Reportáže

Piráti poprvé venku prohráli, z Třince ale vezou bod za prodloužení

Napsala 08.10.2017 Kateřina Kundertová
T ř i n e c / C h o m u t o v - Piráti odjeli k jedenáctému kolu Tipsport extraligy do WERK ARENY, kde místní Oceláři odehráli sté utkání. Po bezbrankové první třetině ukončil čekání na gól Jakub Lauko, který si připsal první trefu v nové sezóně. Jelikož do konce druhé části srovnal Vladimír Roth, šlo se do závěrečné dvacetiminutovky od nuly. V závěrečné periodě oba celky přidaly dva góly, a duel tak došel do prodloužení, které rozhodl Martin Růžička.
11.kolo ne 8.10.2017
TRI
4:3p(0:0, 1:1, 2:2 - 1:0)
CHM
Třinec
Hrubec – Doudera, Krajíček, Linhart, Roth, Musil, Adámek – Rákos, Marcinko, M. Růžička – Adamský, Polanský, Svačina – Hrňa, Cienciala, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski
Chomutov
Laco – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák, Buchtela – Tomica, Huml, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, Skokan – Poletín, Lauko, Koblasa – Chrpa, Chlouba, Tomeček

Branky a nahrávky

Třinec
34. Roth (Svačina, Adamský), 45. Adamský (Krajíček, Polanský), 57. Polanský (Roth, M. Růžička), 63. M. Růžička (Marcinko, Hrňa)
Chomutov
24. Lauko (Poletín), 48. Huml, 56. Huml (Koblasa, Valach)

Statistiky

Vyloučení
1:5
Využití
1:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
40:16
Střely zblokované
12:13
Hity
10:8
Vhazování
39:35
Diváci
4595
Rozhodčí
Hribik, Kubičík – Špůr, Klouček

Shrnutí

Piráti nabídli Ocelářům hned v první minutě početní výhodu, ve které pálil Erik Hrňa a dorážet se snažil Tomáš Marcinko, ale ani jeden proti Jánu Lacovi neuspěl. Krátce po střele Jaroslava Mrázka šli svěřenci Vladimíra Růžičky znovu do čtyř, i v oslabení se opakoval stejný scénář – Třinečtí se jen těžko dostávali do obranného pásma a k ohrožení chomutovské svatyně. V patnácté minutě Tomáš Marcinko vybídl ke skórování Daniela Rákose, jenž před brankou netrefil kotouč. I Piráti si v závěru třetiny zahráli početní výhodu, ve které sice dostali puk do brány, ale sudí gól neuznali pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

Na začátku prostředního dějství byl aktivní Jakub Lauko, první střelu sice pokryl Šimon Hrubec, ale na druhý pokus už byl krátký. Michal Poletín dobře napadal už od středního pásma, nakonec z pravého rohu poslal puk přímo na hůl chomutovského mladíka, jenž vymetl bližší šibenici – 0:1. Před polovinou třetiny střelu Milana Doudery brankář Pirátů vyrazil k Jiřímu Polanskému, který ale touš do sítě neprocpal.

Vyrovnávací branku si připsal Vladimír Roth, jenž si z pravého kruhu najel k bráně a překonal slovenského gólmana ve službách Chomutova bekhendem pod horní tyčku – 1:1. Po ubráněném oslabení, které způsobil faul Bretta Flemminga, vyrazil právě kanadský obránce do útoku. V situaci dva na jednoho poslal žabičku na Vladimíra Růžičku, jenž ale puk ze vzduchu netrefil, a tak se začínalo v poslední části od začátku.

Vstup do poslední části vyšel lépe domácím, kteří tlačili do pirátské obrany a ve 45. minutě šli do vedení. Martin Adamský se objevil za obranou a se štěstím dostal puk do sítě – 2:1. Vedení Ocelářům vydrželo něco málo přes tři minuty, když si Ivan Huml najel ze středního pásma téměř mezi kruhy a s tečí od jednoho z domácích hráčů prostřelil Šimona Hrubce k levé tyčce – 2:2.

Po polovině dějství si Milan Doudera najel na Irglovu přihrávku, ale prostřelit Jána Laca se mu nepovedlo. V 56. minutě zajistil Pirátům druhé vedení v zápase Ivan Huml, jenž si najel mezi kruhy na přihrávku Petra Koblasy a zavěsil – 2:3. Těsný náskok si Chomutovští dlouho neužili, jelikož se po čtyřiapadesáti vteřinách prosadil z předbrankového prostoru Jiří Polanský, který poslal duel do prodloužení.

V nastaveném čase byl na dvě minuty vyloučen Juraj Valach, takže hráli domácí ve čtyřech proti třem. V přesilovce stáli proti sobě dvakrát Ján Laco a Martin Růžička oba vyšli ze vzájemného souboje jednou vítězně, ale třinecký útočník se mohl radovat z vítězství. Nejprve chomutovská jednička sebrala Martinu Růžičkovi jasný gól, ale poté už nestačila na jeho dorážku z levé strany – 4:3pp.

Topfoto: Lenka Rybříková

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (HC Oceláři Třinec): „Především bych chtěl poděkovat klukům, že hráli výborný hokej. Velkou část zápasu jsme měli převahu a byli jsme v soupeřově pásmu. Od tří bodů nás odstřihl jen výborný výkon Jána Laca v chomutovské brance. Mužstvo nezlomil třetí gól soupeře. Vyrovnáním ukázalo sílu a charakter. Bylo hrozně těžké hrát proti chomutovské obraně. Neustálý tlak do ní nás stál hodně sil, ale kluci se nevzdali, za což bychom jim chtěli poděkovat.“

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Podle mého jsme viděli velmi emotivní a vysoce kvalitní utkání, protože se hrálo o třetí místo v tabulce. Do utkání jsme vstoupili, jak jsme si představovali- Očekávali jsme tlak domácích, ale prvních deset minut, ve kterých Třinec rozhodl naposledy proti Spartě, jsme zvládli. Pak jsme chtěli postupně vystrkovat růžky, což se nám podařilo a ve druhé třetině jsme se ujali vedení. Bohužel jsme ještě do přestávky inkasovali, přesto jsme do třetí třetiny šli s tím, že si chceme odvézt nějaké body. Vzhledem k vývoji utkání jsme si mohli odvézt i vítězství, ale domácí po tlaku vyrovnali na 3:3 a prodloužení jsme prohráli. Přesto jsme mužstvu poděkovali za parádní výkon, po kterém si odvážíme cenný bod.“

×
Dnes v 18:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov