Pavla Musila zakončoval volejem Martin Procházka. Štěpán Lukeš byl na jeho pokus krátký – 2:2.

Velkou příležitost měl na začátku poslední části Michal Poletín, jenž tvrdě střílel po dlouhé nahrávce přes osu hřiště od Jakuba Lauka. Jeho ránu do protipohybu Růžička s vypětím všech sil zastavil. Ve 45. minutě tečoval pokus Ondřeje Dlapy od modré čáry Petr Koblasa. Kotouč se od jeho hokejky odrazil jen do tyče a následně skončil za brankou. V padesáté minutě z pravé strany vyslal tvrdou bombu na mladoboleslavskou branku Vladimír Růžička. Strážce hostující svatyně se zaskvěl lapačkou.

Tři minuty před koncem třetí části nahodil nebezpečně kotouč Brett Flemming. Puk poté poskakoval v brankovišti, ale žádný z Chomutovských se k dorážce nedostal. Blízko brance byli Piráti v posledních vteřinách. Při hře pěti proti třem se do rány na modré čáře opřel Vladimír Růžička. Kotouč do klece ještě zametal Ivan Huml, ale siréna zastavila jeho pokus. V prodloužení se ve velké šanci ocitl nejprve Michal Vondrka, který dorážel u pravé tyče, a následně Ivan Huml, jenž zakončoval po nahrávce zpoza klece. Ani jeden vítězný gól však nevstřelil. V nájezdech byl jediným úspěšným střelcem Petr Holík, jenž Lukeše překonal kličkou do bekhendu, a získal tak bonusový bod pro hosty. Piráti podlehli Bruslařům 2:3 po nájezdech.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek(Piráti Chomutov): „Jsme nespokojení, protože jsme ztratili dva body. V první třetině jsme hráli celkem slušně. Vedli jsme 2:0 a měli hru pod kontrolou. Dvakrát nás tam podržel Štěpán Lukeš. Ve druhé třetině rozhodlo vyloučení Vladimíra Růžičky na čtyři minuty, kdy nám hosté dali gól. My jsme se začali strachovat o výsledek. Bohužel dnes rozhodla naše nemohoucnost v přesilových hrách. Dvakrát jsme hráli pět na tři a naše přesilovky byly špatně zahrané. Měli jsme rozhodnout zápas a mohli jsme mít klid. Poté nájezdy, které jsou vždy vabank. Bohužel to nevyšlo. Musíme se připravit na další zápas a doufáme, že příště už vyhrajeme.“

Patrik Augusta(BK Mladá Boleslav): „Obzvlášť v takovémto utkání jsme spokojení za dva body. Bylo to poněkud zvláštní střetnutí. Byla spousta vyloučení a rozkouskovaná hra. Nám se toho moc nedařilo, uskakovali nám kotouče. Soupeř si to dobře hlídal, a proto jsme spokojení za dva body.“

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov