This text will be replaced


Reportáže

Povedený start přípravných zápasů! Piráti porazili čtvrtfinalistu KHL z Omsku

Napsal 29.07.2016 Antonín Domanický
C h o m u t o v - První přípravný zápas postavil Pirátům do cesty soupeře z Kontinentální hokejové ligy. Chomutovští se na konci první třetiny ujali vedení zásluhou přesných zásahů Poletína a Růžičky. Omsk přidal v prostřední dvacetiminutovce na obrátkách, ale Ján Laco neinkasoval. Ve třetí části přidali branku Chrpa a také Burdasov. Avangard snížil až za stavu 3:0 pro Piráty dvě minuty před koncem, takže obrat ani vyrovnání se nekonaly.
přát. pá 29.7.2016
CHM
3:1(2:0, 0:0, 1:1)
AVG
Chomutov
Laco – Skinner, Rutta, Kudělka, Valach, Dlapa, Flemming, Chalupa, Havel – Račuk, Huml, Poletín – Skokan, Růžička, Tomica – Koblasa, Kämpf, Sklenář – Hlava, Kaše, Chrpa.
Omsk
Šilin – Medvěděv, Martynov, Ahnelöv, Kulik, Gustafsson, Kutějkin, Dervuk, Faizulin – Lemťjugov, Roy, Pestuško, Burdasov, Kučerjavenko, Malcev, Pjanov, Junkov, Michejev, Paršin, Zubov, Pěrežogin.

Branky a nahrávky

Chomutov
16. Poletín (Račuk), 19. Růžička (Poletín, Valach), 44. Chrpa (Huml)
Omsk
59. Burdasov (Kutějkin)

Statistiky

Vyloučení
6:3
Využití
0:0
V oslabení
0:0
Střely na branku
17:29
Rozhodčí
Kostourek, Hlinka – Danylec, Belko

Shrnutí

Silný soupeř ze Sibiře v úvodu nebudil v hlavách Pirátů příliš velký respekt a první minuty byly z obou stran vyrovnané, ale i opatrné.

Až později na sebe upozornil David Kämpf, který zpoza branky přihrával na hůl Davida Kašeho, jehož rychlá střela se ale před brankářem Šilinem neujala.

Zahrozili i hosté. Přihrávku před branku se marně snažil využít Alexander Kučarjavenko tečí před Lacem. Stav byl stále bezbrankový.

Diváci se gólu dočkali až v 16. minutě, kdy Marek Račuk vybídl přesnou přihrávkou přes obránce MICHALA POLETÍNA, který se před prázdnou klecí hostů nemýlil.

První gól domácí povzbudil a v závěru třetiny si ještě stihli vedení pojistit. Na 2:0 zvyšoval VLADIMÍR RUŽIČKA po tom, co obdržel výbornou přihrávku a sám se řítil proti Šilinovi. Skóroval, byť až po dorážce. Asistenci si připsal i Poletín, který tak ve svém premiérovém představení v chomutovských barvách nasbíral hned dva kanadské body.

Piráti pokračovali v sympatickém výkonu i ve druhé třetině. Soupeř se těžko dostával přes chomutovský blok a domácí deptali Avangard rychlými protiútoky.

A přicházely i šance. Na levém křídle dojížděl volný puk David Kämpf, mocně napřáhl a puk sice překonal ruského gólmana, jenže jej zastavila konstrukce branky.

Omsk však v polovině druhé třetiny značně zlepšil pohyb a Severočeši byli nuceni faulovat. V oslabení pět na tři se ukázal také Ján Laco, který pochytal několik střeleckých pokusů soupeře z KHL po sobě.

Snížení nepřišlo ani po střele zápěstím z hole Antona Burdasovova, který orazítkoval tyč i na druhé straně kluziště.

Začátek třetí periody pojal aktivněji Avangard, který se dostal k několika střeleckým pokusům, které ale nebyly nebezpečné natolik, aby ohrozili jistého Jána Laca v brance Krušnohorců.

Ve 44. minutě z rohu přihrával před branku Ivan Huml, který našel zapomenutého JAKUBA CHRPU, který měl proti bezmocnému Šilinovi jednoduchou práci.

Poté měl Laco ještě více práce a hokejisté Omsku se tlačili do branky, ale chybělo jim i potřebné štěstí. Přibylo i potyček a tvrdých soubojů.

V 54. minutě ruský tým překonal skvělého Laca, avšak v rozporu s pravidly. Rozhodčí ihned rozpažil a naznačil vysokou hůl.

První úspěch tak Avangard zaznamenal až v 59. minutě. ANTON BURDASOV ujel chomutovské obraně a bekhendem zakončil do klece. Ján Laco poprvé kapituloval. Bylo však příliš pozdě. Víc už se nestihlo a Piráti Chomutov předčili silný Omsk poměrem 3:1.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): „Na začátek přípravy to bylo velmi náročné útkání. Jsme rádi, že jsme ho zvládli, protože Omsk je silný tým. Do ligy nám zbývá ještě spousta času a máme na čem stavět.“

×
Dnes v 17:30 | Muži
AZ Havířov
Piráti Chomutov